Знае се – в пластмасови бутилки не се носи запалителна течност

По темата - бившият служител на УБО и НСО ген.-майор Румен Ралчев
11 сеп 2020 11:58, Ния Христова
59

 

"Претърсването на един огромен район задължително води до намирането на определени предмети. В пластмасови бутилки не се носи запалителна течност. Всеки, минал пиротехнически курс, го знае." Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR бившият служител на НСО и УБО и Велик Приор на Ордена на тамплиерите в България ген.-майор Румен Ралчев.

Това каза той по повод вчерашната акция на полицията, при която органите на реда откриха в района на протеста ножове, тръби и бутилки със запалителна течност. Без инциденти и ескалация на напрежението премина вчерашната демонстрация, обявена за второ Велико народно въстание.
 
"Постепенно органите на реда се научиха как се правят нещата. В работата им има грешки. Това е така, защото се залага на доброто чувство на протестиращите - че ще бъдат мирни. Действително, масовото струпване на полиция въздейства психологически върху протестиращите. За щастие, не се стигна до сблъсъци", каза още експертът пред Bulgaria ON AIR.
 
Специалистът обясни още, че запалителна течност не би могла да се носи в пластмасова бутилка, освен ако някой не е решел да се самозапали. 
 
"В такава бутилка може да се носи някакъв вид сълзотворна течност. Камуфлирането на една течност в детска играчка би могло да стане. Въпросът е дали трябва да се направи. За война ли говорим или за протест? В момента виждаме протест. Ако се породи насилие, отпор ще има от страна на полицията", категоричен бе Ралчев.
 
Той изтъкна и факта, че ако органите на реда от цялата страна решат да се мобилизират, те не могат да достигнат и половината от броя на протестиращите. 
 
"Силовите мерки са кауза пердута. Важно е да се контрират отделни криминални елементи, ако такива се появят. Трябва да бъдат респектирани хора с по-слаба нервна система. Нещо, което на 2 септември не се случи. В теорията и практика по света борбата с масовите безредици е много широко застъпена. Всичко, което се правеше силово, е вредно", обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На времето при ко му ня ги те имаше период ,когато бензина беше кът а резервоара на ладата течеше ,когато имаше повече от три литра бензин. И редовно в багажника имах два литрова пластмасова бутилка с бензин.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ко му ня га ,иска да ме убеди ,че в пластмасова бутилка не мога да нося друго освен вода. Че и всички знаели. Наистина ли имаш хората за ,толкова глупави!?
51
0
 
2
 
! Отговори
Старческо тщестлавие преди 3 години
Ралчев напуска УБО като старши офицер.След това не заема държавнадлъжност с военна ранговка.Въпрос:кой го е произвел "генерал-майор",кактого величаят по медиите?Преди месеци в Уикипедия пишеше,че е полковник оз,въпреки че напуска УБО като майор(не ген.майор).Президентът произвежда въввисше офицерско завание.Кога Радев го е произвел?(Съмнявам се,че въобще е произведен).За великото му прийорство не говоря,но вероятно е сметнал,че на велик прийор подхожда ген.-майор,а не майор и се е произвел.
50
4
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Полиетиленова туба на всичко издържа. Да не ми ги обяснява тия, всякакви течности могат да се пренасят в полиетилен. Единствено живак не може, защото е много тежък и ще сцепи 20 литрова туба (пълна с живак, тя ще тежи 260 кг.).
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това УБО е комунистическото ГЕСТАПО нали?Айде нема нужда,в бутилки както знаем се носи пикня или нещо което те обезобразява.***!Престанете да се чудите как да защитите инфантилите на площада в София,то други няма!Срам за медии манипулатори,срам!Ей хора 21век сме,не е само една телевизията а е нужна една,две да се види и другата истина.Стига вече,спрете се.
48
1
 
6
 
! Отговори
Това е преди 3 години
извадка колко са грамотни служителите на НСО...
47
2
 
7
 
! Отговори
Хахахахаха преди 3 години
Масово по бензиностанции се сипва бензин в пластмасови шишета, въпреки, че е забранено, тоя е ***.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАЛЧЕВ Я СЕ НЕ ИЗЛАГАЙ- ТУБИТЕ ОТ КАКВО СА НАПРАВЕНИ- ХАЙДЕ ХОЛАН....
45
2
 
1
 
! Отговори
въй преди 3 години
Налей разредител в опаковка от безалкохолно и ми пиши след колко време какво се случи
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тези туби за бензин защо са пластмасови?google/search?q=туба+за+бензин&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiX5IKC-uDrAhU1C2MBHZaDB40Q_AUoAXoECAsQAQ#imgrc=oBZSiHrpNUO8NM
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя когато е учил в милиционерското училище в какви бутилки се носи запалителна течност, пластмасови е нямало :-)
42
1
 
7
 
! Отговори
Ега ти некадърника! преди 3 години
Всеки знае, че коктейл "***" се слага в стъклени шишета, но защо да не носиш запалителни течности в пластмасови бутилки, не разбрах. Напоследък всички в такива ги носят.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УБО може да знае, че в пластмасова бутилка не се носи запалителна течност, но Зайчарника на Фигуранта не го знае, а се знае и че може да се носи - зависи от течността и от вида пластмаса от която е изработена бутилката !
40
0
 
4
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
"Специалистът обясни още, че запалителна течност не би могла да се носи в пластмасова бутилка, освен ако някой не е решел да се самозапали."... или не решиш да запалиш нещо. Или някого.Да ви имам "специалистите"!
39
0
 
2
 
! Отговори
до 41 преди 3 години
На Тошо не му се е налагало никога да оцеляв в истински терористичен или др. акт ! Има рда случка раздута до небето !
38
0
 
3
 
! Отговори
той говори за друго преди 3 години
Ама не казва всичко ,,а да не го обвинят ,че учи хората да правят запалителни бомби само ,че има една подробност ,а тя е ,че чичко гугъл е направо фронтовак професионалист !
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно как е станал масон. Блести с ум. И как е отцелял Тошо с такива умни охранители.
36
0
 
4
 
! Отговори
В пластмасова туба преди 3 години
може да се носи гориво ! А организирана и обучена полицейска група във формация отблъсква неорганизирана група в съотношение не по-- малко от 1: 7 ! 100 полицая с лекота ще разгонят 700 човека и след това ще се заемат и срещу други 700 ,а срещу водомет никой не може да остане на крака ,а ако е зима и ще замръзнеш ! Ако някой започне да действа по -твърдо срещу полицията и тя вдига нивото от гумени патрони та чак до кой каквото се сети !
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в железариите в какви бутилки продават разредители. И тоя е бил от НСО. Ама през задния вход.
34
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ПЕНКОНе знам какъв генерал е бил, не е и съвсем без коса останал, но за такива моя дядо казваше: "На празен плевник покрив не му трябва!"