На Женския пазар само с маски, агнешкото е с 1-2 лв. по-скъпо

Няма серозна разлика в цените на зеленчуците
6 май 2020 15:30, Ния Христова
19
 
В часовете преди обяд на Женския пазар в София беше пълно с хора, които искат да пазаруват, въпреки лошото време, предаде репортер на Bulgaria ON AIR
 
По традиция на Гергьовден агнешкото месо е основното ястие на трапезата. Има ли начин да установим, че месото е българско производство и какви са цените тази година?
 
"Най-важното е да знаят хората как да различават прясното от замразеното. Когато месото е замразявано, се изтича вода, почернява. Когато е прясно, седи розово и самите кокали изглеждат по-свежи. Малко по-скъпо е, защото няма внос. С 1-2 лв. е цената нагоре. Плешката вървеше от 14 до 15 лв., бутчето от 16 до 17 лв.", обясни един от търговците. 
 
Предприети са противоепидемични мерки и на Женския пазар. Хората трябва да са на 2 метра разстояние един от друг и е задължително да носят маски. Допускат се определен брой хора. 
 
Потребителите и търговците не откриват сериозна разлика в цените на зеленчуците.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Гинка преди 3 години
Българските агнета са ги хранили с билки и поили с минерална вода! За това са скъпи! Нали задължиха веригите да продават само българско. Сега следва пълна програма от "андрешковци" ,благодарение на политиците ни
15
0
 
5
 
! Отговори
David преди 3 години
"Когато месото е замразявано, се изтича вода, почернява. Когато е прясно, седи розово и самите кокали изглеждат по-свежи. " Това езика на махалата ли е? Малко по-грамотно може ли?"Когато месото е било замразено, отделя вода и цвета е по-тъмен. При прясно месо имаме типично розов цвят и костите изглеждат свежи, блестят"
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яжте фурми и не се оплаквайте.
13
0
 
9
 
! Отговори
само да попитам преди 3 години
някой може ли да обясни какви са тези татуирирани компири които охраняват зеленчуковите пазари в софия????Мутра до мутра с физиономии на бивши затворници.На някой направило ли му е впечатление като пазарува на пазарите в софия с тези охранители все едно е в мутренските времена в бг в началото на 90-те!!!те и такива определят цените по пазарите в софия и прибират месечния рекет от всяка сергия!някой може ли да отговори какви са тези охранители по пазарите в софия с вид на престъпници?
12
0
 
8
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
Не мога да намеря линка, но преди месец публикуваха списък с всички регистрирани производители на агнешко у нас. Аз така си купих цяла агне за Великден от Пещера. На който му е скъпо в магазина, пали колата и отива да си купи директво от производителя. За тези дето нямат време няма как, ще се бръкнат. Стига сте мрънкали като ***, честит празник!
11
0
 
2
 
! Отговори
До Додо преди 3 години
Не ми се мисли, от къде знаеш как изглеждат изнасилвaчитe на кози?!! Какво ли детство си имал?!!
10
0
 
7
 
! Отговори
бай вълчо от хисарa преди 3 години
Малко факти:Правителството даде няколко млн.лв. на кланиците които изкупуват агнешкото по мин. 5лв. живо./О/о 50% е фирата. Значи на едро 20 -30т. е по 10лв.Те имат разходи и го продават пак на едро на търг. вериги с 10%..Търг. вериги от своя страна го продават с 5до 15% надценка . Така,че се получава агнешко между 13 .80лв./ Кауфланд/ до 14.50./в норм. магазини/. Всичко друга е измислица на колегите и ненормални цени на търговци.Цяло агне в Хисар е 13.20лв. в нормален магазин.
9
2
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
То това е всичко друго но не и пазар,ТАМ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕШ ИЗЛЪГАН ЖЕСТОКО и прецакан с некачествена стока.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи производител го дава по 5 до 8 лв кг а търговците по 15. 18 лв.кво значи това , купувайте директно от производител.
7
1
 
18
 
! Отговори
Спанак с ориз преди 3 години
Кво агнешко? Само по рекламите го има. Идеш в магазина: Имахме, но явно е свършило - в 8:45 ч!!!Не търсете - Емо фурмата (караниколов) и дебелото дете на мама Ирена го изнесоха на арабите.Да замазват гафа на един Каскет пред Чаршафите
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надули са яко цените, явно искат за един месец пари за кола!
5
3
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
от 30 години не съм стъпвала на индииския пазар пари за агн нямам и нямада купувам по тези измислени цени
4
1
 
10
 
! Отговори
Днeс.бг преди 3 години
Агнешкото е по 7-8 лв. Не на пазара. А на местата за продажба, включително доставчиците тази сутрин на мляко по домовете предлагаха хубаво месо. Въпреки че ми се скъса кошницата с въжето, хората се качиха чак до третия етаж да ми го доставят.
3
3
 
20
 
! Отговори
Време е Брюксел да с преди 3 години
40 тона агнешко заминаха тази година за сви'нете (ря'''заните мюсу'''лмани) от Арабските емирства.В България има една сви''ня - ***''ЕВСКИ.Знаете ли, че всичко във България вече е негово Медии, фабрики, сайтове за залагания, банки , дори торент портала ЗАМУНДА.НЕТ е негова и всички реклами там са на негови фирми?Знаете ли, че зад него седи огромна Мафия, която е разделена на два слоя. Едната е мафия ръководи политическата с-***. във България. Другата мафия всичко останало, включително и ВИ
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само талибани и бабички ходят на тоя пазар.
1
2
 
27
 
! Отговори
аз преди 3 години
Нито стотинка за агнешко тая година. Нека им е. Като са свикнали на спекула, сега да свикват на глад.