Майчино сърце търси: Стоянка – не е осиновена, открадната е!

Жената родила близначки през 1972-ра, но й дали само едното бебе
19 фев 2018 07:00,
31
Майчино сърце търси: Стоянка – не е осиновена, открадната е!
Близначката на откраднатата Стоянка. Снимка: Facebook

Търся дъщеря си Стоянка Димитрова Димитрова /така се казваше/. Родена в Бургас на 13 04.1972 год. СИГУРНА СЪМ,ЧЕ Е ЖИВА!

Така започва писмото си българка, която от години живее в чужбина и търси дъщеря си - близначка, която както казва тя вероятно е открадната от родилното в Бургас и "осиновена".

Жената пояснява, че снимката, която е приложила в поста, споделен във Facebook, е на другата й дъщеря - близначката на Стоянка.

"Искам да открия дъщеря си си, но не зная как да постъпя? Аз не съм я оставила за осиновяване, а е открадната. Родих близначки-седмачета, с малки килограми. Едната е родена 1 250 гр., другата 1 300 гр., с точност не мога да си спомня... В Родилното в Бургас ми казаха, че едното дете е починало. От Съвета ми дадоха обаче акт за раждане, а не смъртен акт, което ни наведе на мисълта, че детето ми е живо и продадено или откраднато. Търсим я оттогава, но безуспешно.

Водех дело за тази, която ми казаха че е починала. Акушерката каза на делото, че съм направила аборт. След делото съм получавала и обаждания, анонимни. Разбира се, че е жива, работела е като медсестра в болницата в Бургас.

Преди 3 години като си ходих в България, ходих и до Съвета да искам смъртен акт. Не ми дадоха смъртен акт, а ми дадоха акт за раждане, който държа в ръцете си и е от 2013-а година, което за мен означава, че е жива.

Майчино сърце търси: Стоянка – не е осиновена, открадната е!
Близначката на откраднатата Стоянка. Снимка: Facebook

Служителката, с която говорих, ми каза, че има нещо тъмно и нищо повече. Каза ми, че с нищо не може да ми помогне".

Българката, която остава анонимна, допълва, че вече е на възраст и иска да открие щерка си.

"Не искам нищо от нея, само да е жива и здрава и поне веднъж да я прегърна. Няма да и създавам проблеми. Съпругът ми вече не е между живите. Бог да го прости!

Бих се радвала много ако намеря информация за дъщеря ми! Моля Ви да ми помогнете като споделите снимките с надеждата да стигна до Нея. Благодаря на всеки, който ще го направи.

Цялата информация за случая е предоставена на администраторите на страницата - Електроуреди внос от Германия.

Стотици са коментарите под въпросния пост, които дават съвети на жената и споделят надеждите й да открие рожбата си.

Един от тях, този на Данаила Роева, обаче се откроява от останалите: "Аз имах съученичка,  родена на същата дата и починала сестра близначка, със същите имена. Тя се казваше Златина Димитрова, а починалата и близначка Стоянка Димитрова.

Други се чудят що за човек би имал сърцето и куража да открадне бебенце от майчините ръце и сърце.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Управниците са виновни. По закон всяка майка трябва да може да получи трупчето на детето си. А по сегашните закони не й позволяват дори да го погледне! На моя позната й извадиха камък от жлъчката - дадоха й го за спомен. На майка ми и отрязаха полип, показаха й го и дори се шегуваха, че има достатъчно мръвка за мезе. А децата? Били биологичен ***! Дори и мъртво родено, нека всяка майка да има правото да си погребе бебенцето!
25
1
 
1
 
! Отговори
аз2 преди 6 години
Защо това нещо е публикувано в "Електроуреди внос от Германия." чудя се кое е по добре, дали писмото да е истинско или някои хора да са си измислили всичко това за да си продават електроуредите
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КрайНе от бебета, а от войничета, 18-20-годишни момчета. Държавата ни е малка, трудно е нещо да остане скрито-покрито.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подобно. през юли 1977година ми дадоха смъртен акт, а чак след две седмици акта за раждане. А детето ми - било починало и изгорено в крематориума в трита градска болница. И от тогава ни вест ни кост!
22
2
 
2
 
! Отговори
хайдут велко преди 6 години
До Анонимен 16Пак друг ви е виновен!Един път управниците,друг път-Русия,даже и международното положение!Така е много удобно,хеле като чакаш и месията да дойде и да те оправи,и ще цъфнеш и вържеш!Американеца беше казал,че с добра дума и пистолет всичко се оправя!Ама де кураж!?
21
8
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
При соца се била практикувала "такава престъпна търговия". На 20 ноември 1989 г. вече се разправяше как на Бай Тошо му преливали кръв от бебета та да бил млад.Лумпенята няма спирка. При соца престъпленията се НАКАЗВАХА за разлика от сега. Малоумщина.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още по зловещо за тези които не знаят. Мъртво родените деца по време на комунизма ги таксуваха и записваха като отпадъчен продукт и ги изхвърляха ако в същата болница не е имало студенти които да се учат върху малките телца на починалите бебета.Ако жената има парички да предложи на някой днес работещ там да и снима архивата на родилното в болницата месец преди и месец след датата на раждането но децата.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше книга ако не се лъжа се казваше Децата на Тайман. Когато се образува държавата Израел пристигат хора от цял свят. В болниците на пристанищните градове всеки ден са изчезвали деца.Стара българка ми разказа, че пристигнала бременна със съпруга си и 5 годишен син. След месец ражда момиченце в същата болница Два дни го кърми, здраво бебе, на третия ден казали че умряло и я изписали без дете.Жената ражда трето пак момиче. Преди да умре каза на децата си си докато са живи да търсят сестра си.
18
1
 
16
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Ялова санитарка едва ли се е вредила. Белите и здрави дечица винаги са стрували много пари.Носи се мълва, че редовно се краде едното от децата, когато се случи да се родят здрави близначета в семейство, което няма силни социални позиции.Чувах обаче за особен случай отпреди доста години. Дядото е бил сред силните на деня. Близките са убедени, че открадването на едно от децата-близнаци, родени от внучка му, е уредено за отмъщение от негови противници. Измислили причина да не им дадат телцето.
17
2
 
15
 
! Отговори
Знае се, че още по преди 6 години
времето на соца се е практикувала подобна престъпна търговия. Мога само да се опитам да си представя сега пък какво е!Още се разказва, че в един определен родилен дом в района на Перник редовно са съобщавали на раждащи за трети път, че детето се е родило мъртво. Това се случвало на бели, здрави жени от работнически семейства, без връзки и силни роднини. В отделни случаи така се губели дори бебета, родени като второ дете.Защо е въведена практиката да не показват починало бебе на близките?
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Всички хора родени и живяли през тези времена имат един общ "дефект" който се нарича СТРАХ."Този общ дефект все още съществува, и затова не смеем да се надигнем и да изгоним управниците-престъпници, а търпим да се гаврят с нас и децата ни.
15
1
 
18
 
! Отговори
Майка преди 6 години
Не бъдете писемисти ! Разделени в концлагерите, останали живи след войната и след 50 години се намират. Брат и сестра единия в Германия, другия в Аржентина се намериха след 30 години. Вече 10 години търсят малкото си братче което в лагера е било на 3 годинки. Хората докато са живи не губят надежда и търсят, дори и тогава когато по чудо са останали живи. Не губете надежда ! Продължавайте и търсете, ако е жива тя ще ви намери.
14
0
 
22
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Едно от най-страшните неща,които могат да се случат на човек.Ужас.
13
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 101972 година бяха тъмни времена на комунизма. Всички хора родени и живяли през тези времена имат един общ "дефект" който се нарича СТРАХ. През тези времена беше изключено някой да съди лекар, милиционер и политик. Всичко се замазваше от единствената партия. Тогава най много осъдени имаше магазинерки, на които при ревизия е липсвало един килограм захар или някой веселяк разказал политически виц на обществено място. За това хората лежаха в затворите. Партийците крадяха безнаказано
12
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Когато си отидете от този свят ще знаете че децата ви ще си помагат една на друга"Това никак не е сигурно. Сестри, които са отгледани заедно не си помагат, като пораснат, пък такива, които никога не са се виждали ...
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майчиното чувство не лъже. Разкажете случая с подробности на хора които се занимават с това. Не на адвокати. По скоро обърнете се за помощ ъм журналисти или към Ани Владимирова. Може би тя ще ви посъветва и насочи.Не пестете никаква информация.Дано откриете момичето си. Така ще бъдете по спокойна. Когато си отидете от този свят ще знаете че децата ви ще си помагат една на друга
10
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 1972 до сега, чак сега ли се е сетила да я потърси? И за какво и сега е смъртен или рожден акт на дъщеря, умряла преди 50 години, че чак сега е ходила да си го иска? По -скоро майката ми е съмнителна.
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По това време в България не се ползваше масово ехораф. И 3 да роди наведнъж, те могат да и дадат само 1. Близначката отдавна е отгледана и обучена за елитна компаньонка на запад.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Публикувайте повече снимки на дъщерята близначка през 5 години,Според мен би трябвало и в Бг. да има такава организация, която да се занимава с издирване на документи. Такива групи в чужбина снимат и документират целия процес на издирване и често правят документални филми. Скоро гледах как социални работници от Мароко са откраднали и продали 3 деца2 сестри и един брат на 2 на 5 и 7 от еврейски произход на евреи във Франция. Брата и сестрата които са продадени заедно ги намериха след 30 г.
7
2
 
21
 
! Отговори
Соломон преди 6 години
Малко ли са лекарите, които продават деца и печелят огромни пари., Тряба от болницата да изкара архивите и да види имената на всимки които са били на смяна в деня в който детето е изчезнало.Ако момиченцето е родено с поднормено тегло може да го вземе само медицинско лице които има ковиоз в къщи.Пожелавам успех на маиката и не спирайте да търсите и публикувате снимки на другата сестра. Днес братя исестри разделени в концлатери се намират. Не губити надежда ! Бог ще ви помогне.