Защо почина 3-годишно дете? От Педиатричната болница говорят

Според родителите лекарите не му обърнали внимание навреме
Обновена: 19 ное 2019 19:53 | 19 ное 2019 19:45, Красимир Ангелов
34

6867 гледания   |  Още видео

Ден преди да приключи проверката на три болници, разпоредена от здравния министър заради смъртта на тригодишно дете, от една от болниците оправдаха действията си.

Още по темата
Според родителите лекарите от трите лечебни заведения не обърнали внимание на детето им навреме и затова се е стигнало до фаталния край. Момченцето не било прието в Педиатричната болница и от болница "Лозенец".

Състоянието на детето се влошава и родителите се върнали в Педиатрията, където този път е прието. Късно в четвъртък е преместено в "Пирогов", тъй като състоянието му се влошава.

От Педиатричната болница обясниха, че при първоначалния преглед детето не е имало симптоми, показващи тежкото му състояние.

Какво още казаха оттам вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
6
 
! Отговори
До 9 Анонимен преди 4 месеца
„До Накратко

Ми вземи си направление и отиди, тогава никой няма да ти иска 30 лева!
И на мен майстор автомонтьор под 60 лева не ми е искал!”

1. Автомонтьорът не е на заплата към Здравната каса и не му плащам осигуровки. Ако клиентите не му плащат ще фалира. Не е като лекарите едновременно да цyцa и от частното и от държавното.
2. Ако не ти ремонтира колата качествено може да стане катастрофа. Той носи също носи отговорност за човешки животи.
31
2
 
10
 
! Отговори
@Надя преди 4 месеца
Това е правилното поведение на лекар. Ако той/тя като човек е отговорен и съвестен, ще го държи ако трябва в коридора на системи, но ще го задържи, за да е под наблюдение. В Пирогов отделенията са някакъв ад откъм условия. Но спасяват хора. Макар и в пълна мизерия. Макар и спорно трезвени лекари в нощната смяна, макар и да са ужасно груби с пациентите и със семейството. Има статистика - ако ти се случи сърдечен арест в болница, шансът да оцелееш е в пъти по-голям от на улицата. И така.
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не измествайте проблема! Парите са важни, но моралът е още по- важен. Особено в лекарската професия. Лекар без морал е търгаш.
29
1
 
14
 
! Отговори
Надя преди 4 месеца
Зависи от това какъв човек е лекаря.Преди години в детското отделение на Сливенската болница детето ми стоя с часове на системи в сестринската стая,защото нямаше места в отделението,а докторката прецени че е опасно да ни отпрати в къщи и беше права.След няколко часа детето разви двустранна пневмония ,не можеше да диша и ако не бяхме там можеше да го няма сега.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Накратко

Точно това и аз казвам - не може да харчиш за здраве 20 пъти по-малко отколкото харчат холандците, а да очакваш холандско КАЧЕСТВО на услугата!
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гарван гарвану око не вади! Лъжат мажат и се прикриват един друг и не им пука за хората, дори зя децата. Лекарката от педиатрията каза, че за да приеме това дете, трябвало да изпише ДЕЦА !!! А от болница Лозенец не търсете отговорност - тази болница е като свещена крава.
26
8
 
5
 
! Отговори
Накратко преди 4 месеца
До Анонимен
Пак пишеш глупости .Я вземи погледни колко са вноските в холандия за здавеопазване от хората.Не можеш да изкраваш колкото в България а да харчиш като в Холандия.Това е проста логика,другото е некадърност и популизъм.България никого не е отделяла повече пари за лечение от сега .И престани да оправдаваш некадърността на докторите с липсата на пари.Като не и стигат да се маха бе ,някои да я е карал на сила.Ама парите били малко ами изобр голем,свет голем.Ама нема кои да е я вземе.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Накратко

Прав сте за дъртите доктори!
Виж, младите, те вземат по 50 стотинки! Аферим, нали така?
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Край 21

Само да добавя към чудесния Ваш коментар - Лекарят Ви помага И толкова, колкото му позволите!
Тоест, и от вас зависи развитието на заболяването и неговия финал (положителен или негативен)!
Няма как да пиеш като сви*я, да смъркаш цигари, да се освинваш и да ти е виновен личния лекар само!!!
23
6
 
18
 
! Отговори
Истината преди 4 месеца
Да си признаят, некадърност и немарливост! !!!!
22
6
 
9
 
! Отговори
До лекарите преди 4 месеца
Ей, като видите, че човек е с инсулинова резистентност и се е запътил към диабет, хванете та му обяснете как да се храни и живее, а не веднага да бутате сиофорчето, майм. мръ...и. И не обяснявайте като мойта, дето ми вика да изям поне два банана днес. При инсулинова резистентност банани ще ви ям. И да ям картофите без месо. Как ще ям картофи с тая диагноза, бе... И да съм ядяла често, но по малко, моля ви се. Съвети отпреди 50 години. Вкарах нещата в норма само за месец с режим и ходене!
21
8
 
6
 
! Отговори
Край преди 4 месеца
А пък на 10 дето "мрази България" да му кажа да ходи да обича Пакистан.
Да не мислиш че в САЩ, Германия, Франция и Швейцария не умират деца.
А да се отървете от детински наивните представи за света и да си дадете сметка че деца винаги са умирали, умират и ще умират - така е устроен света и не ви е виновна България и не са ви виновни докторите.
20
17
 
14
 
! Отговори
Край преди 4 месеца
На всеки който счита че докторите "малко ги бият" трябва да му се избият зъбите - превантивно за да не хапе.
Доктора ти помага. Колкото е научил - толкова, колкото е кадърен толкова, както е намерил за добре - така. Той ти ПОМАГА. Колкото успее -толкова.
Не можеш да налиташ на някой щото не ти ПОМАГА или ти помага лошо по твойте тъпи критерии.
19
11
 
13
 
! Отговори
XXX преди 4 месеца
До Накратко

Предлагам "компетентните разбирачи" от форума да си отворят собствена болница и да лекуват там, вместо да дават мъдри съвети на лекарите. Не съм чул някой да не е наясно какво да направи при всевъзможните заболявания (изследвания, процедури, медикаменти и т.н.), така че ще имат поле за изява.
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Накратко

Тия проценти нали знаеш къде можеш да си ги ******?
Истината е, че една болница в средно голям 300000 град в Холандия примерно, разполага с бюджет, равен на целия нашенски за здравеопазване!!!
И как мислиш, дали холандските пенсионери имат повече болежки (респективно - разходи за здравната система), или нашите?
17
8
 
15
 
! Отговори
Накратко преди 4 месеца
До Анонимен
На докторите в България никога няма да им стигнат парите.Алчност.
16
10
 
2
 
! Отговори
Накратко преди 4 месеца
До Анонимен
Най-много за здравеопазване като процент от БВП отделя Франция - 11.5%. Следващите най-високи коефициенти са в Германия (11.1%) и Швеция (11%). Процентът в България - 8.2, е съпоставим с Гърция - 8.3%, и Словения (8.5%), които са и единствените страни от Източна Европа пред нас по този показател. След нас са Ирландия - 7.4%, и още 11 държави членки, като Румъния е с най-ниското съотношение (5%). СТИГА СИ ПИСЪЛ ГЛУПОСТИ.
15
4
 
17
 
! Отговори
нищо общо преди 4 месеца
Нямат общо случаите - но може ли да няма резултат двайсет дни слез трагедията с детенцито от Кардам ? ? ? И неговите сестрички - и починалото момченце - отравяне ли е , облъчване ли . . . ? ? ? ? ? ! ! ! ! ! Все пак 21-и век , европейски съюз сме - някаква яснота няма ли вече ?
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До шматка

Шматка,
4 милиарда ги раздели на 7 милиона, и после на 365 дни в годината, и на 4 прегледа годишно
Ще получиш даже и по-малко от един лев!
13
4
 
10
 
! Отговори
Да бе да преди 4 месеца
До Анонимен
Да бе да ,ако е нйкои по-млад деиствително няма да ми иска .На от тия дъртите няма насищане.Един такъв ми взе допълнително 10 лева за материали ,гастро беше .Защото ми е дал тоалетна хартия да се изчистя от гела.Направление ,и за там те гледат като извънземен демек от къде на къде.Та ме направиш някоя услуга на личния.