Helpbook алармира: Скрити опасности на калните бани в Бургас

И още - безстопанствени кучета, разбита глава в климатик...
13 авг 2019 07:10, Анисия Иванова
16

Снимка: HelpBook

В платформата на Helpbook.info постъпи тревожен сигнал, в който са описаните скрити опасности, които дебнат на калните бани в Бургас: "Всички знаят за бургаската луга и колко много хора я посещават. След като изпълнят съответните процедури, хората отиват в морето да се измият. Точно там, под водата, е пълно със стари отпадъци, строителни материали, камъни и бетон. Аз лично си порязах много лошо крака на стара котва, която лежи на дъното и е остра като бръснач. Страшно е опасно. Моля направете нещо!“, пише нашият потребител.

Преминаваме към сигнал от възмутен гражданин за безстопанствени кучета. Псетата този път обикалят столичния квартал "Младост“ 1 А и денонощно тормозят жителите. В оплакването се казва, че човек не може да прекара и една нощ в нормален сън, без да е събуден от лай. Въпреки многобройните подадени сигнали броят на ухапаните непрекъснато расте, а през зимният сезон положението с агресивното поведение на кучетата става още по притеснително заради студа, а фактът, че в близост има училище допълнително влошава нещата.

За куче в беда сигнализира друг наш потребител от град Враца. Гледката, на която се натъкнал, била покъртителна - животното било затворено в изоставена кола при температура на въздуха около 30 градуса. Кучето било в изключително тежко състояние преди да бъде освободено. След разговори с хората в квартала станало ясно, че това е редовна практика на собственика му. Кучето редовно било затваряно в автомобила и връзвано на всевъзможни места из квартала.

Завършваме днешния обзор с шокиращ сигнал за инцидент, сполетял жител на Варна на път за общинска администрация. Вървейки към входа на сградата в един момент почувствал силна болка в главата. Установил, че е цялата в кръв вследствие на удар в опасно поставен климатик. Наложило се по наѝ-бърз начин да отиде до спешен кабинет, като през целия път дотам кръвта не спирала да тече. "Тъѝ като от това място минават десетки хора, настоявам да се вземат мерки за предотвратяване на други инциденти. Прилагам снимка от мястото на инцидента и лист за преглед на пациент“, завършва гражданинът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Мери преди 7 месеца
Няма оправия хора.....
10
1
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 7 месеца
В СОФИЯ ПОДЛЕЗА НА ПЛИСКА Е ПЬЛЕНС КЛОШАРИ С КУЧЕТА И КОТКИ И БЕЗДОМНИЦИ
9
2
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 7 месеца
В СОФИЯ ПОДЛЕЗА НА ПЛИСКА Е ПЬЛЕНС КЛОШАРИ С КУЧЕТА И КОТКИ И БЕЗДОМНИЦИ
8
6
 
23
 
! Отговори
Пчеличката Мая преди 7 месеца
Да бе, те кучетата станаха по-важни от хората. Само се разходете по центъра на София и ще видите поне 10 бездомници, които спят на земята.
Нещо за тях?! Или кучетата са по-важни. Евем ви и ценностите.
7
4
 
8
 
! Отговори
Руси Русев преди 7 месеца
Знае ли някой тук от вас. Морските бани край Бургас Там има Чехкини по мерак. И Софиянки с Дълъг крак
6
4
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 месеца
Калните бани обединяват украинци и руснаци.Хиляди хохли и сибирци клечат дружно в калта.И се радват!
5
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По принцип трябва да е забранено монтирането на климатици, защото е не само опасно, но и грозно. На нашия блок например е забранено да се монтират всякакви неща, дори и антени, а за климатици има обособени и скрити места.
4
3
 
8
 
! Отговори
Има чума преди 7 месеца
там се варгалят прасета, веднага да се загроби лугата!
3
9
 
30
 
! Отговори
65 преди 7 месеца
Това с климатиците е поредната простотия на българина.Масово се слагат от външната страна на балкона .И водата капе ли ,капе по главите на хората.Всеки си има балкон ,там да го сложи.До бидона със зелето.Общината трябва да де намеси сериозно.
2
7
 
24
 
! Отговори
Гжъ преди 7 месеца
Ех Козлодуй Козлодуй защо не си учил бе момче.
1
10
 
11
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 7 месеца
ХОРА ПАЗЕТЕ СЕ САМИ ЗА ДА ВЕ ПАЗИ И ГОСПОД