Зам.-вътрешeн министър увери: Категорично без КПП-та

Мерките са балансиран и трябва да дадат резултат, смята Стефан Балабанов
Обновена: 30 ное 2020 09:05 | 30 ное 2020 09:05, Красимир Ангелов
56
Зам.-вътрешeн министър увери: Категорично без КПП-та
Снимка: БГНЕС

Няма да бъдат необходими КПП-та като евентуална ограничителна мярка, ако тези в момента не подействат, увери зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов пред bTV.

"Мерките в момента са достатъчно добри и балансирани от гледна точка на това да се запази живота и здравето на хората, а и да се даде въздух на икономиката да работи. Смятам, че балансът е добър и се надявам след две седмици мерките да дадат добър резултат", посочи той.

Още по темата
Балабанов посочи и с какво директно помага полицията в моментите на здравна криза. На първо място полицията строго следи карантинираните лица. Помага и с разнасянето на уведомленията на РЗИ, посочи зам.-вътрешният министър и посочи:

"Продължава като практика и бусове на полицията да обикалят като линейки. Нашите радиостанции са настроени на тези на Спешна помощ и непрекъснато си комуникират".

Денонощно се правят проверки и дали магазините и заведенията спазват ограничителните мерки.

По думите на Балабанов обаче българите не са дисциплинирани и полицията „не може да огрее навсякъде“. До момента има около 3000 съставени акта за нарушаване на карантината. Много хора са дадени и на съд в тази връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Достатъчно е да се огласят работещите протоколи за овладяване на инфекцията и да се доставят необходимите лекарства в аптеките, и в болниците.И има работещи протоколи - няма нито един умрял депутат! Но загубихме много лекари и сестри...Защо тези хора не успяват да се лекуват качествено? Освен масираното заразяване има и нещо друго, още нещо...Колко са медицинските лица от военна, загубили живота си?
47
1
 
3
 
! Отговори
с.т. преди 3 години
Оставаше и КПП-та да сложите и както казва народът "Всичко Мара втасала...". Абе, вижте как да съживите икономиката, да подпомогнете бизнеса, стига мислихте глупости и ръсихте простотии.
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нужда от кпп-та, защото там няма далавера. Дремят като каиши, тоест както обикновено си дремят и нищо, празни джобове. А така като обикалят по къщята на хората, уж да вършат нещо, набелязват какво може да се гепи и снасят на цивилните си ортаци. После ще има делчо делев. Че Коледа на ошаф и зелева чорба не става.
45
1
 
6
 
! Отговори
. преди 3 години
Не ви вЕрваме!
44
0
 
14
 
! Отговори
Харабейшио преди 3 години
И Борисoff бе категоричен, че няма да се затваря нищо, ама!Толкова им струва думата, и са лишени от логика!
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то па ако сложите кпп-та ше ми пръднете на Х.
42
1
 
14
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Така или иначе ефектът от КПП беше практически нулев, ако не броим натрупаните допълнителни задължения за извънреден труд на МВР същото важи и за затварянето на парковете. МВР имаше сериозни задължения за неплатен извънреден труд и преди тези мерки, полицаите протестират и надали управляващите ще рискуват да засилят недоволството още.
41
1
 
14
 
! Отговори
като банани за ЧНГ преди 3 години
Егати кефа - няма да има КПП - като банани за Нова Година! ;-)
40
2
 
18
 
! Отговори
Това от днеска 9 :05 преди 3 години
След 2--3 часа ще е нещо друго ,зависи как му е угодно на шкафчо !
39
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом казват така значи по Коледа КППта със игурност ще има. Вече им свикнахме на лъжите.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бря ..то имало заместници министри ,много остроумни ,като тая на здравето ,прилича на извънземна ,кой знае кви още има
37
0
 
10
 
! Отговори
бб преди 3 години
Такова категорично мнение може да прави само премиера-не по компетентност,а въобще,само той казва-да или не.Да се знае и от разни там замове и други разни.
36
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви КПП-та, бе болни мозъци?! То със сегашните хахави мерки, дето не само лишевни от всякакъв смисъл, ами причиняват маса огромни вреди, нищо няма да се реши, понеже стигнахме платото, тия *** тръгнали да ми обсъждат нови!Ще ви поринем, бе изедници! Заедно с цялата ви администрация калинки, седящи си по диваните и получаваща пари от реалните работещи, на много които им слагате савака и сами си окачвате примката, понеже те ви пълнят буджета! Вирусите минават, но глупостта ви е вечна!
35
13
 
7
 
! Отговори
69 преди 3 години
ееее ама върнете ги, няма проблем, ще дойде време с вдигането на заплатите ви и да бъдете редуцирани, една камера изкарва в пъти повече пари за държавата и в пъти с по малко разходи от един ваш служител
34
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакъв смисъл от каквито и да било мерки горница. Най-много да вбесите народа, дето ви издържа да си висите по къщите и да ви нарине - цялата администрация с управляващите предколедно, както е и редно! Да ви видя къде ще работите с изпозатворени маса места. Айде спрете се малко и вървете да си лекувате нервите, четете нормални книги за възрастни, а не ФБ, гледайте хубави филми, а не новини. Белким ви се размърдат малко от малко поне мозъчните клетки!
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви кппта ле плашипутаци аз умишлено си греших егн то и никой не разбра защото никой не ми поиска личан карта
32
2
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
КПП-та наистина няма да има и причинат е...проста кат бял боб.Ще се ангажира целия наличен полицейски...апарат на посменна работа(без чиновниците),а това е...опасно за Боко.Който не е виждал полицай да...попържа,той нищо не знай.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи болен сьм от - ковид , паля колата и разходки каде ми доидеЕвала здрава мисьл е паднала в борбата сьс - ковид
30
1
 
7
 
! Отговори
Да не спорим преди 3 години
Няма българско КПП , което вирусът да не може да преодолее....с/у 20 #вр@ само- или по- малко дори :-( :-(
29
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом казват, че нама да има КПП-та, значи дръгата седмица ще ги сложат.