Намерението за кражба на кола? Вече ще е престъпление!

Правителството одобри промени в Наказателния кодекс
57
Намерението за кражба на кола? Вече ще е престъпление!
Снимка: flickr

За кражба да се считат и действия, които показват намерение за присвояване на превозно средство, одобри правителството на днешното си заседание.

Още по темата

Промяната в Наказателния кодекс е мярка срещу кражбите на коли и ще бъде предложена за гласуване от парламента.

Предлага се също като самостоятелно престъпление да се включи и подготовката за кражба на автомобил. Отпада алтернативното наказание глоба в случаите на противозаконно проникване в чуждо превозно средство.

Причина за промените е честото използване на крадени автомобили при извършването на други престъпления.

Преди време премиерът Бойко Борисов каза пред министрите, че се бори от години противозаконното отнемане на автомобили да стане кражба.

"Ще е много приятна изненада за мен, ако това успеем да го направим. Хващаме го в колата, след това излиза, пробация, домашен арест, отива пак да краде и такива случаи, ако извикам директора на Софийско, може би до утре сутринта ще ви разказва с имена, с факти, с хора. Само че законът казва, че това е възможно. Да променим законите, да ги обясним на обществото, защото отнемането означава, че като те хванат вътре в автомобила, но ако не работи, или там те хванат на място – не го крадеш, не е кражба и там има други членове и състави.

И миналия път ви разказвах, знаковите крадци вече са като директори – влиза с лаптопа, пали колата и слиза. Влиза шофьорът, който вече и да го хванат, той е никому неизвестен, почват да го съдят, поема цялата вина. И законът им позволява това да го вършат! И полицаите всяка сряда ми казват: "Борим се, но този пак е навън, този пак е под домашен арест, този пак го хванахме под домашен арест как разфасова кола", обясни тогава той и поиска промяна.
 

 


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Рамбо преди 7 месеца
Значи досега,кражбите на коли,не е било престъп.Егати и Дърт-жавалийката.Тия от главната- прокоба,,прокура-туря и главния,цацар са за,панделата.Аз за кво се бъхтях в Виетнам
55
0
 
0
 
! Отговори
Jo6 преди 7 месеца
Добре де, ако я вземат само за малко за да покарат ....
54
2
 
0
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 7 месеца
В съседната държава на тези с намеренията им викат Гюленисти.
53
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Еееее браво Боко имаш гласа ми!
52
0
 
5
 
! Отговори
аС преди 7 месеца
А намерението за обир, с пистолет в ръка и видеозапис ?!
51
0
 
4
 
! Отговори
Име преди 7 месеца
не дай си Боже човек да не вземе да си помисли: "ибаси! ще ловят онез с многото присъди, които спокойно си щъкат по улиците!". сакън!
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
намерение??? хахаха..или нещо не са разбрали журналистите, или от тази правителствена комисия трябва да ходят да садАт компирЕ. аз може да възнамерявам да си извадя оная работа и да се изпикая в някой фонтан, ама не я вадя. как точно ще разберат и какво е наказуемото? добре е обяснил някой по-долу - става дума за започнат опит (и недовършен) да се краде кола, не за намерения, мисли или гледане на 'бързи и яростни'.
49
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В Русия ако на 30 години имаш повече от 50% зъби в устата, те смятат за богоизбран
48
5
 
8
 
! Отговори
Исма преди 7 месеца
Нема такава държава. Утре ще кажете, че и убийството не е престъпление
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Престанете с тая глупост “автоджамбазин”.

Джамбазин е търговец на добитък, а не крадец.

Автоджамбази може да се наричат търговците на коли, не крадците.
46
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Преди година влязох в абсолютно идентичен на моя автомобил, паркиран през една кола. Приближавам, пиука алармата, отварям врата и влизам. Сядам, тръгвам да паля и си викам ... ма моето табло е различно.
Сега в затвора ли ще трябва да ходя?!
45
2
 
15
 
! Отговори
Joko преди 7 месеца
Да се криминализира карането на МПС без книжка ! Заловеният веднага за 1 година на работа в тухларните. Жалко, че тухларната в София ( беше в южната част на Южния парк) отдавна я махнаха.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 40: Ами ако те види да я опипваш или ви свари да се разсъбличате, сигурно се брои .
43
9
 
6
 
! Отговори
от 42 преди 7 месеца
Слагайте минуси, пубертети, аз ви казвам истината, заплатата ми беше 150 лв, аз си докарвах по 500 отгоре. Цяла България е построена от кражби при Тошо.
42
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
При Тошо като шофьор на тежкотоварно такси докарвах по 600-700 лв на месец - яко нелегални курсове, яко крадене на бензин, що краден материал съм закарал на разни вили и къщи, бедна ви е фантазията. Как да не ми липсва Тошо, липсва ми
41
4
 
7
 
! Отговори
Горан преди 7 месеца
До RAUL:

Щото имаше ценности! Сега ги няма! Много отдавна ги няма. Може и да са крадяли и преди, ама сега хептен си е...
40
7
 
17
 
! Отговори
Имам въпрос преди 7 месеца
Ако имам намерение да натаковам жената на съседа, това брои ли се за секс? Щото ако се брои, аз съм правил секс с 15-20 хиляди жени само миналата година.
39
0
 
6
 
! Отговори
До oops преди 7 месеца
По принцип всички бандити имат досие и са лежали за нещо това битова и не само. Присъди нямат с вратовръзки.... За там си прав!
38
1
 
11
 
! Отговори
Горан преди 7 месеца
Значи, не сте се изразили правилно! Намерението не може да се докаже! То е само в главата на човек! А, дали е там, е те точно това не може да се докаже! Виж, опит за кражба някак по-уместно звучи!
37
5
 
12
 
! Отговори
до Раул-Марул преди 7 месеца
Като ти липсва Тошко иди при него бе трол посерански! И точно от БСП през 1996 г. , когато бяха на власт уж направиха реформа в съдебната система, но целта беше на всички възлови позиции да сложат свой хора и така бетонираха магистратите като уж независими, че след това никой не можеше да ги мръдне и те се самозабравиха в желанието си да лапат пачки от престъпниците и корумпираха системата до невиждани мащаби. Който от съдиите и прокурприте се опитваше да бъде честен.началниците му го смачкваха!