Къща за гости в Свети Влас работи 4 г. без разрешителни

Ангелкова иска да я затворят, сигнала подал родител
29
Къща за гости в Свети Влас работи 4 г. без разрешителни
Снимка: архив, БТА

Министърът на туризма Николина Ангелкова поиска затваряне на къща за гости в Свети Влас. По думите й собствениците нямат основание да предлагат туристическа услуга. 

Къщата за гости действа изцяло в нарушение на българското законодателство, защото удостоверението ѝ за категоризация е изтекло през 2015 година. Ще настояваме пред Комисията за защита на потребителите, в чиято компетентност е това, обектът да бъде запечатан веднага, обясни Ангелкова.

Инспекцията се извършва след подаден сигнал от родител, че 25 деца са били настанени при изключително лоши условия, съобщават от пресцентъра на министерството.

Веднага след получаване на сигнала експерти на Министерството на туризма, Комисията за защита на потребителите, РЗИ и местната администрация са направили съвместна проверка на място. "Специалистите са установили, че обектът е имал удостоверение за къща за гости, 2 звезди, издадено от кмета на Община Несебър от 21 юни 2007 година, което е изтекло през 2015 г. Оттогава досега тя функционира без документи и разрешения", каза министърът.

При проверката преди ден експертите са видели, че в хотела са настанени деца, за които собствениците обяснили, че са на познати, а не туристи.

"Стартираме процедура за издаване на акт за административно нарушение и глоба, която за юридическо лице е до 10 хил. лв. а за физическо лице - до 5 хил. лв.", информира Ангелкова. Тя посочи още, че заради факта, че обектът е функционирал без разрешителни, е сигнализирана Националната агенция за приходите, за да се направи данъчна проверка и да се установят какви са постъпленията от тази незаконна дейност.

По думите й вижда се, че хигиената е под всякакви критерии и норми, а басейнът и водата са мръсни.

Представители на РЗИ са съставили акт за нарушение заради липсата на здравословни и безопасни условия. Взети са проби и от водата в басейна, които ще бъдат изследвани, а резултатът от тях ще бъде ясен в следващите дни.

Министър Ангелкова посочи, че в такива случаи ще се действа безкомпромисно. Тя благодари на родителя, подал сигнала, и апелира всички да информират институциите при подобни случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Ако не се разшуми в медиите за нещо, няма да се сетят да го регулират. А като го направят се бият в гърдите, *** видите ли ние предприехме мерки. Същото като с оставките, те се наяли до пръскане, апартаменти, офшорни сметки, като ги хванат оставка, и поели сме отговорност.Жалка работа.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета коментарите и ми става ясно защо сме на това дередже... трагедия
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази жена е слаб ръководител. Първо са минали четри години. И защо това разрешително го няма / не се разбира от статията/. Местната власт я няма никаква????Ако собствениците не са бенефициент по програма за къщи за гости , без да са ползвали финансиране. Тя няма право да ги проверява. И ако им пречи да работят . Тя нарушава конституцията.
23
2
 
11
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Ей.....няма уйдисване на тия иззедници.Едните къщи с документи -Защо не работели ?Другите къщи работят без документи -Защо работят?
22
1
 
16
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
И сега ще търсят ей такива дребни цаци да замажат очите на хората, че проверяват тия къщи, ама това дори не е по програма от евро пари. Хубава рабора, ама политическа.
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо трябва министърка да се занимава! Нормално е чиновниците от местната власт да дават разрешително. Не собственика на къщата. И ако има нарушение виновните и глобите са за чиновниците и за министърката.
20
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
не знам при вас как е,но аз като видя някое грозно,грубо издялано лице,особено ако е и с дежурната нагла подигравателно-самодоволна "усмивка",и губя всякакъв интерес за това какво той,или тя, е казал/а.....разбира се,не държа да е красавец/красавица,но външноста,"излята във калъп"/както пееше Васко/ е много важна,много!!!Някога ,когато НАИСТИНА е имало демокрация и нещата са се разглеждали и решавали пред всички,това е имало голямо значение..."Я какъв надут оратор!"..Чули ли сте за тоя с
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Za koko6ka niama pro6ka
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле четри години без регистрация. И какво като няма регистрация. Нали оборота в търговията върви. Общината е на плюс Ток, вода, тел. се плащано. Сигурно не са я познали , че е министърка. И тя търси начин да се заяжда.
17
2
 
18
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Поредния цирк ! Много ми е интересно къде спаха досега кохортата от чиновници които получават заплати за да свършат някаква работа и между другото това създание кога ще провери лично къщите на министерските и депутатските тъщи или те са друга бира???
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От статията нестава ясно, ако има регистрация / не е ясно и къде да бъде/ по комфортно ли е на гости, туристи, бездомни, роднини и др. И сато не е имало регистрация защо министърката е пропеснала това действие. Разбирам , че не е работила както трябва 4 години.
15
4
 
7
 
! Отговори
гого преди 4 години
таз дръгливата не знае кскви иска, онези взели *** направили псевдо къщи за гости лошо, тук има къща има посещения пак не и изнася, айде марш че това лято и туристи няма още
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно празно заяждане без да има резултат.
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като не е регистрирана след 2015г. Кой е ощетен, гостите, местната власт и с какво.
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, добре! Нека върши нещо, което ме съмнява! Но моля ви, пощадете ни от снимки с прекрасния и лик!23
11
9
 
9
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Преди нямаше и прах в очите.Сега поне се върши нещо.Гаднитв комунисти си отиват.И всичко ще се оправи.
10
8
 
10
 
! Отговори
GG преди 4 години
Като не се прави нищо недоволни. Като се прави нещо пък било прах в очите. Странно животно е българина, който си седи вкъщи и чака държавата да му оправи живота :) Мачкай вожде червената *****
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прах в очите!Виждам, че и тук някои се хванаха!
8
17
 
5
 
! Отговори
Независим преди 4 години
Ангелкова ме кефи.Браво на жената.Има визия,не е като Л.Павлова и *** Нинова.
7
5
 
12
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Коя беше тази дето щеше да привлича туристи от САЩ да идват във Велинград на СПА туризъм?Не знам, само само на мени ли това същество ми напомня нещо средно между *** и елф. Има нещо измислено в този човек!