"Венец" от гнили ябълки за... Семейния кодекс

Схема с припознаване на децата отваря път за продажба
12 май 2017 11:23, Боряна Павлова
6

Венец от гнили ябълки положиха пред Министерство на правосъдието петима протестиращи. Символичният протест е иницииран от Асоциация за детско развитие, които настояват за промяна в Семейния кодекс.

Техният протест е свързан с липсата на тест, който урежда правото на всяко лице да оспорва произхода на дете, родено извън брак.

Така според протестиращите се отваря път за схеми и сделки с децата. Лекари, социални служители, адвокати и НПО-та помагат на семейства с репродуктивни проблеми да се свържат с бременни жени с материални затруднения.

При схемата мъжът от двойката припознавал детето като свое, а месец след раждането неговата жена подавала документи да осинови детето и след бърза процедура ставала негова майка.

В стария Семеен кодекс всяко лице, което има правен интерес, може да оспори припознаването. В момента социалните служби и Прокуратурата могат да оспорят припознаването.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами след, като родната му майка явно иска да се отърве от него, не знам, кое е по-добре, да останеш при такъв родител или да те вземе семейство, което иска да те отгледа!
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При демокрацията всичко е стока, вкл. и децата. Какво протестират тези? Протестират против демокрацията.