11 млн. отпусна кабинетът за ремонти на храмове, театри...

От тях 5 млн. лева взема армията - отиват за горива
12
11 млн. отпусна кабинетът за ремонти на храмове, театри...
Снимка: архив, БулФото
Допълнителни разходи за над 11 млн. лева одобри служебното правителство по бюджетите на министерства на редовното си заседание днес. 
 
По бюджета на Министерството на отбраната се предоставят 5 млн. лв. за доставка на горива за нуждите на Българската армия.
 
Парите по бюджета на Министерския съвет са 330 хил. лв. и ще отидат за ремонт на част от помещенията в сградата на Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски", доизграждането на нов православен храм "Рождество Христово" в един от новите квартали на Гоце Делчев и за неотложен ремонт на административната сграда на Софийската св. митрополия, която е паметник на културата.
 
Предоставените допълнителни средствата по бюджета на Министерството на културата са в размер на 1,5 млн. лв. Те са за неотложни ремонтни дейности на сградата на Народния театър "Иван Вазов".
 
Чрез бюджета на Министерството на образованието и науката са предвидени допълнителни трансфери в размер на 2,8 млн. лв. От тях за НАТФИЗ са предвидени 200 хил. лв. за капиталови разходи за наемането и приспособяване на помещения, необходими за провеждане на учебната дейност на студентите, докато приключи ремонтът на сградата.
 
Чрез бюджета на МОН са предвидени средства и за Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" в размер на 2,6 млн. лв. за изграждане на студентско общежитие и за извършване на ремонт на част от сградата.
 
Одобрените допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта са в размер на 1 млн. лв. за капиталови разходи за извършване на необходимите строително-монтажни дейности за затревяване и осветление на стадион "Огоста" в Монтана.
 
На Комисията за защита на конкуренцията се осигуряват допълнителни средства за изплащане на паричните задължения по предявени изпълнителни листове в размер на 130 хил. лева. 
 
С постановлението се одобрява и допълнителен трансфер в размер на 500 хил. лв. за изграждане на Национален мултимедиен информационен център в сградата на Българската телеграфна агенция.
 
Средствата се предоставят за сметка на предвидените средства и са за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Който се интересува преди 7 години
какво ще представляват така наречените "Центрове за компетентност" и "Центрове за върхови постижения", нека да потърси информация чрез Гугъл. Срокът за представянето на проектите вече изтече. Едни от тях ще бъдат одобрени, други няма да получат одобрение. Така "ще се усвоят едни пари" (350 милиона). Най-добри ще се окажат, разбира се, проектите на "нашите хора".Пак "наши хора" ще настаним в тези центрове и това ще бъде нещо като атестат за гениалност. После те ще разпределят платените поръчки
6
0
 
2
 
! Отговори
Не бъдете наивни! преди 7 години
Тези 350 милиона, за които става въпрос, не са предназначени за проекти, които да създадат центрове, в които да се спасяват сегашните служители на БАН, ако евентуално БАН бъде закрита.Тези центрове ще бъдат създадени като ДОПЪЛНИТЕЛНИ места, откъдето "учените" да източват парички. Нищо не пречи една научна разработка да бъде поръчана на съответния научен институт.Но вместо това, някои ще се настанят и в новосъздадените центрове, а с работа по въпросните поръчки ще товарят подчинените си в БАН.
5
0
 
1
 
! Отговори
далавера преди 7 години
За това ли вдигнаха цената на бензина?
4
0
 
1
 
! Отговори
аа преди 7 години
Навсякаде по света църквата храни бедните, тук обратното.
3
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Къде я видяхте тази "армия",та чак пет милиона да и подарите?
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лесно се харчат пари, които друг е събирал.
1
2
 
3
 
! Отговори
Само 11 милиона преди 7 години
за истинските центрове на духовносттаи350 милиона само за проекти, чрез които да се предложат идеиза създаването нанякакви "центрове за компетентност"и"центрове за върхови постижения" (?!)Меглена Кунева е измислила този начин,за да затъкне лакомо зейналите устинадосегашните миропомазани храненици на соца - "учените" от БАН.Трябва да се измисли нещо, за да папат повече парички.И за да не се поставя под съмнениенедоказаната им гениалност,чрез названия ще се внушава, че са уникални!!!