Борисов: Успяваме да управляваме кризи и заводите работят!

Правителството помогнало на бизнеса и хората с 1.3 млрд. лв. досега
Обновена: 17 яну 2021 18:05 | 17 яну 2021 16:02, Веселина Йорданова
177
Борисов: Успяваме да управляваме кризи и заводите работят!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Успяваме да управляваме кризи, затова и с най-меките мерки срещу COVID-19 сме на 27-о място в Европа по заболеваемост и заводите в България работят. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети Индустриална зона "Раковски".

24 компании в нея са се възползвали от помощта на държавата в размер на 7 милиона лева по линия на мярката за запазване на заетостта в пандемията 60/40.
 
Премиерът Борисов изтъкна, че до този момент правителството е подпомогнало бизнеса и хората в условията на пандемия с общо 1,3 милиарда лева.

1,3 милиарда лева сме дали от социалното и икономическото министерство за подкрепа на бизнеса. Само за тук, за тази зона, е към 7 милиона“, посочи Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.
 
На територията на зоната в Раковски работят около 5000 души и са позиционирани основните бази на редица мащабни индустриални инвеститори в секторите логистика и производство.

Тя разполага с добри комуникационно-транспортни връзки, включващи магистрала "Тракия" - към София и Бургас. Амбицията на ръководството на зоната е тя да стане първата въглеродно неутрална зона в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
Да др.борисов "заводите работят" ,а 30 % от населението,в това зимно време,нямат адекватно отопление,я кажи на кого да вярваме,на тези които студуват,или на тебе.
150
2
 
10
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
БОЙКО защо лъжеш у нас заводи няма от СДС ИВАН КОСТОВ до сега а от началото на пандемията над е 2 млн БЪЛГАРИ останаха без препитание ти ако си хапвал филия с мас ХОРА умират от глад
149
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко книги е прочел Бойко Борисов?Той твърди,че нито една не е прочел.
148
0
 
10
 
! Отговори
бъдещето му преди 3 години
Ако е истински мъж,нека да има смелост да се появи сред протестиращите на площада.Страхливец е той и все иска да го пазят,а ние всички плащаме да го пазят.Той вече наистина не знае от кого да се страхува.
147
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиерът при посещението си в Раковски: "Инатът в политиката на никого не е дал добро!" Пак лъжете, г-н премиер: през лятото, особено през август, вашата власт се крепеше на косъм. Но тогава лидерът на ЕНП застана зад вас, фрау Меркел стори същото и защитиха съдраните *** на ГЕРБ. Иначе бяхте твърдо пътник. Не забравяйте едно: Можеш да излъжеш веднаж, два пъти, но народът такова нещо не забравя, пък и благодетелите ви не горят от желание да имат общо с тоталитарист, бивш СИКаджия.
146
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Бойко Борисов е станал *** . В цяла Европа има ограничения само за българите заради тъй наречената ковид19, тоз говори глупости.Бойко Борисов се провали с мерки,пандемия и прочие и заедно с ГЕРБ трябва да остане в миналото.
145
0
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ТКЗС-ТАТА И ТЕ МАЙ РАБОТЯТ-А?-ТАЯ КОРОНА ОСТАВЯ ПОСЛЕДСТВИЯ МАЙ?
144
0
 
13
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-заводите работят?!?!?!?!-КОИ ЗАВОДИ БЕ?
143
0
 
14
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Стига си живял в небесата че всички те сте жалки алчността ще ви убие Съсипахте живота на всички ни
142
0
 
13
 
! Отговори
Психо немат ли във преди 3 години
Банкя бе?Ужас!!!
141
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този пак има видения или звездите му говорят !Време е психодиспансерите да се самосезират !
140
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време за реформи е! Времето на празните приказки на Борисов изтече. Избори 2021!
139
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Създаваш кризи Борисов, нищо не решаваш нито управляваш. Корупция , кражби , рекет, фалиране и натиск набизнеси, тормоз. Държава няма, икономика няма, огромни дългове и фалирала държава.
138
3
 
21
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Заводи няма, но той казва, че работят. Понеже никога не е работил, а в системата на организираната престъпност, където има най-много стаж, не ги обучават какво е завод, а ги тренират как се обират квартални бакалии, той не знае какво е завод. И затова системно ни натрапва разни цехчета за ширпотреба като заводи.
137
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако още веднъж видя в тоя сайт статия за Бойко Борисов ще се самоубия.Писна ми по цял ден да слушам за Бойко Борисов. Това вече повече от 10 години продължава.
136
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига статии и новини за Бойко Борисов!!!Стига бе!!! Плащат ли Ви?
135
2
 
15
 
! Отговори
До142 преди 3 години
А сега колко е дъгът е кой го натрупа?А как ще ги връщаме? Имате само един начин, да затворите границите Та всички да бачкат за дълга)))
134
1
 
13
 
! Отговори
До 142 преди 3 години
Знаеш ли ,прав си. А защо не обвините и турското робство за сегашните управленски несгоди? И Византийското.А защо не и Господ, че ви се е паднал токова неблагодарен народ.На калпава ракета Космоса й пречи.
133
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 122ЗА ЛУКАНОВАТА ЗИМА СТАВА ВЪПРОС.ДА И ДО ДНЕС НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ИЗПРАВИМ,ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ БЕ ОБЯВЕНА В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ ТОЕСТ ФАЛИТ!!!!!ЛУКАНОВ ТОГАВА РАЗДАВА КУФАРЧЕТАТА С МИЛИОНИ НА БЪДЕЩИТЕ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ,А СЪЩЕВРЕМЕННО ВЪНШНИЯТ НИ ДЪЛГ Е БИЛ БЛИЗО 11 МЛРД.ДОЛАРА!!!!
132
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И само да добавя, у дома се топлехме на нафта.