Синдикат на МВР: КПП-тата неудачни, искаме оставки!

Полицаите сами си набавят средства за защита
Обновена: 26 мар 2020 10:30 | 26 мар 2020 10:28, Павел Гълъбов
75

15967 гледания   |  Още видео
Заедно с медиците и фармацевтите на първа линия в борбата срещу COVID-19 са изправени и служителите на МВР, които следят дали мерките, взети от държавата, се спазват.
Още по темата

"Ние не правим изключение. Не бяхме подготвени като министерство. Към момента МВР направи поне това, което е възможно. Съставът на терен и в районните управления е покрит почти на 90% с маски, но като цяло липсват лични предпазни средства. Колегите си ги набавят сами и на своя отговорност участват в охранителните мероприятия", обясни Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите на МВР в "България сутрин".

Според него ситуацията ще бъде добър опит и в момента е трудно да се каже кои мерки дават и не дават резултат. Той отбеляза, че може би КПП-тата не са най-удачната форма.

"Ще направим добър анализ и ще го предоставим на министерството. Когато епидемията свърши, ще бъдем категорични в исканията си, включително за освобождаване на някои ръководители", заяви Кузманов.

Пред Bulgaria ON AIR той обясни, че към момента извънредният труд, който полагат органите на реда, не е в такова количество, че да възникне проблем с плащането, но на по-късен етап би могло да се очаква такъв.

Кузманов бе категоричен, че има диалог между Синдикалната федерация на служителите на МВР, вътрешния министър Младен Маринов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов, а това помагало да няма напрежение между структурите.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
32
 
! Отговори
Така е преди 2 месеца
До Анонимен 5

Кой го боли за вируса? Важното е да слухтиме и събираме сведения кой къде живее и работи. Вече можем и да си ви следим безконтролно. Всичко е точно, овчици
7
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мутафчийски веднага да деблокира транспорта. Това което се прави в момента с тези КПП-та е пълна глупост. За да ема някаква полза от тази мярка тя трябва да е тотална забрана на всякакъв транспорт за 2 седмици, а сега всичко се свежда до милионерски тормоз. МАХНЕТЕ TЪПИТЕ КПП-та.
6
8
 
19
 
! Отговори
3M преди 2 месеца
Щом се опиташ да накараш милиционер да работи, той веднага започва да се оплаква и да заплашва със стачки! *** мързеливи!
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кризата е за прикриване на фалита, от неадекватните мерки файда няма само утежняване за народа.
По интересно е как изчезнаха парите , а дори маски не им дадоха просто така от кумова срама и да замажат очите че са похарчили за нещо.
4
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Праве е!
Според СЗО вируса трябва да се атакува, това означава тотална дезинфекция на всичко, тестване, мерене на температура и при положителен резултат карантина.
Някой да е видял такава у нас?
По КПП-тата вместо да правят това, те събират служебни бележки и проверяват документи, което при епидемологична зараза е смешно, вместо да ограничават заразата, те я разпространяват още повече.
3
4
 
41
 
! Отговори
Мдаа преди 2 месеца
Вие, аджеба, някога подготвени ли сте за нещо?
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Господа полицаи, вие с народа ли сте или с шепа ***?
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези пък, искат да наредят тяхните хора. Аман от политики по време на пандемия