Трифонов за кадрите с насилие над протестиращи: Всички замесени трябва да бъдат осъдени

Тези кадри са били скрити от бившите управляващи, пище лидерът на ИНТ
14 авг 2021 17:00, Нели Христова
566
Трифонов за кадрите с насилие над протестиращи: Всички замесени трябва да бъдат осъдени
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов излезе с позиция в официалната си Фейсбук страница относно разпространените кадри с полицейско насилие над протестиращи миналото лято.

Ето цялата му позиция:

Това по-долу са кадри от полицейското насилие над протестиращите от юли месец миналата година. Предупреждавам, че кадрите не бива да бъдат гледани от хора, които са емоционално лабилни и свръхчувствителни, както и от деца.

Защото кадрите са потресаващи и доказват като абсолютна истина всичко, което разказаха миналата година потърпевшите момчета, а и потърпевшото момиче, което се казва Цвети и което на кадрите се вижда как е снимано с телефон от един от полицаите.

С белезници на ръцете и напълно беззащитни, тези български деца, отстояващи върховенството на закона и правото в собствената си държава, са бити зверски, унижавани и захвърляни като животни от хората, които би трябвало да олицетворяват върховенството на закона и правото. Изроди срещу Цвети. Изроди срещу децата, които си искат държавата.

Тези кадри са били скрити от бившите управляващи. Но истината, рано или късно, излиза наяве и ГЕРБ и присъдружните им партии от “патриоти” не успяха да скрият зад колоните на Министерски съвет този брутален режим, в който сме живяли над 10 години.

Режим, който пази властта си с бой.

Отговорността за всичко това е на тогавашния министър-председател Бойко Борисов. След случилото се зад колоните на Министерски съвет, той не обели нито една дума за битите деца, каза само, че се пролива кръв на полицаи.

Не беше намерен нито един виновник за полицейското насилие, не беше осъден нито един. Нещо повече - след побоя над протестиращите, за награда вътрешният министър, пряко отговорен за полицейското насилие през месец юли - Младен Маринов, беше издигнат за депутат от партия ГЕРБ и днес той е депутат от ГЕРБ.

И за да са още по-нагли и арогантни - преди няколко дни от ГЕРБ предложиха именно Младен Маринов да е един от членовете на временната комисия в парламента, разследваща полицейското насилие над протестиращите. Представяте ли си какво безобразие и наглост? След като депутатите от останалите партии не се съгласиха точно Младен Маринов да влезе в тази комисия, ГЕРБ напуснаха залата. А считаният за свръхинтелигентен Томислав Дончев определи случващото се като болшевизъм.

А знаете ли, че депутат от ГЕРБ е и другият бивш вътрешен министър - Христо Терзийски, който пък е пряко отговорен за полицейското насилие над протестиращите през месец септември? Да, и той за награда е депутат от ГЕРБ, вместо в момента да отговаря пред закона за битите граждани и за бития журналист Димитър Кенаров.

Всички замесени в това престъпление трябва веднага да бъдат арестувани и моментално да бъдат осъдени.

Кадрите, които сега виждат бял свят, категорично доказват, че протестиращите са били прави. Те искаха Бойко Борисов завинаги да напусне българската политика и Иван Гешев да подаде оставка като главен прокурор. Ние нямаме нужда от главен прокурор и прокуратура, която за една година не е успяла да открие тези кадри и да повдигне обвинения на виновниците. Нямаме нужда от прокурори, които закрилят престъпленията срещу своите съграждани.

Българите поискаха нормална държава с нормална прокуратура и понеже наистина го искат, вярвам, че тези кадри и тази несправедливост никога няма да се повторят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


566
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
398
0
 
0
 
! Отговори
абсолутно преди 2 години
!!!
397
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви ли омръзна да ни хвърляте пясък в очите . Вдигнаха ни цените на всичко и сега ни пеят приспивни песни!Ха сега погнете полицаите та наесен да можем заедно с тях да ви изметем от историята!И дано Борисов да се взли и по зъл от Пиночет да стане!Крайно време е и у нас Пиночет да имаме.
396
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гьотлабана е нещо като гьотферена ама не точно
395
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде се скри боко мишока? Гербавите, като *** ербапи, като са много, иначе бършат д*тата
394
3
 
4
 
! Отговори
Боже отърви ни от… преди 2 години
Христо Иванов същият този който е в тесни контакти с Маджо на групировката СИК, който няма трудов стаж като адвокат и е с отнети права, който е кръгла нула като юрист и от реформи не разбира по-цял измисля политически интриги и лъжи, манипулира от сутрин до вечер по ТВ, сега отново измисля поредната шизофренна лъжа и манипулира както неговите комунистически дядовци и баби участвали в Народният съд. Не само си е наумил да направи. нов Народен съд но и му е платено за това. Бога да ни отурве от него и от всички наследници на комунизма които са жадни за мъст и кръв, а в същност са народни преда
393
0
 
4
 
! Отговори
Трифон Светославов преди 2 години
Всички протестиращи, замесени в насилието над полицаи, да се явят веднага в парламента !
392
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
въпросната платена протестираща младеж многократно провокираше и нападаше полицаите. След 10 часа вечерта се почваше бой с платените от Черепа агитки - нормално е и някой друг да отнесе боя щом е бил наоколо...
391
7
 
17
 
! Отговори
лекар преди 2 години
А Тошко Йорданов дето ни нарече фашисти?Той невинен ли е?Е,сега има имунитет....
390
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сливчо, а нещо за протеста срещу орешарски да кажеш!? там имаше много повече бой по протестиращи, ама не ти изнася!!!
389
6
 
14
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Като не можа за втори път да направи нищо в парламента, започна да отмества темата. Има си съдилища и адвокати, който се чувства пребит, да си подаде жалба.
388
4
 
20
 
! Отговори
Ех че преди 2 години
Лице - мер !
387
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименА какво "работеше" мутрата ББ и колко убийства станаха, докато той беше начело на МВР?
386
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАко хвана комуниста Зюганов, който е набутал Бойко във властта чрез препоръка, ще му бия сто камшика на голо!
385
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави много плака за своя приятел Васил Илиев боса на ВИС 2. Васил Илиев беше убит по път за среща с Трифонов в хотел Мираж. Момчетата от ВИС 2 всеки знае какво "работеха". Така, че не на нас тея сапункиии и сериали от филма Един дупчен стинка. Знаем му мурафетите на Слави.
384
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави , защо не взе властта? Притиснаха ли те?
383
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГЕНЕРАЛ С МОРАЛ..??Това са честни генерали , на едни заплати, а не крадливи калинки, точещи държавни пари и ощетяващи населението и държавата чрез масовите си кражби!
382
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това го казва човек, който искаше да ликвидира доктор Тодор Цанков защото му поставил диагноза множествена склероза!!!! "Направих си специален патрон за револвера и исках да го изведа край София", пише Трифонов по адрес на доктора в книгата си. Сега се прави на ни лук ял, нито лук мирисал. Баламосва ни ежедневно.
381
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГЕНЕРАЛ С МОРАЛ..??Родата се отличи и при друг скандал санирането. Класира се на трето място от всички придворни фирми в цяла България по усвояване на тези грешни пари, където надуването на сметките беше средно 4 пъти, а при най-скромните поне 2-кратно спрямо реалните стойности на топлоизолацията.Голямото източване числеше 1 млрд. лв. От тях 102 млн. лв. усвояват само в първите 2 години саниране фирмите от Кумгейт съпругът на първата братовчедка на депутата Делян Добрев и бившият депутатски съдружник и контрабандист на цигари, с тяхната
380
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много бързо излезе наяве Кремълския план ! Ама то си беше ясно още преди 3 месеца, че Дългият е Путкинска маша в ръцете на пРезидента !
379
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГЕНЕРАЛ С МОРАЛ..??Неговата съпруга пък оглавяваше финансовата дирекция на общината в областния град. Тя е първа братовчедка на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който поради гръмването на скандала Кумгейт напусна миналия парламент.Семействата са толкова близки, че в купените на скандално ниски цени техни софийски жилища придобити са поне 5 пъти под пазарната стойност, които пък влязоха в скандала Апартаментгейт, са си и съседи. Родата се отличи и при друг скандал санирането. Класира се на трето място от всички придворни фирми в цяла България по усвояване на тези грешни пари, къд