Самоубилият се военен чакал дете и готвил сватба

Манчев бил санкциониран заради случая в Чешнегирово
22 юли 2021 15:30, Нели Христова
64
Самоубилият се военен чакал дете и готвил сватба
Снимка: Pixabay

Близки, колеги и приятели изпращат в последния му път 31-годишния старши лейтенант Тодор Манчев, който на 19 юли се самоуби в спално помещение на полигона "Ново село". Военният полицай ще бъде погребан в пазарджишкото село Дебръщица, откъдето е родом неговият баща, пише "Марица".

Разследването на самоубийството на военния се ръководи от Военно-окръжна прокуратура в Сливен. До момента не е ясна причината Манчев да вземе фаталното решение.

Още повече, че младият мъж готвел сватба с бременната си приятелка в края на август. Бъдещите съпрузи били капарирали и ресторант в пазарджишкото село Варвара.

31-годишният Тодор е завършил Икономическата гимназия в Пазарджик, след което военно училище. Преди да постъпи на работа във Военна полиция, младият мъж работил с баща си - предприемача Илия Манчев. Майката на Тодор е адвокат. Семейството има и дъщеря. Техни близки разказват, че военният полицай бил изключително скромен и отговорен млад мъж. Държал изключително много на работата си.

В Пазарджик и близкото село Дебръщица са потресени от трагедията и категорично не вярват на официалните версии, че случилото се няма общо с нахлуването на командоси в цеха до пловдивското село Чешнегирово преди месец.

Часове, след като Тодор Манчев се самоуби, от Министерство на отбраната съобщиха, че старши лейтенантът е бил санкционирани със забележка от директора на Регионалната служба "Военна полиция" в Пловдив заради нахлуването на американски военни в цеха.

Извършена била и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната.

Министърът на отбраната Георги Панайотов обаче не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев от Служба "Военна полиция" заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения.


64
Още от Общество
Скептицизъм, липса на страх... Защо куца ваксинацията у нас?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А дали е самоубийство?
59
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
предпочел смъртта пред брака.
58
1
 
2
 
! Отговори
?!? преди 2 дни
Бог, да прости! На министъра Не! И се оправдава , че не бил го санкционирал и той! То за едно нарушение не могат да те санкционират два органа, срамота е да говори министъра такива тъпотии.
57
0
 
2
 
! Отговори
Да не спорим преди 2 дни
Ужас някакъв. . . . . . .
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Самоубийство ????? Рошко сигнал има ли? Ако не го е казал пред Диков не важи!!!!! И как се самоубива 31 годишен чакаш сватба???? Комунисти кво да ги правиш!!!
55
1
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 дни
Убит, а не самоубил се.
54
1
 
19
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 дни
Момчето е било наясно с нещо.Много зачестиха инцидентите в българската армия. Моите съболезнования на семейството му!
53
4
 
19
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 дни
Кой му сложи извода, че се е самоубил? Той е за разследване.Значи човека, чакал дете, скоро се готвим за сватба! Кой е този човек, който готвейки се за сватба, ще остави вдовица и дете сирак?Долна лъжа.Не смеят да ровят, ще излезе някой баджанак на Радев.Само помислете как човек се готви за сватба и какво има в главата си като грижи.Нещо не е тамандам.
52
1
 
20
 
! Отговори
Лека му пръст преди 3 дни
Има паралел между неговата съдба и тази на загиналия пилот,който,доведен до невъзможност да изпълни провалената от други задача,рискува и намира гибелта си.Ст.л-т Манчев е бил хвърлен в непозната ситуация,а след грешката си е бил набеден от началниците си като главен виновник,алиби за техните грешки.Нищо ново,успехите се дължат на мъдрото ръководство на военачалниците,а провалите-на некачествените подчинени.Момчето е било чувствително и не е издържало вменяването на чужда вина.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Става това,че както винаги-не четеш!Санкциониран е от боса на военна полиция,а НЕ Е санкциониран от военния министър!Ама ника ти е подходящ!
50
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 дни
1.Селото Не е ДебрЪщица,а ДебрАщица!!..Второ:..-Човека НЕ е "ГОТВИЛ" сватба!..Не е "шеф Манчев"..Просто е готвЕЛ,тоест подготвял сватба..Трето:..Подзаглавие:-"Манчев бил санкциониран заради случая в.."..Последните три реда на "статията":..-"Министъра на отбраната НЕ е санкционирал Манчев.."...?!?!?!...Е, какво става ?!..
49
0
 
0
 
! Отговори
тиква преди 3 дни
До Стойне от ЧукуровоКаква връзка имат честа гордостта и др.сантименталности със чуждите бази?
48
0
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 3 дни
Не стана ясно каква е връзката между самоубилия се и инцидента със американските войници?
47
2
 
15
 
! Отговори
Влади преди 3 дни
С това военно и държавно ръководство скоро ще останем без военни и то без война. Битият бит,...., важното е големите шапки да вземат по няколко апартамента, а пък да назначават любовниците си за ПиАри.
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Жалко за момчето! Бг реалността е способна да побърка или депресира всекиго.
45
0
 
4
 
! Отговори
Истанбулец преди 3 дни
Абе защо еврогейската и герберска (екатерино захариевска) конвенция защитава само жените от психическо (и евентуално физичско) насилие? Мъжете не са ли хора?
44
4
 
12
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 3 дни
Що не натирите тия чужди бази бе? Вие народ със чест и гордост ли сте, или не?
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Да допълня...А ти откъде знаеш , че се е самоубил ? А откъде знаеш, дали изобщо е бил шизофреник, а просто му лепвате етикета най-грозно и вулгарно, защото явно не е бил удобен някому и е по-вероятно да са го гръмнали ?
42
4
 
7
 
! Отговори
Истанбулец преди 3 дни
Щом е умрял мъж няма проблеми. Проблем щеше да е ако беше жена. Цели европейски програми щяха да се разработят, за подпомагане на психичното здраве на жените.
41
17
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 дни
Шизофрения. Жалко за човека.