"Венец" от гнили ябълки за... Семейния кодекс

Схема с припознаване на децата отваря път за продажба
12 май 2017 11:23, Боряна Павлова
6

Венец от гнили ябълки положиха пред Министерство на правосъдието петима протестиращи. Символичният протест е иницииран от Асоциация за детско развитие, които настояват за промяна в Семейния кодекс.

Техният протест е свързан с липсата на тест, който урежда правото на всяко лице да оспорва произхода на дете, родено извън брак.

Така според протестиращите се отваря път за схеми и сделки с децата. Лекари, социални служители, адвокати и НПО-та помагат на семейства с репродуктивни проблеми да се свържат с бременни жени с материални затруднения.

При схемата мъжът от двойката припознавал детето като свое, а месец след раждането неговата жена подавала документи да осинови детето и след бърза процедура ставала негова майка.

В стария Семеен кодекс всяко лице, което има правен интерес, може да оспори припознаването. В момента социалните служби и Прокуратурата могат да оспорят припознаването.


6
Още от
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Соломон преди 11 месеца
Пет души донесли шест ябълки.Егати проблема! Това съществува откак свят съществува.
Майката, която даде детето за отглеждане защото тя не може да му даде добър живот я
уважавам.Защото някои ги хвърлят в кофа за ***.
Помните ли как Соломон решил спора между две жени претендиращи "детето е мое".
Казал:Разсечете детето на две равни половини и дайте на всяка от тях.Тогава истинската майка казала:Не, дайте цялото на другата.Така той разбрал коя е истинската
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами след, като родната му майка явно иска да се отърве от него, не знам, кое е по-добре, да останеш при такъв родител или да те вземе семейство, което иска да те отгледа!
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
При демокрацията всичко е стока, вкл. и децата. Какво протестират тези? Протестират против демокрацията.