Опашки се вият пред КАТ заради газовите уредби

От 2014 г. трябват нови талони за коли с повече от един вид гориво
26 фев 2020 23:15, Красимир Ангелов
84

Огромни опашки се извиха сутринта в КАТ заради подмяната на документи на автомобилите с газови уредби.

От 2014 г. законът изисква нови талони за автомобилите на повече от един вид гориво, а Пътна полиция започна и проверки. Въпреки гратисния период, много от шофьорите разбират за това чак сега. Любен Павлов е сред тях.

"Аз изобщо не съм знаел, че от 2014 г. има такъв закон да се сменя талона.Сега разбрах случайно. Утре ще пътуваме, ще ме спрат и ще ми вземат 150 лв", сподели той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Водачите трябва си извадят нови талони в срок до 3 години след монтажа на газовите уредби. Много от тях обаче не знаят нито за това изискване, нито какви документи са нужни при пререгистрация.

Акцията на Пътна полиция е до 28 февруари, но проверките ще продължат и след това. Оказва се, те не са от тази седмица.

"Контрол трябва да има и преди е имало такъв, обаче сега се направи специализирана полицейска операция, с която контролът да бъде по-засилен, така че гражданите, които казват, че не са запознати с тези промени, вече са запознати", коментира инспектор Панталей Дамянов от "Регистрация на превозни средства и водачи".

На глоба подлежат и газови бутилки с изтекъл експлоатационен срок, който обикновено е 10 години.


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И е по- икономично, и по - чисто от търалясника ти на нафта. За седем години 10 хилки икономия.
79
9
 
0
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
Аууу тия с бомбите в кочините вият на умрело. Те ви са икономия - тук талонче, там прегледче за газова, филтърче, маркученца, мембранка, изпарителче, настройки, надници на газаджия, присецване, придръпване - сташната далавера. Направо не знам как Ганьо си мисли че на газ му е по-евтино, като освен горивото другото не го брои.Само ако се минават над 20000 км на година има някаква реална иконмия, а такива не са много в бг, като изключим бакшитата
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А също тази година има/ще има огромно струпване за 2 млн.и 300хил.души заради личните документи. Няма ли да се удължат поне сроковете, заради епидемията. Няма ли мислещи хора в управлението/администрацията. Това струпване може да се окаже доста опасно. Хора мислете за здравето си. Даже по-добре глоба, отколкото на апаратно дишане в болницата.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И точно сега по време на коронавируса е моментът за голямо струпване на хора. *** ли са чиновниците??!! Вирусът не подбира политици/шефове/подчинени/чиновници и е опасен, защото е БЕЗСИМПТОМЕН, колко пъти да ви го казва СЗО???
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идва лято хората имат любовници, яхти, ходят по скъпи почивки. Тва струва пари. От къде пари, ами от вас!
75
0
 
0
 
! Отговори
Г.Иванов преди 1 година
До анонимен : Имам вписано гориво втечнен газ в големия си талон и това е от 2015г но на малкия талон никъде това не е отразено ,на малкия талон няма такава точка за тип на горивото изобщо .Това се отнася за онези малки талони които не се от две части и се сгъват като тези след 2018
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Г. ИвановПо повод малкия талон - и там се отразява промяната, нещо не сте информиран достатъчно.
73
0
 
0
 
! Отговори
Българин 1 преди 1 година
Ставро,*** май са не побъркващите,а Побърканите !!!
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЗнаещДа, няма дя споря, гражданите винаги са виновни!
71
1
 
6
 
! Отговори
Г.Иванов преди 1 година
Вчера изкоментирах ,че въпросната промяна за втечнен газ като допълнително гориво никъде не е отразена на малкия талон .В този ред на мисли как точно ще се доказва тази промяна на всяка проверка от КАТ ,това означава на всяко спиране от КАТ те сами да си правят нужната справка по данни от големия талон ,или се надяват да караме с двата талона едновременно .Най вероятно след две години пак да се наредим на опашките за да се променят данните и в малкия талон и хоп нови 26лв в касата на КАТ
70
0
 
9
 
! Отговори
Ставро преди 1 година
Побърка хората тия и д иоти.Също като и при смяната на лични документи давай всички накуп.Номерата на колите примери безброй.В Гърция още карат с номера от соца.
69
0
 
0
 
! Отговори
Българин 1 преди 1 година
А защо журналистката не зададе въпроса за МПС с монтирани АГУ преди влизането в сила на наредба Н-45 ???Пък да си беше направила труда да я прочете и по точно чл.3ал.4.И тогава опашките нямаше да са толкова голями.Досега единствено КАТ Пловдив са дали точна информация - прочетете я!!!Като гледам медийте май са в комбина с КАТ като не информират точно за определени обстоятелства касаещи проблема!Нека,който не е спазил наредбата да си понесе заслуженото,но защо трябва да "изгорят" и други!?
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Побъркаха народа вече. Ами тези преди 2014 година които са регистрирани като коли на бензин и газ пак ли глоба. По колко пъти ще ги регистрираме и чекаме пред КАТ на опашки. Глобите никога не са решавали проблеми на бюджета , особенно в такива случаи.
67
2
 
3
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
До Нина Георгиевазащото не си представила нужните документи, за да удостовериш че имаш монтирана такава в лицензиран сервиз
66
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както винаги всички чакт до последния момент и сега се оплакват че имало опашки и ставало бавно!Хем ги мързи искат да минат метър възможно най-дълго хем после държавата им виновна ме не може да поеме наплива им.
65
0
 
26
 
! Отговори
Нина Георгиева преди 1 година
А защо тогава КАТ през 2019 г издава фалшиви талони без да вписва газовите уредби?
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не това друго ще намдрят за да ви вземат парите така е от години така и ще бъде.Спирали са ме и са ми показвали Държавен вестнук от 1969 г в които има наредба.Аз съм роден 1975 но несъм чел и сед това всички издания ама незнаенето не те оправдава.
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В талона пише GASoline! Трябва и на български ли да еКАТ да ме фане за ...
62
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато има какво да ви вземат ще вземат. Каруцарите имат сума ти актове ама си карат.
61
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е луд които яде баницата а които му я дава.Вие сте гласували за тях а те гласуват закони за вас.