Радев: Да стоим обединени пред всяка достойна кауза

Президентът присъства на тържествата в Девин за Освобождението на града
8 окт 2020 22:14, Анисия Иванова
51
Радев: Да стоим обединени пред всяка достойна кауза
Снимка: БГНЕС

Всяка стъпка тук не само разкрива величието и красотата на планината, всяка стъпка ни напомня за поколенията преди нас, за които достойнството и свободата винаги са били смисъл на съществуване. Това заяви президентът Румен Радев в словото си на тържествата в Девин по повод 108 г. от Освобождението на града.

"Днес скланяме глави пред героичната саможертва на хилядите български офицери, войници и доброволци, които през паметната 1912г. отдадоха живота си, водени от своя свещен дълг да дарят свобода и надежда на своите кръвни братя и сестри, останали отвъд пределите на родината.

В дълг пред тяхната обща саможертва, независимо от тяхната вяра и етнос, но отдали живота си за свободата и за националното обединение на нашия народ, днес ние сме изправени пред нашата висока отговорност да стоим обединени пред всяка достойна кауза, да вярваме в своите сили и заедно да крачим напред", посочи държавният глава. Той допълни, че е убеден в успеха на този път, защото девинчани са пословични със своята честност, трудолюбие и всеотдайност.

"Като люлка на древни култури, на древна история, вашата община винаги е била притегателен център и кръстопът на множество култури. Затова и днес се радвате на богат исторически и културен облик.

Щедрите дарове на природата, вашите чисти животворни води, вековни гори се превръщат във все по-голямо богатство в нашето забързано и модерно ежедневие", допълни Румен Радев. Той пожела на жителите на Девин да бъдат все така достойни наследници на гордите си предци, да пазят богатите традиции, паметта и духа на този прекрасен български край. (БТА)


51
Още от Ако щете - вярвайте
55 години Кока-Кола в България в 55 истории от 55 думи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Помакъ преди 2 седмици
На 07.10.1912г. Девин /тогава Дьовлен/ е опожарен от части на българската армия. Преди това на 05.10.1912г. до основи е опожарен Тъмраш от перущенци за отмъщение на Тъмрашлията.
38
0
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 седмици
ОСТАВКА НА ФИГУРАНТА И ПРЕДАТЕЛ РУНДЮ ГУМЕН ГАДЕВ !!!!!!!!!!!!!!
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никой, който е свързан с БСП-БКП няма право да се изправи пред тези хора и да им говори за достойнство и свобода, защото точно те им погазиха достойнството и човешките права като им смениха имената чрез принуда и жестокост.
36
1
 
8
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 седмици
Сричащият неграмотен *** Злорадев може да се обедини единствено с Ким Чен Ун, Мадуро, Лукашенко и кремълските джуджета...
35
1
 
11
 
! Отговори
безделникът43218 преди 2 седмици
Фърчилото так говори пр.ос.то-т-ии. Толкова е нагъл, че няма повече накъде. Никой в Европа и света не го признават. Канят го само в Горно нанадолнище.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радев ще ни обединява? Това някакъв виц ли е?
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не гласувах за него ,защото беше посочен от другарката Нинова. Сега съм доволен от решението си,че не съм си дал гласа за това недоразумение.
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
„Робко 01“ e български учебен антропоморфен робот с 5 степени на подвижност - следващата модификация е Радев - с пет заучени речи...
31
1
 
20
 
! Отговори
Шляхтиц преди 2 седмици
Кой ти пише тези празни и безсмислени клишета, които ти непрекъснато говориш ?????
Определено, дори и тях ти не можеш да измислиш. Казаха ти го в очите: Да живееш в Бояна и да ходиш на работа на Дондуков 2, съвсем не те прави президент. Жалко, че на такъв човек изнемогващият народ ще плаща пожизнена голяма пенсия.
30
2
 
24
 
! Отговори
радеви мъки преди 2 седмици
фигуранта никой никъде не го кани ама той се бута на всякъде , па и речи изнася .
29
2
 
14
 
! Отговори
О.. преди 2 седмици
лелееейй !
28
0
 
10
 
! Отговори
Има грешка в заглави преди 2 седмици
Да стоим обеднели е правилната дума. Днес се извинява.
27
1
 
21
 
! Отговори
Леле преди 2 седмици
Неземен, също както кучето Лайка!
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Точно така , браво Радев .....да се обединим.......зада те свалим......
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Национален предател !В една компания с Йончева,Станишев и още един куп мошеници !
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не човек,а комунист !
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вие пък какво очаквате от проост военен! Аз лично умен военен така и не срещнах, а карах доста дълга казарма. Родо шишарката напълно покрива и не излиза от стереотипа на елементарен и плосък военен.
22
1
 
22
 
! Отговори
Възмутен преди 2 седмици
Вие вече сте му го казали. Чакам с нетърпение президентски избори. Не зная този човек ли наистина trigger- на протести? И ако да - как точно, че не разбирам? Аз когато го слушам изпитвам само едно желание - да превключа на друг канал.
21
7
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 2 седмици
АЗ

И виж научи се да говори вече без песимизъм, яко нали.Интелигентен човек учи се бързо.
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чудя се кой го избра това ЧУ ЧЕ ЛО за президент.Гордо заявявам,че аз не гласувах за него !