"Зелени коридори" за ваксини на открито и този уикенд

Времето за имунизация е подходящо, заболеваемостта е по-ниска
48
"Зелени коридори" за ваксини на открито и този уикенд
Снимка: БГНЕС

Запазва се тенденцията от последните няколко седмици процентът на новите случаи на коронавирус в страната да е около 1-2. През изминалото денонощие са регистрирани 157 положителни проби. Около 2600 души са в болница, от тях близо 300 са в интензивни отделения. Починали са 18 души.

Ваксинирани са близо 22 000 души.

Желаещите да се ваксинират може да го направят днес или утре в зелените коридори, открити в регионалните здравни инспекции в страната. 

В столицата пунктове имаше на входа на Южния парк, в Борисовата градина, в квартал "Красна поляна", както и в Северния парк.

Желаещите да се имунизират можеха да го направят в изнесените пунктове за ваксинация на столичната РЗИ на входа на Южния парк откъм бул. "Гоце Делчев", при входа на Борисовата градина откъм Орлов мост, на паркинга на хранителния магазин на бул. "Възкресение" в квартал "Красна поляна". От днес мобилен пункт за ваксинация е разкрит и в Северния парк при входа откъм ул. "Бели Дунав", а гражданите могат да избират каква ваксина да им бъде поставена.

"На открито, в приятна среда да популяризираме ваксинацията като процес, за да може да повече хора да си припомнят, че сега е времето за ваксинация, докато заболеваемостта е по-ниска", каза зам.-кметът по здравеопазване Дончо Барбалов пред БНР.

"Около 30 души са минали от сутринта, ваксините са "Модерна", "Пфайзер" и "Янсен". Хората добре понасят ваксините. Целта на тези пунктове е да улесни хората и пандемията да отшуми по-бързо", каза за БНР д-р Цончев.

Изнесени пунктове имаше в градовете Плевен, Стара Загора, Варна, Бургас, Пазарджик, Велинград и Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 2 години
До ЛешаЗащо се правиш на гламав. Разбира се че Лилиана има предвит елексира на елитната Пфайзер. А елексира за който намекваш ти ще, остане в Историята за простолюдието след масовата ваксинация. Само богоизбраните ще имат физиологията да го ползват.
5
2
 
6
 
! Отговори
Ник преди 2 години
не коридори а космодруми. директно към луната ще ви пратят. с вашето информирано съгласие, разбира се.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изманипулирано заглавие..Така наречените коридори -не са зелени
3
3
 
5
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Лилияна --- За кой елексир става въпрос? Белия, от кожената "ваксина"?
2
6
 
9
 
! Отговори
Лилияна преди 2 години
Колко е страхотно докато приемаш божествения елексир в себе си , усещайки живителните струйки навсякъде по тялото си, вятърът да развее косите ти и да прочисти мислите в главата ти. Сливаш се с природата, връщайки се към корените си, към началото на еволюцията!
1
3
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Камелийче, ваксинацията не гарантира имунизация. Не ги бъркай. Не са едно и също.