Тошо Тошев защити проф. Спасов, изливало се помия срещу болница "Лозенец"

Болницата вече е с ново ръководство от днес
49

Журналистът и издател Тошо Тошев си прави чернодробна трансплантация през 2000 г. в Германия. По пътя в търсене на черен дроб среща и проф. Спасов.

"По това време в България още не се бяха правили трансплантации. Случайно или не единият от моите професори, който ме трансплантира в град Есен, заедно с проф. Спасов направиха първата чернодробна трансплантация в България", разказа той.

"Цялата тази помия, която се излива от вчера досега срещу професора и срещу болницата, ме отвращава. Има и един велик хуманен жест - хирургията, направена на трансплантацията и това го могат едни хора, които сега ги уволняват", посочи Тошев пред Bulgaria ON AIR.

Днес здравният министър Стойчо Кацаров назначи ново ръководство в болница "Лозенец". До промените се стигна след серия нарушения и сигнали за злоупотреби, сред тях и схема за трансплантации.

Според адвокати по медицинско право, всички замесени в схемата за трансплантации са действали като организирана престъпна група.

Още по темата
"Когато имаме структурно или трайно 3 или повече лица, които извършват престъпления, без значение дали са функционално свързани и с ясно разпределени функции помежду си, може да се говори за организирана престъпна група", смята адв. Мария Петрова.

"Защото никой не може да ме убеди, че ако това живите донори от една държава да стават донори на други пациенти от друга държава - това са оформени документи,  е контрол на Агенция по трансплантациите, това е персонал на болницата. Никой не може да ме убеди, че тези хора не са знаели какво се случва", категорична е тя.

Вчера от здравното министерство съобщиха за пререждане на хора от списъка с чакащи за чернодробна трансплантация в болница "Лозенец". От здравното заведение се оправдаха, че човекът, който е получил предимство, е бил със спешен статут, след като е бил диагностициран с новооткрито онкологично заболяване.

Според пациентски организации обаче, онкоболни пациенти или такива с риск от подобна диагноза, не само не получават предимство, но и не се трансплантират.

"При самата трансплантация се сваля имунитета на всички пациенти до нула. Тоест, те стават все едно едни малки бебета и при едно такова сваляне на имунната система и едно онкологично заболяване ние рискуваме това онкологично заболяване много бързо да разрасне и да убие пациента", заяви Иван Димитров от Федерация "Български пациентски форум".


49
Още от Общество
България сред страните в ЕС с най-висока детска смъртност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Вихрогон Бенатова не е пияница , беее. Нали ???
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мисирки винаги ще се намерят, но добри лекари не.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тошо Тошев взе черен дроб от шофьора си. Платил си е за дроба по същия начин. Богатият чичко Тошо взел дроб от бедния менте племенник.
13
16
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 2 седмици
Както я е подкарал Фигурантът , скоро в България няма да остане нито един хирург ! Отделно забравете модерна технология или практика да дойде у нас ! Забравете, другаре! Унищожавате цвета на българската наука и медицина ! Е, дотук с държавата ! Вече зелени чорапи газят Родината!
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не се излива помия това е реалността за която всички знаят и си мълчат докато може Ние не протестираме срещу законовия рекет по болници за избор на екип доплащане за консумативи и тн у нас достъпното здравеопазване се свежда до поликлиниките от тамнататък е рекет и яко плащане за всичко екл и за обслужване от санитар
11
3
 
17
 
! Отговори
коко преди 2 седмици
там са клали украинци и молдовани и са пресаждали органите им на богати хора,със това подслушване от страна на органите на реда мислите че борисов не е знаел какво става в правителствената болница само безмозъчни могат да повярват че не е знаел
10
5
 
24
 
! Отговори
Вихрогон преди 2 седмици
Тоше, всичко е точно? Нали така? Тя и Миролюба Бенатова се обърка с източването на болницата през фиктивни хоспитализации, нали? Сигурно са и платили?! Нима? Много плачеш, пияницо! Дали обикновените хора имат достъп като теб до тази болница?
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само можете да гадаете какво е правил д-р Спасов от 1998г. до сега. Да не мислите, че си е седял на д-то....
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Един от най-гнусните типове на прехода, доносник на ДС...
7
8
 
20
 
! Отговори
Боко е касапин преди 2 седмици
Ако мислите ,че в тая схема Боко не е бил намесен - лъжете се. Боко е бандит и иска да прави пари от здравето на народа.
6
2
 
16
 
! Отговори
Прав е преди 2 седмици
Не знам колко са лекарите в България, които умеят да трансплантират.
5
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ей за два месеца ще съсипят и здравеопазването тия комунисти. Абе много бързо решават кой е виновен, ей така без съд и присъда, само с изливане на помия, чисто комунистически патент.
4
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В държавна болница се вършат незаконни трансплантации, не е проблем за Т.Тошев. Източването също.
3
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Човека дето прередил имал онкозаболяване... гербаджийските изцепки нямат край - даже не мигат да лъжат достатъчно достоверно, за да им повярва някой...
2
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези крадци на пари за здравеопазване са за затвора и доживотна забрана да практикуват медицина.
1
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е как Агент Бор да не защити колегите си крадци.А пък нали и на него преди време му трансплантираха чисто нов черен дроб по втория начин.