Електронното преброяване приключи, 2,3 млн. се включиха

До 10 октомври кампанията продължава с отчитане по домовете
29
Електронното преброяване приключи, 2,3 млн. се включиха
Снимка: Pixabay

Електронното преброяване приключи. До 10 октомври кампанията продължава с отчитане по домовете, съобщава БНТ.

2 милиона и 300 хиляди българи са се преброили онлайн до вчера - това са 33 процента от хората. Още 2 милиона души или 27% са се преброили с анкетьор. Това прави общо 60% от населението, отчитат от НСИ.

Надеждите са оставащите 40% дотогава да бъдат преброени. Град, преброен на 100%, все още няма.
Най-много са преброените в област Стара Загора - около 90%. В София са 60%, като по-голямата част от тях - електронно.

А най-малко са в Кърджали и Смолян - едва 20% от населението там е преброено. Според националната статистика най-активни в кампанията са жените между 40 и 49-годишна възраст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: преброяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Аа,приключва ли преброяването вече?! И колко сме мюсюлманите вече,колко процента от общото население на бг сме и достигнахме ли бройката за правото да си имаме най сетне автономна република?! И кога турският език ще е официален език в бг?!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как знаят, че няма град, който да се е преброил на 100%, нали затова се прави преброяване...
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идва една неграмотна на нашата улица ,оставила само три съобщения ,защото имала 3 ,а другите за глоба ли сме ? )Получава заплата а не ходи по адресите )
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как защо ни преброяват....ама моля ви се, това е благотворителна акция за човек в нужда! Искрено се надявам обществената поръчка за това преброяване да е тлъстичка и добре да се облажи избраният! Много здраве и щастие му пожелавам, скъпи коли и имоти да си купи с нашите пари. От днес животът ми е по-смислен, що знам, че сме 6 783 601 души.
22
1
 
4
 
! Отговори
Значииии преди 2 години
Преброих се послушно и коректно. Отговорих, че имам пералня. Да ама перялнята приключи жизнения си път вчера. Сега какво? Как точно да коригирам анкетната си карта? Щото нали,към днешна дата, неверни данни съм подал.
21
0
 
5
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Идеята била държавата да знае бат Жоре от Плевен къде живее, и като какъв се определя. Друн, дрън. Държавата да води политика да не бягат хората от малките населени места. Хората да се чувстват добре, тогава няма да се пишем, римляни, българи, будисти, и т.н.Държавата много добре знае всичко за нас, къде живеем. ами нали за това има настоящ адрес. Ама защо живеем някъде си? Държавата като играе ПРОТИВ хората, като ги ограбва, хората ще саботират държавата.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЯ В 21 ВЕК ДА СИ ОБЯСНЯВАМЕ ЗАЩО СЕ ПРЕБРОЯВА.. ТО БИВА ХЕЙТ И ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ...АЙ МАЛКО ПОВДИГНЕТЕ СИ НИВОТО ДЕ!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
очаквано ромеите и турците-неграмотни, София -тоже! там са вси селяци!
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Sdf ми това дето го правите такива като теб са глупости. Идеята е да се определи кой каква религия изповядва,кой какъв се определя-българин,ром..,в кой град колко хора има. По документи може да се водиш от Плевен,но да живееш в Пловдив. Държавата няма как да го знае и затова е статистиката. Според тази статистика държавата трябва да определя своята политика. Кои райони се обезселват,къде трябва да се стимулира. Има десетки неща за които е полезна.
17
1
 
3
 
! Отговори
Томислав Дончев преди 2 години
ги разбираше тези работи с електронните правителства, той беше спеца!
16
9
 
7
 
! Отговори
sdf преди 2 години
Аз се писах, че нямам кухня, канализация; че съм будист с основно образование. Малко да им размешам данните в знак на протест срещу задължителността на това преброяване.90% от данните могат сами да си набавят от ЕСГРАОН, МВР, имотен регистър, данъчни декларации, НОИ и т.н.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно било, че пилците се броят наесен.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждам, че не само аз се питам същия въпрос : Какви проценти, нали се броим уж...
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма отърване. Вчера съседката нахлу да ме преброява, след като я отсвирих 3 пъти преди това. Омръзнахте ми с глупостите си. Броите коронавирусни, а не броите здравноосигурени, образовани и имащи нормална работа. Броите си просто.
12
2
 
14
 
! Отговори
wtf преди 2 години
2 милиона и 300 хиляди българи са се преброили онлайн до вчера - това са 33 процента от хоратаAло редактора, как ги знаеш процентите, значи знаеш и точната бройка, за какво е това преброяване тогава...
11
1
 
13
 
! Отговори
чвор преди 2 години
Е след като знаят,че 60 % са се преброили защо е това преброяване?!
10
5
 
5
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Май тези от НСИ, искат да източат едни пари. Кому е нужно това преброяване. Та в днешни времена информацията която им трябва могат да я вземат от Полицията, мобилните оператори, НАП и т.н. или Понеже сме България лявата ръка не знае какво прави дясната? И хрантутняците от НСИ трябва да си оправдаят заплатите.Аз не съм се преброил, и съм сигурен че до 10 ще ми хванат дедовия. Аре баста, мизерници такива.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е... вчера четох статия в тоя сайт, че 4 млн. са се преброили електронно. Днес се оказва че са наполовина. Нищо не моа разбера, всеки драска кот му дойде на акъла след кат се събуди....
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да си направят електронно правителство и да си обединяват данните,ще ходят по къщите на хората.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като знаете ,че половината от населението е преброено,знаете ,че остават още толкова.Тигава защо ни преброявате.Имате си НСИ,който знае броя на хората,имате МВР с лични карти.Родилен дом със преброяване на хората,имате кадастър с имоти.За какво е това преброяване не ми е ясно.Имате НЗОК,имате регистри на болни хора имате всичко.Да излезне някой и да обясни ,защо ни преброявате.