13-годишна с бебе търси постоянен дом

Фамилията има 10 деца, някои от които също имат деца
172
13-годишна с бебе търси постоянен дом
Снимка: Кадър Нова тв

13-годишна майка на новородено момиченце и многочленното й семейство търсят дом, където да се настанят за постоянно. Дядото и бабата на детето имат и други десет деца. Многобройното семейство обитава три малки стаи в центъра за временно настаняване във "Захарна фабрика".

Фамилията кандидатства за общинско жилище, но засега без успех. Всички опити да излязат и на свободен наем "ударили на камък", съобщава Нова тв.

Бащата на родилката Мустафов също има малко бебе. Многолюдната фамилия трябва да напусне дома до 31 декември, след изтичане на договора им с центъра.

По думите на бащата всичките му деца ходят на училище, а по-големите работят. "Ние не можем да се интегрираме тук в този център, трябва ни помощ", каза още Мустафов.

"Тези хора имат шанс за общинско жилище, но трябва да получат картотека", каза Калин Григоров от  "Управление на общинската собственост и жилищния фонд", р-н "Илинден". Той допълни, че това се явява пречка. "Жилищният фонд е ограничен, даваме дом само, когато има свободно място", допълни Григоров.

"Ще останем тук, ако ни удължат срока на договора, 2 години вече живеем така", завърши многодетният баща. 


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
13
 
! Отговори
Превод в ефир преди 2 месеца
26 годишна баба търси постоянен дом.
107
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
60 коментара ги няма.
Сигурно преливат от симпатии към индивидите като тези на снимката.
106
0
 
7
 
! Отговори
До ЖивкоТодоров /23/ преди 2 месеца
Грешиш байно. Обществото винаги самичко произвежда противоотрова, когато е застрашено. За съжаление, заради тези отново рано или късно ще има събития от рода на Кристалната нощ и някой хитрец ще яхне вълната на народния гняв, за да узурпира властта.
Не бива да се стига дотам, но нещата вървят в тази посока. Дори на моменти си мисля дали някой умишлено не насочва развитието на обществото ни по този начин, от лява към дясна диктатура, като преходът от едното към другото е някаква уж-демокрация.
105
0
 
12
 
! Отговори
До 3 преди 2 месеца
Не са в паралелна вселена. Ако бяха в такава, повече от половината от тях нямаше да оцелеят.
Те вегетират в нашата вселена, на наш гръб. Оставени сами на себе си и до 30 г. нямаше да доживеят, защото щяха да се видят принудени сами да си построят убежище и сами да набавят храна за децата си. И от децата им я щяха да оцелеят
едно-две, я не.
Ние ги развъждаме, после се вайкаме.
104
1
 
5
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
Хей българино, при ромите 1 семейство 10-12 деца, а 10 бг семейства 1дете общо! Сметнете след 15-20 години?
103
0
 
12
 
! Отговори
Да дадеш на тези преди 2 месеца
общинско жилище означава да лишиш от такова някоя млада двойка, която е завършила образованието си и е констатирала, че с двете заплати, ако плаща свободен наем, ще има пари само колкото да си купи храна или в краен случай да отгледа само едно дете.
След като тази група индобългари живеят по силата единствено на природните закони, нека бъдат оставени на естествения подбор. Няма пари за жилище - да живее сред природата и ако оцелее, да си набавя сам храна. Краде ли - в трудов лагер до живот.
102
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Saki

Решението на проблема е закодирано в това, което си написал.
Просто има едни, които са подвластни единствено на природните закони и ние грешим, като прилагаме спрямо тях човешките такива. Щом той се ръководи единствено от природния си нагон и дори не мисли как ще издържа тези деца, тогава от къде накъде ние ще му даваме помощи като на мислещ човек и по този начин ще късаме от залъка на отговорните семейства? Нали по този начин намаляваме финансовия ресурс на отговорните и те раждат по-м
101
0
 
8
 
! Отговори
:((( преди 2 месеца
Защо нямаме закон, въз основа на който да бъде осъден този многодетен баща като престъпник по отношение на цялото ни общество и особено по отношение на градивните граждани?
Произвежда биологични единици и ги тръсва на гърба ни. Има наглостта да твърди, че всичките му 11 деца ходят на училище, но репортерката казва, че някои от тях вече имат свои деца, не само 13-годишната, която наскоро е родила.
И сега търсят общинско жилище, за да служи като вивариум-развъдник за хрантутници закононарушители!
100
0
 
9
 
! Отговори
Ъхъ... преди 2 месеца
Ко? Не!

"а по-големите работят..."

Ми като работят да теглят кредити, бе!

Като 80% от нормалните българи!
99
0
 
5
 
! Отговори
s.todorova преди 2 месеца
Няма дори да коментирам тази "новина". Минавам само да кажа, че днес намерих черно-бяло женско коте, на около два месеца, едва мърдаше. Заведох го веднага в клиника. Платила съм му изцяло лечението и престоя. След около седмица ще е добре. Имам две котки, няма как да го взема, а в никакъв случай не искам да го връщам на улицата. Та, ако някой има желание да го вземе да си го гледа вкъщи, драснете. :)
98
0
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Е заради такива ни пръскат като *** и ни децимират с вируси
97
0
 
10
 
! Отговори
Обергрупенщурмфюрер преди 2 месеца
Работата ще ги направи свободни..
96
0
 
3
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 2 месеца
Голяма новина. Голям проблем. А нещо за "Фермата"?
95
0
 
9
 
! Отговори
Saki преди 2 месеца
Човешките закони ,никога не могат да победят природните закони. Обречени сме от тия скакалци.
94
0
 
17
 
! Отговори
Вуте преди 2 месеца
Неам думи.
93
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отвратен съм. Наказателна отговорност, принудителен труд и НИКАКВИ помощи от държавата. Няма как да очакваш да те третират като човек, щом не си такъв.
92
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Здравейте! От петък оставам безработна, и желая също като тази *** фамилия да получа жилище и помощи. Надявам се държавата да се погрижи за мен със същото внимание като към тях. Ако няма свободно жилище, моля, да ми бъде изплащан апартаментът, в който живея в момента. Така смятам, че ще се постигне най-после равенство в обществото! Надявам се, че няма да бъда дискриминирана за това, че съм българка!
91
1
 
23
 
! Отговори
ДИЧО преди 2 месеца
Дядо ми и баба ми (лека им пръст) са родени 1914 и 1918. Имат двама сина, трима внука и трима правнука. За 100 години толкова.
А тези наши съграждани за 100 години колко са се нароили...
90
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Алоооо, социалните къде спите?
А прокуратурата?
Дъщеря ми е на 11, все едно догодина някой да я заплоди. Аз лично ще му отрежа ***.
Бабата и дядото да изтеглят кредит и да си купят жилище. Така, както аз направих, както и колегите ми направиха.
89
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичко живо в момента тази фамилия ражда деца прави - и детето на 13,и дядото, и така до безкрай! Бах.. ти извратеняците... И в палат да ги настанят, и него ще съсипят за седмица