HelpBook сигнали: Разрушен тротоар, нарушаване на обществения ред и още

Жителите на Русе се оплакват и от разписанието на градския транспорт
5 авг 2021 13:04, Нели Христова
13
HelpBook сигнали: Разрушен тротоар, нарушаване на обществения ред и още

Горещото време не спира нашите потребители да подават десетки сигнали в платформата на Helpbook.info. Като начало ще ви запознаем със сигнал адресиран до Столична община, относно разрушена тротоарна настилка, неправилно паркиране и непочистен тротоар в район „Красно село“: „Участъкът е около 20 м и плочките са разрушени. Непрекъснато спират коли, които паяците на Градска мобилност някак не виждат и подминават. В същото време тази част никога не се мете и наслоената кал с годините вече е за изриване. Тъй като това е тротоар, който огражда зелената площ на блок 209 е редно да бъде включен в плана за метене, тъй като голяма част от към улица „Ладога“ е ремонтирана, мете се и на нея е забранено спирането от МПС-та. При всеки дъжд тротоарът става една кална площ, тъй като е разбит от паркиращите на него автомобили и е невъзможно да преминеш без да се изкаляш. Моля, институциите да предприемете нужните действия за ремонтиране на тези около 20 м, да се поставят колчета, за да не спират автомобили и тази отсечка да бъде включена в плана за метене и да бъде изрината калта от регулата. Надявам се на бързи действия предвид факта, че първият ми сигнал е от преди повече от година, а до сега действия няма, до като на много други места в района виждам, че се оправят участъци от тротоари и се поставят кашпи, за да се ограничат нарушителите“.

Получихме сигнал към район „Овча Купел“ за нарушаване на обществения ред, който гласи следното: „Бих искала да подам сигнал за постоянно преминаващи камиони по ул. „Ливада“, кв. Овча Купел, които извозват пръст от новострояща се сграда на ул. Войводина Могила. Камионите преминават по нашата улица с висока скорост, вдигат шум и прах, това се случва от 7:00 сутринта до късно вечер, през цялата цедмица, дори и в почивните дни. Не може да си отворим прозорците и да дишаме нормален въздух, в тази горещина е просто непоносимо, имаме малки деца, които трябва непрекъснато да пазим от скоростта на преминаващите камиони. Улица „Ливада“ не е никак в добро състояние, няма тротоари, по които да се върви, а сега с тези тежкотоварни камиони става изключително трудно и разминаването с коли, улицата става все по разбита. Моля да предприемете нужните мерки и да живеем нормално с нашите деца в тези топли дни и не само“.

За финал на днешния обзор ще споделим възмущението на жител на Русе, касаещ градския транспорт в града: „Денят е 31.07.2021г, часът е 13:40ч, 40 градуса на сянка. Тръгвам за работа спазвайки разписанието на тролей номер 13 на градския транспорт в празничен ден- 13:55ч. Курс нямаше. Изчаквам следващия курс на тролей номер 13 от градския транспорт в празничен ден- 14:25ч. Следователно курс също нямаше. След повече от 40 минути на жестока жега, с принципно добри граници на кръвното налягане, доста замаяна и не на поседно място с наличието на повече пари в джоба хващам такси и стигам до работа. Въпросът ми е ако заедно с мен на тази адска спирка за първия споменат курс на тролей номер 13 от градския транспорт бяха излези дете, пенсионер или социано слаб човек, разчитайки само на картата си за градския транспорт, как щяха да стигнат там, накъдето са тръгнали? Ще стигнат ли изобщо? По пътя към работа в прохладното ми такси видях всички тролеи от всички линии на градския транспорт наспрели по булевардите. Какъв областен град сме ние, след като не можем да имаме нормаен градски транспорт?! Как ще се осигури всичко това? Жалба с този текст ще бъде входирана в общината, ако трябва и по-нагоре, защото е време безобразията в тази държава да спрат“!

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
фандъкова преди 1 месец
Аз съм фандъкова, и ви казвам, че съм последния герберски кмет на София. След мен герб няма да има повече кметове, а след някоя и друга година и герб няма да го има.Доказателства много: простотията на буци, ул. Гаф Игнатиев, всички ремонтирани по 3 пъти ремонти на София /например релсите на Трамвай 5, площада пред НДК, Дондуков и много други/. Много пари "усвоихме", ама бойко ме намрази, че софиянци не гласували за него и те това е.
8
0
 
3
 
! Отговори
Издънкова преди 1 месец
До ИздънковаУЛ СОЛУНСКА БУРЕТА НАСЛАГАНИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ МИНАВА!ГРАДИНКАТА НА СОЛУНСКА И АНГЕЛ КЪНЧЕВ Е ЗАЕТА ОТ ЗАВЕДЕНИЕ КОЕТО ПО ЗАКОН ТРЯБВА ДА Е ГРАДСКА ТОАЛЕТНА КАК И КОЙ СМЕНИ СТАТУТА И ЗАЩО ПОЛОВИНАТА ОТ ГРАДИНКАТА ТРЯБВА ДА Е ЗАЕТА ОТ ПИЯНИЦИ А НЕ ДЕЦАТА ДА ИМАТ КЪДЕ ДА ИГРАЯТ И КАКЪВ ПРИМЕР Е ТОВА ЗА ТЯХ ДА ГЛЕДАТ ТАКИВА *** ДА ПИЕ ОТ 10Ч СУТРИНТА АЛКОХОЛ ?СМРАД ПРЕПЪЛНЕНИ КОФИ ЛИПСА НА ПАРКО МЕСТА НО ЗАВЕДЕНИЯТА СИ СЛАГАТ МЕНЮТО НА ПРОЗОРЕЦА НА КОЛАТА И ЕЛА ХАПНИ ПОСЛЕ ДО КОГА ?
7
0
 
4
 
! Отговори
Издънкова преди 1 месец
Хора НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНИ ЗА 4 МЕСЕЦА ОТ НОВОТО УПРАВЛЕНИЕ!!!кОРУПЦИЯТА В ОБЩИНАТА Е КАТО БЕЗДЪННА ЯМА!!!ЗАВЕДЕНИЯТА НАРУШАВАТ НОЩНАТА ТИШИНА ПО ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ИЗДАВАТ СЕ РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА РАБОТА СЛЕД 22 ЧАСА В АБСОЛЮТНО НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА СЪСЕДИТЕ БЕЗ ТЕХНИТЕ НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНИ ПОДПИСИ!!!ИСКАРВАТ СЕ МАСИ И СТОЛОВЕ НА ТРОТОАРА И НЕ МОГАТ ДА МИНАВАТ КАКТО ИНВАЛИДИ ТАКА И МАЙКИ С ДЕЦА АМА НА КОЙ МУ ПУКА !!!!ТЪРГОВИЯТА НА ОТКРИТО СЛЕД 22 ЧАСА Е ЗАБРАНЕНА ПО ЗАКОН НО ЗАВЕДЕНИЯТА
6
0
 
2
 
! Отговори
Mune преди 1 месец
Ей, бягайте от тази Столица докато е време. Който може да работи дистанционно е най - добре.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече ако не живееш в Софето, Пловдив, Варна.....нема как да получат адекватно обслужване :) Щото в големия град мрънкат, тези в по малките градове могат само да се молят, не че Русе не е средно голем град, просто населението е концентрирано в 3-и града :)))
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
иди.отско.слабо..умни..те модератори са си повярвали
3
2
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
Група Епизод.Моите песни.Текст Иван Минчев Вазов
2
3
 
1
 
! Отговори
Тероризъм в България преди 1 месец
Чрез електронна технология побъркват хора, Пернишка секта убива чрез терористичен софтуер със знанието на МВР!ИМА ЛИ НОРМАЛНИ НЕ КОРУМПИРАНИ ИНСТИТУЦИИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА
1
9
 
5
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 месец
Нерегламентирано спиране.. алооо, къде да спират хората... Съгласен съм, ама само от части. Никой не му е кеф да спира на "кестерме", в нищото, на псевдо тротоари и т.н.... ама проблемът е, че има таратайки и трошки, дето не се карат с месец, по някой път години, но пък заемат паркоместа... абе закривай държавата, само кофти матрял остана по провинциите.