Хотелиери искат нов вид застраховка на туристите срещу COVID-19

Сезонът в Слънчев бряг ще започне най-рано в средата на юни
20 апр 2020 12:43,
65

Сезонът в Слънчев бряг ще започне най-рано в средата на юни. Хотелиери обаче искат повече сигурност след края на пандемията и настояват за нова застраховка на туристите срещу COVID-19, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Обикновено през април в курорта пристигат първите туристи от Израел. Тогава отварят и първите хотели. Крайбрежната алея на Слънчев бряг е пуста, а най-рано хотелите ще отворят на 18 юни, когато са и първите чартъри.

От държавното акционерно дружество, което стопанисва инфраструктурата в курорта, този сезон ще пренасочат средства най-вече за безопасността на туристите и персонала. Предвижда се по-честа дезинфекция на алеите в курорта.

"Трябва да е ясно, че в Слънчев бряг сме в постоянна готовност да инвестираме средства в подготовката на инфраструктурата", обясни изпълнителният директор Златко Димитров.

Хотелиерите обаче се тревожат,
че няма ясен план как ще се действа при установяване на случай на заразен с коронавирус.

"Ако трябва със законова разпоредба да се вмени застраховка "Защита от COVID-19" за всички хотелиери, защото това е много опасно… 14 дни в карантина и всички гости, които са в хотела, са на издръжка на хотелиера", подчерта хотелиерът Дияна Колчева.

Хотелите, които ще отворят в Слънчев бряг, очакват предимно български туристи през този сезон. Едва ли обаче цените на почивките ще поевтинеят драстично.

В Слънчев бряг се надяват да привлекат туристи и през септември, ако заразата с COVID-19 бъде овладяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
6
 
! Отговори
Собственик в Сл.бряг преди 4 години
Нека се подкрепяме и подкрепяме българското. На мен в Слънчев бряг ми харесва, там съм заради хубавите неща. Лошите ги избягвам. Тайно се надявам да почивам цяло лято на най-хубавия плаж с малко турсити. Хейтърите с 200 се махайте и си останете след почивката там където сте отишли!
47
1
 
6
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
Понякога се учудвам на неграмотността на някой "бизнесмени".Застраховка срещу непознатия силно заразен вирус, срещу който няма ваксина би струвала повече от средните разходи без застраховка. Те парите от застраховките не идват от някое неизвестно място - идват от същата тази застраховка.Да се вменяло със закон. Като им вменят със същия този закон да я плащат и ще писнат до небесата.По някога се чудя как такива хора оцеляват в пазарна икономика...?
46
1
 
10
 
! Отговори
Lt.Col. Bill Kilgore преди 4 години
Сезонът ще започне най-рано в средата на юни?Моля, уточнете за коя година говорите.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми сключете си бе! Аз ли, дето не почивам у нас, да ви я направя?
44
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камериерка съм от 20 години най гадните и отвратителни туристи са българите не може да им се угоди вечно мрънкащи и недоволни ,че били плащали много пари ,че едва ли не да бъдат обслужвани денонощно По добре без сезон отколкото с българи Нека ходят на Канарите
43
0
 
7
 
! Отговори
Генерала преди 4 години
Хиляди хотели не се готвят да посрещнат никакви туристи!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И пак нищо не разбрах. Прочетох обаче и двата коментара, които трябваше да ми изяснят кой за какво се бори.Разбрах, че има две хипотези;1. Всеки турист има застраховка ГО, по която, ако той зарази други, то застрахователят му ще поеме щетите на тези трети лица;2. Туроператорът сключва със застраховател застраховка, която покрива 14 дни карантина на туристите, които ще пристигнат;3. Хотелиерът сключва "Професионален риск" с който да плати на заболелите в неговия хотел.Какво точно искат???
41
0
 
12
 
! Отговори
citi преди 4 години
Тия май още не разбраха, че филмът свърши!!!
40
0
 
12
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Сега бг мутрохотелиера ще си сърба попарата която си надроби. Презастроено е всичко покрай морето, хотели и заведения са до водата. Брутална мръсотия, кофти обслужване и наглост отвсякъде. Тази година ако не мога да ида в чужбина на море, просто ще пропусна. На изнудвачи пари няма никога да дам, а догодина ще си наваксам с някоя по-екзотична дестинация и това е.
39
1
 
7
 
! Отговори
ined преди 4 години
В баровете на Слънчака покрай обичайните за там ментета ще сервират и чаши хлорна вар за дезинфекция на устата.
38
0
 
10
 
! Отговори
Внимание !!! преди 4 години
Ковид19 е в отходните канали на ВиК, а оттам отива в морето.Дори и да не се заразите от морски миди и риби, от морската вода може да го прихванете.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34Нищо не разбра от тази статия, нали?Идеята е чуждестранните туристи да се застраховат.При влизането в България, те задължително трябва да минат 14 дневна карантина, което означава, че две седмици ще щъкат в хотела като ***.Идеята е, че ако някой от тях, все пак се окаже заразен, всички ще се юрнат да съдят застрахователя на заразения турист, а не хотела. И естествено ще се намерят поне стотина заразени, които са подставени лица, та да се изкара некой лев все пак.
36
2
 
18
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
Какъв сезон, какво 5 лева? Този вирус, който ошашави целия свят, засега няма никакви изгледи да изчезне. А и няма никакви изгледи да се открие лекарство или ваксина срещу него. В хотел, частна квартира, ресторант или чалготека ще отидат само безсмъртните и малко умните 15 - 25 годишните. Те обаче нямат пари! Нормалните хора ще си седят вкъщи,или сутринта ще отидат на усамотен плаж и вечерта ще се приберат, или ще отидат за риба пак там, където няма никой, даже и без пари да е нощувката!
35
0
 
6
 
! Отговори
t преди 4 години
бало си е макята браат
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е риск за хотелиерите, а не за туристите. Сега е време държавата да задължи хотелиерите да си правят такава застраховка.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русата бизнесменка ли е, каква ли е на края изби рибата - задължително ще се калкулират разходите за хотела за цялата година. Кои разходи на целият персона, който го няма през първите 3-4 месеца или режийните разходи пак за тези месеци. по нейната логика да направят цените на нощувка такава, че за 1 месец да избият разходите като за един нормален сезон. Не ме е жал за тях. Ще прескоча морето тази година и догодина в Гърция, Хърватска, Черна Гора. Баламите българи няма да ги спасяваме.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие хотелиерите не си сключвате застраховка отговорност на хотелиера и застраховка на посетителите, ама сега ревнахте за такава застраховка защото ви припари на д-то и искате някой друг да плаща вместо вас.
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Едва ли обаче цените на почивките ще поевтинеят драстично"Ето това е български бизнесмен. Принципен последователен в дрането на клиенти. Тогава не ви трябват туристи. Или си мислите с 10% отстъпка + безплатен паркинг на улицата пред хотела. Ако има 30 дневен сезон ще е цяло чудо. Международните пътувания ще са ограничени още дълго време. Те да направат цените за нас като тези за Западна Европа пак ще е чудо. По-евтино с 35% ми излизаше резервация от Германия за български хотел + транспорт.
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне две години след края на епидемията в цял свят няма да има туристи. Кога ще е краят на епидемията само бог знае. Може би през 2021-ва година или през 2025-та....
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Докато генома на вируса не се "разнообрази" и няма решение."Ще обясня, че може да се окаже объркващо.При всяко преминаване през приемник, вирусът е възможно да модифицира своя геном. В един момент, след достатъчен брой преминавания, вирусите с подобен, но не еднакъв геном, ще започнат да се конкурират за достъп до клетката. Не е гаранция, че "най-лошият" ще бъде пръв, а след него друг няма да може да влезе през рецептора. Така ще се премине към "търпима" по тежест болест.