Внимание: Крадат красиви деца, изнасят ги в чужбина, за да просят!

Хлапето заработвало по 500 евро на ден, засечени са над 150 случая
Обновена: 21 фев 2017 07:13 | 21 фев 2017 07:00, Мария Захариева
61
Внимание: Крадат красиви деца, изнасят ги в чужбина, за да просят!
Снимка: Reuters, архив

Красиви деца със светли очи и кожа се крадат и изнасят в чужбина, където се пускат да просят. Те будят повече състрадание и съчувствие пред туристите, в сравнение с тъмните ромчета и затова са предпочитани от мафията.

В зловещата измама са замесени служители на ниски нива в ангажираните с деца институции у нас, алармира "Монитор". Те дебнели за самотни майки с нисък социален статус, които нямат съпрузи или бащи, които да признаят бебетата. След това отнемали децата им и ги предавали на бандитите под прикритието на осиновяването. Сумите, за които те вършели "услугите", не надхвърляли 500 лева на уредено дете научи.

Измамата ставала, като не им връчвали заповеди за отнемане, а твърдели, че бебето не може да живее в условията, които майката предоставя. Впоследствие родителите не можели да докажат как са взети децата им, тъй като нямали необходимия документ. Той пристигал при тях едва след 6 месеца, когато детето вече се водело изоставено по закон и се предавало за осиновяване.

В повечето случаи осиновители се явявали подставени българи, които живеели в чужбина. Когато получавали контрол над детето, те го пускали още в ранна възраст да проси. Сумите, които едно хлапе заработвало от това зад граница, достигали до 500 евро на ден.

Само за последната година и половина са били засечени над 150 такива случаи в Испания, Германия, Великобритания, Гърция, Швеция и Италия. Най-много наши хлапета имало в Гърция. Те са около 40, сочат данните на различни организации. Следва Испания с около 20 и Германия с близо 15 наши малолетни просяци. Експертите обаче предполагат, че цифрите са много по-големи. Назад във времето пък са регистрирани над 2000 подобни истории на малчугани, които са били заловени да просят. След това те са били върнати у нас или дадени на други приемни семейства.

Схемата действала безотказно у нас в последните 10 години. Никога обаче не е била разследвана от правоохранителните органи. Това твърди Йордан Тодоров, председател на фондация "Защита правата на децата". Той разкри и схемата с липсващите заповеди за отнемане.

"Без да знаят, самотните майки давали вербално съгласие, че ще дадат детето си за осиновяване, а то ще попадне в ръцете на някой чужденец", обясни Тодоров. Това обаче не било най-страшното. Мафията, която издевателства над просяците, се занимавала и с болни деца.

Само за последната година и половина 40 такива хлапета са били осиновени и пратени зад граница, за да просят. Точна статистика на Агенцията за закрила на детето показва, че за миналата година са осиновени около 30 болни деца, които са се озовали зад граница, в последните месеци на 2015 година пък те са били около 30. Смята се, че 40 от тях са станали просяци. 


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
3
 
! Отговори
Йорданова преди 2 години
Кражбата на тези деца за съжаление става с помощта на социалните служби, на които ние данъкоплатците плащаме заплати. Милиони левове се харчат за заплати на нискообразовани жени в отделите "Социално подпомагане" и еничарската агенция Закрила на детето, които въртят бизнес с малчуганите - я ги пордават, я ги дават на приемни семейства, които си докарват прилични заплати без да работят. Та тези институции работят проитв интересите на децата и просто трябва да бъдат закрити. А прокуратурата къде е?
43
0
 
1
 
! Отговори
1234 преди 2 години
След това отнемали децата им и ги предавали на бандитите под прикритието на осиновяването...eto zatova v Ruskata Federacia se boriat s nalaganeto na podobni geJJevropeiski juvenalni praktiki...
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Божиле един въпрос: има ли причина още да не си се гръмнал? Ако ти липсва да ти дам..
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"самотни майки с нисък социален статус, които нямат съпрузи или бащи, които да признаят бебетата."

За чии са ги направили тези деца???Някой хора просто си заслужават, каквото им се случва. Жалко за децата! Не правете деца, ако нямате как и с какво да ги гледате! Деца има достатъчно на тези планета и без вашите ще мине.....
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Схемите са прости кат за прости хора и действат безоткатно просто кат при между прости по схемата ония-тия са прости ще се разберат щом са вместени в един общ двор или по тарикати простаци вкарват хитри простаци и се разиграят тарикат-хитрец-*** кат се подразберат в нивата като класи и се подредат в клан за да изкарват нанякъде на прости хорица децата,и не само тях,а и всичко що се движи,преносимо и изисква грижи/харч/ заради си направи кланът парата без да ги е грижа що са окрали и от кой.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те работниците и да не искат да продават, като ги изпонатрепат тях и семействата им и да не искат, продават...
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А нещо за нелегалните дечица донори кога ще напишете, че там вече е много страшно..."

Темата е табу, защото основната разпределителна гара е Бондстийл в Косово, което го направиха специално за целта. А краварите, нато и евро.../попълнете точките/ са непогрешими.
37
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕТЕТЕ ли статията, бе ей? Никой РОДИТЕЛ не си продава децата в схемата, гл.у.па.ци такива, а корумпираните работници в ДЕТСКИТЕ институции ги ПРОДАВАТ на мутри!
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нещо за нелегалните дечица донори кога ще напишете, че там вече е много страшно...
35
0
 
22
 
! Отговори
ад преди 2 години
До Бау


пич къв доживотен да ги трепят и това е ... да се хабят пари за такива хора в грях трепане само ...стига ве4е с тиа хуманни методи писна ми .искам дивия запад трепачка ... и после другите да ги е страх
34
0
 
44
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Как може да продадеш дете за 500лв .. Всички замесени са за доживотен затвор в строг режим. А това, че не е разследвано до сега е меко казано съмнително...
33
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А давайки пари на такива ставате част от схемата! Не давайте пари на просяци по улицата! Направете едно по-голямо дарение веднъж в годината за кауза в която вярвате
32
0
 
55
 
! Отговори
Niki преди 2 години
Трябва за такова престъпление наказанието да е смърт,смърт и пак смърт.
31
0
 
15
 
! Отговори
до 123 преди 2 години
Хайде информирай се най-хубавите вили в Банско на кого са реално,и тогава пиши,че там нямало роми!
30
1
 
44
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Поредното бездействие на държавата! Ама какво да се очаква от мутри и продажници? Няма как да свършат нещо полезно! За тия дето крадат деца- смъртна присъда!
29
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма изненади - така е при демокрацията и пазарната икономика в България.
28
7
 
5
 
! Отговори
123 преди 2 години
V Bansko nikade ne se vijdat Romi. Banskalii sa gi navriali v misha dupka. Dve usmivki!
27
0
 
30
 
! Отговори
ььаьааь преди 2 години
Аз за това пари на просяк не давам, мога да му купя нещо за ядене, но те никога не са гладни. След като свършат с просенето съм забелязал ,как отива един зад ъгъла и се преоблича. После се качва в една близко паркирана Q7 която беше на 50 метра паркирана и отпраши.
26
2
 
1
 
! Отговори
123 преди 2 години
V Bansko nikade ne se vijdat ***. Banskalii sa gi navriali v misha dupka. Usmivka.
25
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да благодарим на президента!!