Критично е състоянието на жената с гръмнала газова бутилка в Пловдив

Това е десети пореден инцидент за половин година в града
19 май 2020 08:01,
3
Критично е състоянието на жената с гръмнала газова бутилка в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Газова бутилка гръмна и разтресе цял жилищен блок в Пловдив. Апартаментът, в който е станал инцидентът, и целият етаж на жилищния блок са без прозорци. Ударната вълна е изкъртила външната врата на апартамента и е пръснала отломки от прозорците и щорите на терасата в радиус от повече от 40 метра, съобщава NOVA.

Още по темата

При инцидента е пострадала възрастна жена, която е била сама в жилището. Нейното състояние е критично. Тя е на 83 години, има дълбоки изгаряния по тялото и е с опасност за живота, това съобщиха лекарите от Клиниката по изгаряния към Университетската болница "Свети Георги".

Според инспектор Павел Маринов от Пожарната не се е взривила самата газова бутилка, а е имало изтичане на газ, в следствие на което помещението се загазова и възниква взрив. Съседите също разказват, че се е чул много силен взрив и е имало стъкла навсякъде около жилището.

Това е пореден инцидент с газова бутилка в апартамент в Пловдив. От началото на годината сигналите за подобни инциденти са 10. 4 от тези случаи са съпроводени с взрив. Най-честата причина за такива инциденти е неизправност в газовата бутилка. От Пожарната предупреждават да се обръща внимание на съединителните маркучи, на мястото, на което се поставя бутилката, както и на указанията от производителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От статията - "не е гръмнала газовата бутилка". На снимката - гръмнала газова бутилка.Па смех, смех....
2
2
 
2
 
! Отговори
Кво речи!? преди 3 години
Стига жълтини, при всеки подобен случай ви разправям , че такова нещо , като да ти гръмне газовата бутилка е почти невъзможно и в 99% от случаите проблемът е в инсталацията. Сега даже сте имали наглостта да лъжете че жената е ранена от гръмнала бутилка, а в статията обяснявате , че всъщност такава нямало.
1
8
 
4
 
! Отговори
Тези бутилки за преди 3 години
кофи ли ги имат, не знаят как се борави с тях. Навремето карахме курсове за да си купи човек такава бутилка. Още си пазя разрешителното. Сега е пълна свободия, сулю и пулю си играе с газ и затова гърмят като бомби. Герберска България, с манталитет на мутра!