Проф. Кантарджиев: През януари ще ваксинираме първия българин

Според него 70% от населението трябва да си сложи ваксината
Обновена: 11 дек 2020 10:00 | 11 дек 2020 09:03,
143
Проф. Кантарджиев: През януари ще ваксинираме първия българин
Снимка: БГНЕС

През януари със сигурност се очаква да имаме първия българин с ваксина. Това обяви пред Нова телевизия директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

"Ваксинирането е един от начините да прекратим тази епидемия и да престанем да ходим с маски", добави професорът.

Още по темата
"Това, което ме плаши е, че ако не се направи хубава кампания и не се види как броят на случаите намалява след ваксиниране, поставяме на риск ваксинационната кампания за всички останали имунизации", категоричен беше проф. Кантарджиев.

Според него е необходимо 70% от населението да си сложи ваксината срещу COVID-19.

Кантарджиев обясни, че на 29 декември трябва Европейският регулатор по лекарствата да одобри ваксините. Едва след това те ще започнат да се разпространяват.

Той коментира и процента, около 48%, медици, заявили желание да си поставят ваксината.

"Това е пак висок процент, но е и малко. Една част от медиците, които бяха призовани да се ваксинират - са убедени, че като работят с болни от коронавирус, са прекарали инфекцията. Това е доста вероятно", добави професорът.

Проф. Кантарджиев отново посочи, че всеки има право на индивидуален избор и да решава дали да се ваксинира, или не.

"В нашата страна търсенето на противогрипна ваксина дойде в два момента. Когато се каза истината, че не предпазва на 100% и когато казахме, че ваксините няма да стигнат", каза директорът на НЦЗПБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея в Англия и следя новините за предстоящи "ограничения" за пътувания свързани с ваксинация. Ще ми е крайно неприятно, но изглежда ще се наложи да си събера багажа и да се прибера обратно. После няма да има шансове за свободно пътуване... Ваксина ще пропусна да си сложа! И няма да съм само аз... Това е фашизъм.
109
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
другите изпращат хора в космосание ваксинираме!
108
1
 
3
 
! Отговори
верно ли? преди 3 години
сър Джон Бел, професор по медицина в Оксфордския университет, и част от екипа на GAVI сър Джон е член на SAGE (Научно-консултативна група за спешни случаи) и е в състава на правителствената работна група за ваксина разработвайки коронавирусната ваксина на AstraZeneca. В това интервю той заяви, четези ваксини е малко вероятно да стерилизират напълно населението. Много е вероятно те да имат ефект, който работи в %, да речем 60 или 70%.
107
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не първият българин,а първият Т*ъпан трябваше да пише. Явно на него му е все тая,че е просто част от експеримент на нещо,което ме си го бодат дори хАмериканците
106
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
д-р Менгеле и Хитлер пасти да ядат
105
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
do 119 анонименне става въпрос да не те приемат в болници, става въпрос ако откажеш ваксина, подписваш съответните документи и при нужда от реанимация заради корона те оставят да умреш гърчейки се на паркинга пред Пирогов/ВМАХем не заемаш легло, хем да види народа що е коронаа о още: забрана за градски транспорт, самолети, хотелчета, моренца, ски, ресторантчета, клубчета и т.н. капиш ?на никой не муй дреме за тебе, живота си е твой, но не трябва да заразяваш другите.това е като пушенето
104
1
 
13
 
! Отговори
хммм преди 3 години
Да се чудиш кога ще реабилитират д-р Менгеле и Хитлер,та те са били като майка Тереза сравнени с днешните червени чекисти неофашисти-социалисти?А кога ще вкарат първия Българин в газовите камери другарю пРофесор?
103
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм напълно ОК да се откажа да не ме преиемат в никакви болници, ако държавата откаже да и плащам данък здраве и ми върне всичките пари до стотинка, които съм платил здравни осигуровки послендите 15 години, но не съм ползвал НИТО ЕДИН път! Така или иначе младите хора, ползват здравни застраховки вече...
102
1
 
17
 
! Отговори
разликата преди 3 години
милиционерът биеше престъпницитеи помагаше на хоратаа полицаят е комбина с престъпницитеи тормози хората
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДо До Данчо полицаяГрешка, колега, жив МИЛИЦИОНЕР си е! ;)
100
1
 
3
 
! Отговори
ВМРО преди 3 години
Ваксината е турска. Вс.
99
0
 
18
 
! Отговори
слуз преди 3 години
Първо "шведите", да видим ако няма странични ефекти, тогаз и ние данъкоплатците...
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Данчо полицаяС това доказа че наистина си полицай!!!Браво!!!
97
26
 
3
 
! Отговори
Данчо полицая преди 3 години
И ваксините трябва да станат абсолютно задължителни, не може да се противоречи на щаба който денонощно мисли за насКойто откаже да му се спрат всякакви социални помощи и да не бъде приемам във нито една болница
96
1
 
22
 
! Отговори
Ния преди 3 години
Предлагам ,на всички от държавната администрация,на които им вдигнаха заплатите по време на пандемия за нищоправене да бъдат ваксинирани първи ,начело с Боко и Караянчева.Те плюс прекаралите Ковид-а,ето ги 70% .
95
1
 
10
 
! Отговори
Още един преди 3 години
И на мен този ми прилича на д-р Менгеле. Съгладен съм с предишния коментар.
94
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти нали се сещаш, че и това ще бъде само формално за протокола. Ваксините на ръководството ще отидат в някой контейнер със зелки, пардон, биологични отпадъци
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де ба полицайската държава. Никнете като гъби след дъжд.
92
17
 
3
 
! Отговори
Данчо полицая преди 3 години
Всеки един от нас трябва на 100% да спазва всички мерки на професор Костадин Ангелов и щаба, не е време за политика а за пълно подчинение на здравните властиЩе се справим
91
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...желаещите да се ваксинират са само шефовете на клиники. По политически причини.-----Трябва да си безумгно тьп, за да жертваш живота си за политика.