Липсват клинични психолози, затруднено ли е лечението?

Специалистите помагат на пациентите да преодолеят кризи
28 мар 2019 22:07, Екип на Bulgaria On Air
6

В България все още трудно се намират психолози, които да работят в болниците и да помагат на пациентите да преодолеят кризата след тежка операция.

Клиничният психолог Велислава Донкина е на мнение, че трябва да бъдат осигурени средства за такива специалисти във всяка болница. Консултацията с психолог е важна част от лечението, смята тя.

Евгени Генчев, който е координатор в Къща "Посока", припомни в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR, че все още всеки, който би искал да се включи в кампанията, може да дари хигиенни материали и храна. До момента помощ в институцията са потърсили  около 200 души.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на бай *** не му трябва психолог. Дайте му пиячка, маджа, пара и нещо за плюене, ще иде на седмото небе.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много kaлпазани завършиха психология и сега им търсят работа, естествено на държавна издръжка, че иначе какво ще правят в частния сектор.
4
6
 
3
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Отиваш нормален човек с проблем при психолог и за да си оправдае заплатата и длъжността ти измисля 200 психични диагнози и те вкарва на принудително лечение и после доживот без шофьорска книжка, без право да работиш с машини, дори без право за нощни смени като най-пpocт пазач или портиер нощна смяна за минимална заплата.Е, как да отиде човек при тия шарлатани???
3
3
 
6
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 5 години
Българинът си мисли, че ако се консултира с психолог ще бъде заклеймен като психично болен и за това прибягва до пукницата или антидепредантите, което е голяма грешка.
2
0
 
15
 
! Отговори
XuTbp5bp преди 5 години
За сметка на това не липсват психично болни.
1
5
 
13
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Тва с клиничните психолози е ала-бала.