Eдин от дипломатите, обявен за персона нон грата, е с COVID-19

Той не може да напусне страната
23 мар 2021 21:00, Нели Христова
22
Eдин от дипломатите, обявен за персона нон грата, е с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Единият от двамата руски дипломати, обявени в понеделник от Външно министерство за персона нон грата заради последната разкрита шпионска афера, е с COVID-19 и ще може да напусне България чак след като се възстанови.

"Единият от двамата дипломати, обявен за персона нон грата, е диагностициран с коронавирус и поради това той няма да може да напусне територията на България в определения срок. Той ще направи това веднага, след като се възстанови и получи отрицателен PCR тест. Медицински документи потвърждават необходимостта за тази принудителна стъпка. Вторият дипломат ще напусне България до указания срок, тоест в рамките на 72 часа", заявиха от дипломатическата мисия.

Оттам подчертаха, че "считат решението на българската страна за необосновано" и изразиха увереност, че "процесът ще се проведе на деполитизирана, безпристрастна и обективна основа в строго съответствие с нормите на българското и международното законодателство".

В края на миналата седмица прокуратурата съобщи, че шестима настоящи и бивши служители на Министерството на отбраната и военното разузнаване са задържани по подозрение в шпионаж в полза на Москва. Според разследващите те са предавали информация за НАТО и ЕС на въпросните двама руски дипломати срещу заплащане. Вчера Окръжният военен остави в ареста петима от тях, а последният беше освободен под гаранция, тъй като прокуратурата не настоя за ареста му, след като е направил самопризнания и е разказал как е действала схемата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ФИГУРАНТА СЕ СКРИ КАТО МИШКА- НИ ВОПЪЛ НИ СТОН !!!!!!!!! РУСНАЦИТЕ МАЙ СА МУ НАЛОЖИЛИ ДОМАШЕН АРЕСТ !!!!!!!!!
11
1
 
2
 
! Отговори
13 преди 3 години
ДА СИ ГО ВЗИМА- др.ПУТИН и да си го лекувааааа!!!
10
12
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
хахаха руснаците си правят гаргара с шпионските изцеки на транс0атлантическия тиквен режим ,който разбира разбира тъко и интелигентно по руски не просташки и дивашки по атлантически ,евала на братушките!Само раври с нато и марионетките им мощно ,Русия ви презира но ние българите ви ненавиждаме и мразим !
9
11
 
13
 
! Отговори
Клас преди 3 години
Мужжика като е разбрал, че е запрещен доживот за ЕС се е самозаразил. Сега сигурно го очаква строго наказание по монголски от джуджето като неуспешен агент. С него е свършено и е решил да умре в рамките на европейската цивилизация.
8
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви дипломати са тия, бе ?Милиционери-психопати, които разнасят навичок през границите в дипломатически куфарчета....
7
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С Русия кой се е заялв живота си добро не е видял
6
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е страна великана всеки враг ще го натика
5
5
 
9
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
До МммРадев пише извинение до тавагишча Путина относно сакатлъка с техните велики шпиони.Вероятно докладът ще е гарниран със сълзи, и сополи.Такива са рашистите, разчитат на количеството, а не на качеството. Дори другарят Тодора Живкава, беше казал: "Ефективност и качество, качество и ефективност", *** кой да го послуша ?!
4
5
 
13
 
! Отговори
Хасковский Камсамоле преди 3 години
Да тестват чекиста и за трипер, Мутрафонова изглежда доста съмнителна....?!
3
6
 
16
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Къде е Радев бе нещо го нема.
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може агента да е обядвал с Десислава Радева. Тя нали боше болна? Не се знае дали не е бил заразен и Резидента Радев. Той се покри за 3 седмици. Ама нали от миналата година от 3 март пее, че няма вирус... а това е вируса на страха и предателството-сигурно го е срам да си каже, че се е заразил.
1
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на ближния жената не желай,но с мама, и с Русия не си играй!!!