Карадайъ към ДБ: Търгувате и рекетирате всяка власт

"ДПС не е заложник и се ръководи от решенията на органите си"
90
Карадайъ към ДБ: Търгувате и рекетирате всяка власт
Снимка: БГНЕС

Вие търгувате и рекетирате всяка власт. ДПС не е заложник на каквото и да е и се ръководи съгласно решенията на своите компетентни органи. Това каза в декларация от името на ПГ ДПС председателят на движението Мустафа Карадайъ в отговор на декларацията на Христо Иванов от "Демократична България", който настоя от парламентарната трибуна за ясно разграничение на управлението от ДПС и ГЕРБ.

Карадайъ се обърна към Иванов с думите: "Вие сте част, и сте продукт, и заложник на една организирана олигархично, медийна, НПО политическа група. Става въпрос персонално за г-н Прокопиев, като олигарх и символ на задкулисието в българската политика. Като човек, който притежавайки медийна и икономическа власт, заграбва политическа власт, без да се явява на избори. За нас това е съдържанието на понятието завладяна държава и фасадна демокрация, които са ви любими етикети за ДПС".

"Вие приватизирахте дясната идея и дясното политическо пространство, впоследствие и големи части от българската икономика", заяви Карадайъ, цитиран от БТА.

Десетилетия наред извършвате активен политически инженеринг в цялото политическо пространство, включително и по външни указания. Пример - разцепихте и унищожихте автентичната дясна партия СДС чрез анти ДПС реторика, същата процедура приложихте и на НДСВ, активно участвахте в създаването на проекта Бойко Борисов по външни указания. Списъкът на инженеринговите продукти е дълъг: ДСБ, Синята коалиция, Реформаторски блок, Да България, Демократична България и ред други, посочи Карадайъ. По думите му това е сериозен труд по "фрагментиране" на дясното политическо пространство. Като резултат вече две десетилетия България няма автентична дясна партия.

"Като цяло това се явява възпрепятстване на демократичния процес в България. Вие рушите демокрацията в България. Без да се явявате на избори, имате министри в почти всички правителства - Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Нона Караджова, Росен Плевнелиев или по думите на г-н Борисов пет-шест министри, вкарани от Иво Прокопиев и кръга Капитал", посочи председателят на ДПС.

"Твърдите, че споделяме общи либерални ценности, не, дори и на книга нищо не споделяме с вас, между вас и нас има морална пропаст. Ние от ДПС сме потомци и продължители на истински борци против тоталитарната комунистическа власт. Някои платиха цената на демокрацията с живота си, други със здраве, трети със свободата си и следователите и прокурорите от онова време ги виждаме във вашите редици", каза Карадайъ.

Той се обърна към "Демократична България" с думите, че са потомци на комунистическата номенклатура, обвини ги, че са яхнали българската демокрация и слугуват на чужди интереси. Карадайъ призова чрез диалог между парламентарните групи да бъде възстановена държавността, нормалността в политиката и демокрацията в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: ДПСМустафа КарадайъДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДъБъ, партийка на закулисието и на олигарха Прокoпиев, който отвреме-навреме изпълнява поръчки на американците и прокарва интересите им (срещу солидно заплащане, разбира се).
42
3
 
5
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
Д./а//и/Б. - КОИ СА ПЕ4ЕЛИВШИТЕ министри от сл. Прав. ? раш0фф, янефф ,кацата и ВСИ4КИ МОШЕНИЦИ КРАЙ *** , ТЕ ЛИ ЩЕ ОПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ? ОПРАВЯТ СОБСТВЕНИЯ СИ ДЖОБ /на руски/ ! СИГУРНО В ИМОТИТЕ НА рашофф , СЕ КРИЯТ ИМИГРАНТИ , ЩОМ атоиди НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА НАРУШЕНИЯТА ИМ ! ПФУ !
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славито разкрачен межди ДПС и ДБ и накрая ще направи шпагат. Трудно се служи на двама господари- На Доган/Божков/ И иво Прокопиев. Като сложиш и застаряващите и кресливи лелки.... мане...Не му завиждам на Слафчу
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината винаги излиза наяве, рано или късно. Измиват си ръцете с ДПС, защото търсят кого да натопят. Старите муцуни в НС са или адвокати на олигарски и мафиоти или приватизатори. Сега влязоха и чалгарите заедно с тях. Пълна политическа п о р н о г р а ф и я
39
0
 
11
 
! Отговори
истината е преди 2 години
До Номер2Хулиганите се интересуват от паметниците. Народа се интересува да му се вдигнат доходите. Без агенти на ДПС сте, щото прочистихте досиенцата на вашите по времето на Гнома. Истинската съдебна реформа я направи Христо и сега не си я харесва. Хората му казваха... каква лустрация искате, нали герб направи Калинкация. Че вие сте единствените майцепродавци да клекнем на Соро0соМАКЕДОНИЯ... КВО ЩЕ ОПРАВИТЕ - КОНКУРСА ЗА ТУРСКИ НОТАРИУСИ ЛИ ИМАШ ПРЕДВИД ПРОВЕДЕН ОТ хРИСТО иВАНОВ ПРЕДИ ПЕТ ГОД
38
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 35 Аз пък всички,които познавам, гласуваха за ДБ.Масово в София се гласува за тях
37
2
 
2
 
! Отговори
Авгзтурскивестник преди 2 години
Карадагоиъ.!.
36
3
 
3
 
! Отговори
Bob преди 2 години
Да питам кога ДБ са има ли глас за нещо? Та пичовете от НСО на малко не биха лидерите... Или за студения резерв извиват ръцете?
35
24
 
20
 
! Отговори
Номер2 преди 2 години
Много активни герберопитеците! ДБ е единствената, която може да спаси България! Единствената, без агенти на ДС, единствената която иска истинска съдебна реформа, без Каскети, единствената, която иска лустрация, единствената, която иска премахване на паметниците на окупаторите!И вместо да вземе 100% на изборите...Не народ, не народ, а ***...Ако народът продължава да гласува, както досега, просто ще изчезне България!
34
0
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Чалгаро много требва да внимава , щото "порциите от Дубай " гдето минаваха през Истамбул , може и да секнат на следващите избори...Султан-Ердоган, може и да обърне палачинката!
33
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
постави ги на място браво
32
1
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Тия ПАТРИОТАРЧЕТА гдето олайваха все ДПС.....ВЕЧЕ СИ БЪРКАТ В ОЧИЧКИТЕ И ПЛАЧАТ ГОРЧИВО....ха,ха,хаааааааааа..... нема вече "порции за тях"!!!
31
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е турчина за ДБ... Тия от нищото и събраха 13%... Как става това? Аз не познавам 1, които да е гласувал за тия мошеници.
30
2
 
11
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
ДРАГИ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЖЕРТВИ НА ДПС СА САМИТЕ ТУРЦИ.
29
3
 
16
 
! Отговори
СЛАВА НА ДОГАН преди 2 години
КОЙ СЕ Е ЗАЯЛ С ДПС , ВИНАГИ Е ГУБЕЩ В ПОЛИТИКИТЕ.....ХА,ХА,ХААААА..
28
1
 
12
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
ЛОЗУНГЪТ НА ДПС РЕСТАРТ НА СИСТЕМАТА НА ДПС СЕ ИЗПЪЛНЯВА ОТ ТРИФОНОВЦИТЕ
27
12
 
6
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
САЙТЪТ И ТРОЛОВЕТЕ НА ГЕРБ КАК СИ ЗАЩИТАВАТ ПАРТИЯТА МАЙКА - ДПС ХАХАХАХА
26
4
 
6
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
ПЛАН ЗА ИСТИНСКО ИЗЧЕГЪРТАНЕ1. НЕ СЕ СЪСТАВЯ ПРАВИТЕЛСТВО, СЛУЖЕБНОТО ОСТАВА.2. РАЗОБЛИЧАВА СЕ СЛАВИ ПАТЕРОКА ЧЕ Е НА ГРБ И ДПС3. ТОЙ ВЕЧЕ И САМ СЕ Е ДОСТА РАЗОБЛИЧИЛ.4. НОВИ ИЗБОРИ ГЕРБ - 12 ПРОЦЕНТА, ДПС - 15, ИТН - 3, И ОСТАНАЛИТЕ ИСТИНСКИ ПРОТЕСТНИ ПАРТИИ И БСП ИЗЧЕГЪРТВАТ ИЗМЕТТТААААААААА
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите назначават неграмотни хора които даже не говорят български а способните бягат а всички други заобикалят проклетото място с 40векоподобни чалгясали индивиди
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е прав!!!!!