Над 40% не смятат да се ваксинират, причините са комплексни

Немалка част от тях са преболедували вируса
25 юли 2021 15:00, Александър Попов
271
Над 40% не смятат да се ваксинират, причините са комплексни
Снимка: БГНЕС

На прага на очакваните ръстове на ковид у нас, двама от всеки петима твърдят, че не са ваксинирани и няма да се ваксинират, показва сондаж в рамките на ежемесечната независима изследователска програма на „Галъп интернешънъл болкан“.   

Проверено бе и отношението към ваксините – в момент, в който се отбелязва начало на ръст на отчетените случаи на коронавирус у нас.

Ваксиниран/а съм с една доза от ваксина срещу коронавирус, казват 4,2% от българите. Ваксиниран/а съм с две дози от ваксина срещу коронавирус, твърдят 16,7%, или общо около 900 хиляди души от общо около 5.5 милиона трайно живеещи у нас пълнолетни – както сочи и официалната статистика.

Още по темата
Не съм ваксиниран/а, но ще се ваксинирам срещу коронавирус, твърдят 27%. Не съм ваксиниран/а и няма да се ваксинирам срещу коронавирус, споделят 41,8%. Около една десета се затрудняват да отговорят. Данните, разбира се, са декларативни, но, както се вижда, практически се покриват с официалната информация.

Сравнително високо число на откази от ваксинация се дължи на комплексни фактори, като не на последно място вероятно идва и високият дял на преболедувалите у нас.

Делът на отказващите ваксинация преди предходната вълна на вируса беше 48%, т.е. малко по-висок в сравнение с юли.

Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Изследването е проведено „лице в лице“ с таблети между 30 юни и 7 юли сред 1010 пълнолетни българи. Абсолютната максимална грешка е ±3,1% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на около 55 хиляди души.


271
Още по темата: ваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Па да не са луди.Мои познати вече три пъти болнични вземат заради карантина.Ако се ваксинират далаверата умира!
193
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И как да се ваксинираш, като производителят, МЗ и джипито не носят отговорност, а ти си безотговорният. В ю тюб има клип за последиците от ваксината Пфайзер от пострадала зъболекарка и едно дете на мед.сестра. Проклели са си деня в който са имали глупостта да се ваксинират. С ужасни последици са месеци наред, без шанс за подобрение.
192
6
 
4
 
! Отговори
Германец преди 1 месец
От 48% гледам сте паднали на 41%. Топите се като лански сняг :)
191
8
 
8
 
! Отговори
То така излиза преди 1 месец
Така като гледам коментарите явно всички ваксинирани ще умрат и на Земята ще остане само Ганьо Простия, защото е хитър и тарикат. Е, поне няма да е пренаселено.
190
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минаха три вълни и има около милион и половина ваксинирани така,че не плашете хората.Има си изграден естествен и изкуствен имунитет в голяма част от хората.И да има болни ще са в нормални за лекуване количества
189
3
 
13
 
! Отговори
Затова преди 1 месец
Не съм антиваксър нооо...,но ваксината против туберколоза е създавана 15-20 години - 10-на години преди Вторатасветовна война и влиза в масово прилижение чак през 1948г. Тези набързо създадени ваксини обслужват бизнес нтереси,като най-мек вариант,дори ида изключим сатанински замисли. Факт е,че световното потребление падна - и туризъм,и плюскане,и пиене,и коли,и дрехи.....,а бизнесът иска да има въртележка,да се потребява,*** и повръща....,и парА да пада. Затова е тоя вой за ваксиниране.
188
17
 
7
 
! Отговори
Бунгар преди 1 месец
Причината е само една,не са комплексни. Комплексни са причините за българската простотия.За висички беди в България е виновна нашата вкоренена простотия.Това е генетично за българите,наследствено.
187
11
 
12
 
! Отговори
Смях! преди 1 месец
има няма 10-20% се подлъгаха да се ваксинират... Познавам хора които вече ги е яд , ама така е като не мислят !
186
5
 
18
 
! Отговори
Мирослав преди 1 месец
Кой каза че заразените се покачват?0.6 процента си седят вече 2 месеца!!Покачвали се...Иска ви се да се покачват, иска ви се нова вълна, вие сте ФЕНОВЕ на корона вируса
185
7
 
30
 
! Отговори
ИНФОРМАЦ. ЗАТЪМНЕНИЕ преди 1 месец
Във Виена (където ограниченията са зверски) има големи протести от една година насам и са сменени над 10 шефове на полицията. По медиите - нищо. В Гърция и Франция народа е по улиците - по медиите пак нищо. Не че съм против ваксините, но не по този начин...
184
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Антиваксърите ако коронясат и се гътнат световното айкю ще скочи много нагоре.
183
3
 
13
 
! Отговори
Не! преди 1 месец
Само 40%? Я пак, не са ли над 80%?
182
24
 
10
 
! Отговори
Ваксинатора преди 1 месец
Ооо така ли, мили мои.. Не ще те ваксинката, хохо... На есен га листата почнат да капят и студения ветрец забръска, като ви спретна едно ваксинационно паспортче без което няма достъп до кръчменца, барчета и чалга, друга песен ще запеете мамини сладки бонбончета...
181
10
 
33
 
! Отговори
Додо преди 1 месец
Ако смениш 40% с 85% ще е по-точно. И е съвсем нормално, хората да имат чувство за самосъхранение и да не искат да ги инжектират с препарат, който не ги предпазва от инфектиране и разпространение на вируса, който препарат е нов и неизпитан, един доказан геноциден маняк - Бил Гейц има пръст в него и на всичко отгоре човек трябва да подпише, че се отказва да търси правата си ако бъде осакатен или убит от тази странна инжекция!
180
11
 
8
 
! Отговори
Бспар преди 1 месец
Само руска ваксина или никакво ваксиниране ,американски и други западни бълвочи НИКОГА!!!
179
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЦЯЛ СВЯТ протестира срещу мерките , изолацията и масово отказват да се ваксинира .... само тука няколко ганювееца с оФчи мозъци пропагандират масовата ваксинация и разпространяват опорки , спуснати от тролските им агенции . Мнооого било хууубаво .... Вече ходили да се боцнат по 5-6 пъти и щели да отидат пак . Ами вървете ... Кой ви спира ?
178
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Редута... Напротив, човекът звучи съвсем резонно. Ти си маллумника.
177
5
 
35
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Не се ваксинират, защото не вярват, че предлаганите генетични ваксини не за безопасни. За сетен път поставям въпроса - защо няма антигенни и цялостен убит вирус. Може ли някой да ми покаже снимка направена с електронен микроскоп от биопсия на малките съдове - артериоли, капиляри и венули след 1 месец след ваксинация с генетична ваксина. Има ли наблюдения, колко време остава върху клетъчната стена синтезирания ваксинален пептид, произведен от клетките на ваксинирания след внесената мРНК?
176
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те това си е спирачка "Европейски онколози: България трябва спешно да приеме свой национален раков план" що ли ни спешиха? Какво знаят?
175
5
 
26
 
! Отговори
причината преди 1 месец
За мен има една единствена "комплексна причина", и тя е "конституция на Република България, чл. 29". И още няколко закона, но ми е много "комплексно", за кое по-напред да ги съдя. Нарушение на някой от законите за правата и достойнството на човека или направо за неспазване на конституцията? Вие кое предлагате?