Питбул нападнал мъж и кучето му време на сутрешна разходка

Той твърди, че собственичката на питбула се е държала неадекватно
2 мар 2021 10:57, Ния Христова
57
Питбул нападнал мъж и кучето му време на сутрешна разходка
Снимка: Pixabay
Мъж твърди, че по време на сутрешната им разходка той и кучето му са били нападнати от питбул. Емил Ноев разказа, че инцидентът е станал в неделя, 28-ми февруари. Емил има Голдън ретривър, който е бил тежко ранен след нападението.
 
"Прибирайки се от разходка, точно пред блока, бяхме пресрещнати от жена, която водеше американски стафордшир. Кучето беше на много дълъг повод, нямаше нашийник, а нагръдник, който беше прекалено голям. Животното беше около 25 кг.", обясни пед Нова тв Ноев.  
 
Той добави, че е разхождал кучето си без повод. То отишло да се социализира с питбула, по думите на Ноев.
 
"Късно го видях, повиках го, озова се на моята команда. Опита се да заобиколи питбула, но понеже той беше на много дълъг повод, с едно движение само се пресегна и го сграбчи", стана ясно още от разказа му.
 
Според мъжа собственичката на питбула се е държала неадекватно. "Влачеше се по земята. Има и свидетели, които ни видяха. Тя не можеше да контролира животното си по никакъв начин", допълни Ноев.
 
Той е подал сигнал в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
0
 
! Отговори
мартин преди 3 години
колко и да ги гледате все някой ден ще висе озъби тези породи трябва дасе съберат и да отидът във китай те китайците ще ги превиждат за агнешко месо на такъви породи само смърт
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Морето..Чета коментарите,изгледах и прочетох всичко по случая! Не мога да повярват,че все още има хора които не разбират,че опасни кучета няма.Всичко е до стопанина.Всички трябва да си знаем правата.Куче без повод...което е на свобода,без значение каква е породата,отговорност носи собственика.Любопитството на свободното куче,може да доведе до агресия.Ако вие сте вързани,няма ли да се почувствате застрашени.Всяко куче,трябва да е на повод,без значение какво е то....За да не се стига до тук...
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пепа Тодорова
45
0
 
10
 
! Отговори
Аноним преди 3 години
Е да де ама, ако голдъна не беше без повод това нямаше да се случи. Закона е за всички! Всички кучета на повод! Много е лесно да излезеш и да си пуснеш кучето и само да свиркаш и да му викаш. Пък ако недай си боже кола го блъсне, защото се е затичало след котка през улицата, сигурно шофьора ще е виновен.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СвиняЕто го, балканският тарикат който току що написа, че разхожда кане корсо без да го държи на каишка през цялото време, а само ако има необходимост "го вика" и му слага каишката. Досега още никой не е пострадал. Ама то играчка плачка става един път. Точно един път кучето му няма да го послуша и някоя майка ще плаче. *** народ. Много много много ***. Срам ме е от такива българи. Този народ не е за демокрация защото твърде много хора нямат адекватна преценка.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прибирайки се от разходка, точно пред блока, бяхме пресрещнати от жена, която водеше АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР.Къде видяхте Питбул в цялата ситуация? Това са две различни породи.
42
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Собственика на питбула- яка глоба и в пандиза да поразмисли. Така комплексарите и простите мутри ще се научат какво значи отговорност, когато имаш куче.
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43вземи прочети една книжка за кинология или барем изгледай някое видео в ютуб, ако имаш проблеми с четенето. Щом няма опасна порода кучета, значи няма и породи с определно предназначение като ловни, бойни, следови, работни, овчарски и т.н. Така че по твоята желязна логика овчарите би следвало да водят със стадата си мопсове, полицията да ползва цфергшнауцери, на лов да си водиш померан и в двора на къщата си да имаш мексиканско голо куче пазач.Виждаш ли колко си глупав?
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма опасна порода кучета. Дали кучето е опасно зависи на 100% от стопанина му - как го е възпитал и какви мерки взима, когато наоколо може да им хора или други кучета.
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голдън ритривъра е ловно куче, на английски retrieve означава донасям, т.е. ловно куче, което носи отстреляния дивеч. Затова и се поддават по-лесно на тренировка. Нулево сравнение с питбула, който чрез селективно размножаване е специално създаден да е бойно куче - да убива, осакатява, напада. Никакво обучение не може да изкорени селектирането в продължение на хиляди поколения. Неслучайно тези породи са забранени в цивилизованите държави. Плоскоглавите си избивайте комплексите по друг начин.
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога държавата, ще забрани опасните породи. Такова нещо,като стопанина учил кучето няма. Аз съм имал 3 кучета и ги възпитавам по един начин. Двете бяха добри и слушаха всяка команда. Третото просто е злоба ...характер...неподшежи на пълно възпитание. Такаче опасните породи трябва да бъдат забранени. Това е. Друогот са глупости на пишман кучкари с едни и същи лафове.
37
3
 
6
 
! Отговори
Свиня преди 3 години
За кучето е отговорен стопанина който трябва така да го контролира така че не само да е безопасно за околните а и да не им причинява дискомфорт. Нашето кане корсо е куче пазач и когато го разхождаме без повод в покрайниите на населените места при появата на хора които се разхождат или планинари го викаме и държим за каишката докато отминат няма да нападне хора ако не представляват заплаха за него или човек от семейството, но е голямо куче което всява респект и не е нужно да притесняваме хората
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Но един необучен голдън може да бъде също толкова опасен колкото и един питбул или ротвайлер."Опасни голдън ритривъри - 1 на 1000. Опасни питбули - 1 на 3. Ето тук е разликата. Рискът за обществото не си заслужава каприза на отделния индивид. На мен може да ми харесват тигри. Много са сладки. Ама обществото не ми дава да си разхождам тигър в Борисовата градина.
35
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора са останали с убеждението, че голдън ретрийвърите са много добродушни животни защото се използват като спасителни кучета или кучета водачи. Причината да ги изберат е, че лесно се обучават от малки. Но един необучен голдън може да бъде също толкова опасен колкото и един питбул или ротвайлер. Глобите трябва да са еднакви за всички без значение породата.
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 28"И поради каква причина точно тези породи трябва да се забранят?"Причината е, че това не са точно питомни домашни любимци. В природата няма нищо което да е черно бяло. Има кучета които са по-близко и кучета които са по-далече от дивите зверове. Питбулът е по нрав и характеристики по-скоро вълк / тигър / крокодил отколкото питомно животно. Тези животни не са безопасни когато не са в ръцете на професионалист. Мястото им е в зоопарка или в дивата природа.
33
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разберете, има няколко породи кучета които просто не са домашни любимци. Това са полудиви бойни зверове. След като нямам право да си отглеждам тигър у дома и да си разхождам тигъра по улиците защо хората да имат правото да отглеждат и разхождат питбул?Най-малкото трябва да има безмилостни глоби за липсата на намордник при тези породи. За Кане корсо, питбул и ротвайлер глобите за липса на намордник трябва да са 100 пъти по-високи от тези за липса на намордник при голдън ритривър.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И през цялото време е държал телефона си в ръка но не се е сетил да снима на видео Сега ще ходи с месеци по следователи и прокурори Винаги като имате конфликт снимайте видео , много по лесно се разбира кой каво е правил и кой е виновен Сега ще се обвиняват взаимно и нищо
31
6
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 3 години
И поради каква причина точно тези породи трябва да се забранят?
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До orlinВсички граждани на България трябва да минат ДНК тест и който не е поне с 98% тракийски гени да бъде прогонен от тази земя.
29
2
 
19
 
! Отговори
джави преди 3 години
другият път пак без повод нека пак се социализира