Прогноза: Убиецът на Милен Цветков в затвора поне 15 години

При нарушаване на правилата за движение трябват санкции, заяви експерт
17 окт 2020 11:50, Петя Славова
87
Прогноза: Убиецът на Милен Цветков в затвора поне 15 години
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При нарушаване на правилата за движение трябват санкции на момента. Това заяви пред БНТ Владимир Тодоров - председател на Асоциацията на пострадалите от катастрофи.

Във връзка с делото срещу шофьора, обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков, Тодоров коментира опасността, която носят за обществото дрогираните водачи на МПС.

Още по темата

Моите прогнози са, че този човек ще лежи поне 15 години, смята Тодоров за обвиняемия Кристиан Николов, за когото беше доказано, че е шофирал след употреба на наркотици, когато е причинил катастрофата с Милен Цветков.

Има много случаи, когато загиват пътниците в автомобила, а не шофьорът, който е бил пиян или дрогиран. Моят съвет, особено към младите хора, е да не се качват в кола с дрогиран шофьор, подчерта експертът.

Той показа очила, с които се възпроизвежда зрението на човек, намиращ се под въздействието на опиати. Такива очила вече са предоставят при обучаването на млади шофьори.

Като председател на НПО, Тодоров обърна внимание, че организацията подава сигнали към институциите, които имат отговорността за осигуряване на безопасността по пътищата. В това отношение те трябва да бъдат безкомпромисни.

Необходими са неизбежност на наказанието и тотален контрол към нарушителите, за да се пресече рискът от произшествия на пътя. По думите на Тодоров трябва да се набавят достатъчно тестове за дрога, особено на места, където има събиране на много млади хора - като в Студентски град, например, за може да се проверява всяка втора кола.

За сигурността на пътищата голямо значение имат тяхното състояние и контролът. Трябва да има достатъчно камери и единна система за обработване на събраните данни, подчерта Тодоров.


87
Още от Страната
На фона на COVID, лавинообразен скок на хора с онкологични заболявания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За добро поведение и като се дадат пари там където трябва ще
излежи 5-7години.
И друго от затвор се излиза от гроба НЕ.Запомнете го това.
68
0
 
4
 
! Отговори
Минчу Празников пита преди 1 седмица
Прогнозата е мъглива като времето и също толкова неточна ... а колко РЕАЛНО ще лежи ?

п.с. И не приказвате ли сега , каквото народа ика да чуе за да утихне "бурята" и после да си приключите делото тихичко ?
67
0
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
МОЖЕШЕ ДА ЛИКВИДИРА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС ИЛИ БЛИЗКИТЕ НИ

НО МИЛЕН ЦВЕТКОВ ГО ОТНЕСЕ
66
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А поръчителите на това показно убийство някой търси ли ги въобще или спусната забрана от най-високо ниво?
65
1
 
4
 
! Отговори
До 64 преди 1 седмица
Това може да стане само чрез промени в Наказателния Кодекс .Но не и при този случай .Този случай трябва да се накаже със една средностатистическа присъда взета от минали подобни случаи, иначе се създава едно чувство за неравнопоставеност .
64
0
 
3
 
! Отговори
до 60 преди 1 седмица
Съгласен съм , затова предлагам от сега натам само максимални присъди без право на обжалване. Ако е глоба да е максималната и така нататък ... Затова тези дето грешат да се наказват съгласно закона и без вратични . А относно другия казус в твоя коментар .... да наистина живота на един "известен" човек не е по-важен от този на неизвестния ...Дано да видим в най-близко бъдеще реформи в съдебната система. А за келемето 15 години поне дори трябва да е повече за да срестне другите..Стига либералщина.
63
0
 
12
 
! Отговори
до 59 преди 1 седмица
до 59 абе защо дрънкаш глупости със скъсана аорта и да го местиш и не са минути живот
келешчето дано да разбере в затвора , колко са преходни колите жените и да се научи да цени другите
62
1
 
5
 
! Отговори
до Ангел преди 1 седмица
Ма ангелеее .Нащи индивиди си знаят много добре ,че техния живот струва много по малко от живота на известните или успелите .И знаешли ?!?!?!Напълно са прави. Няма как да се цени живота на един прим.итив който си избира министър председател само заради евтината си харизма !!Те също си го знаят !
61
2
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 1 седмица
До до 46
Не си добре с главата.
60
18
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 1 седмица
Момчето не е убило Милен Цветков умишлено. Нека да бъде наказано най-сурово за това престъпление НО не е справедливо да му се преписват по тежки обвинения. Ако бяхте убити вие, аз или вашите деца случая щеше да мине по каналния ред и виновния щеше да получи до 6 г. затвор . Колкото предвижда НК за това престъпление. С КАКВО ЖИВОТА НА ЕДИН ИЗВЕСТЕН ЧОВЕК Е ПО СКЪП ОТ ВАШИЯ ЖИВОТ !!! Това не е нормално и не трябва да се толерира
59
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Казусът далеч не е елементарен. Ако не се бяха намесили сеирджиите, които извадиха Милен от колата му като чувал с картофи, погазвайки елементарни правила, които ги знаят децата в детската градина, и го отрепаха на място, щеше да е елементарен. Има ги материалите по делото, то е публично заради високия си обществен интерес, прочети малко. Това доста бави делото."

Професоре, аутопсията показва разкъсване на 2 места на аортата. Хирурзи казват, че и да е имало операционна на кръстовището, все тая
58
0
 
2
 
! Отговори
kopelenceto преди 1 седмица
...ako vaobshte pomirishe kilia ...shte e savsem za malko !!! Znaete za kakvo govoria !
57
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Честно казано, вече ми писна да чета за Цветков. Ежедневно у нас на пътя намират смъртта си по няколко души. Първи сме в ЕС по тази черна статистика. Двама нарушители на карнтината се помпляха на празния път. Ганьовска история. Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Да са спазвали карантината и двамата. Да им е за урок. И не се пенете много из коментарите, дори да видите на живо убиеца, ще мълчите като мишки. Вие увеличение на заплатите си не смеете да поискате, седнали правосъдие да раздават.
56
17
 
4
 
! Отговори
до 46 преди 1 седмица
Казусът далеч не е елементарен. Ако не се бяха намесили сеирджиите, които извадиха Милен от колата му като чувал с картофи, погазвайки елементарни правила, които ги знаят децата в детската градина, и го отрепаха на място, щеше да е елементарен. Има ги материалите по делото, то е публично заради високия си обществен интерес, прочети малко. Това доста бави делото.
55
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Убиецът на Цветков 15 години трудно би получил, защото ще се спроразумее с прокуратурата. Максимум 10 години споразумение (дори може да е в рамките на 6-8), от които ще излежи не повече от 5, защото ще учи и работи. Да не говорим, че след 3 ще го пуснат, защото такива хора в затвора няма- ще е звездата там. Завършил 91 НЕГ, ще ръководи сума кръжоци и курсове- закон е при такива случаи. И стига вече с тоя плоскоземец и антиваксър Цветков, всеки ден умират по няколко души на пътя!
54
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до кога европейски субсидии ще се раздават на хора с джипове за по 2-300 хил? толкова ли са нуждаещи се от 200 хил пари на данъкоплатци, след като могат да се возят в джип ауди? джипа на гнусния смърдящ български чалгаджия не е за бинеса му а за да мачка хора! гнусни български връзкари
53
5
 
23
 
! Отговори
Пиян - залян преди 1 седмица
Ставийски пиян залян уби един и направи инвалид за цял живот още един и да не би да е в пандиза ? С този олигархичен синковец ще е същото , защото каскета вече е пълен с евра !
52
1
 
25
 
! Отговори
Агент Гибс преди 1 седмица
Колкото лежа Ставийски , толкова ще лежи и това мутренско *** !
51
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
3 години условно и продължаваме напред
50
1
 
28
 
! Отговори
мхм преди 1 седмица
15 години ще му дадат, докато хората забравят. После ще го пуснат за добро поведение