Електронното преброяване приключи, 2,3 млн. се включиха

До 10 октомври кампанията продължава с отчитане по домовете
29
Електронното преброяване приключи, 2,3 млн. се включиха
Снимка: Pixabay

Електронното преброяване приключи. До 10 октомври кампанията продължава с отчитане по домовете, съобщава БНТ.

2 милиона и 300 хиляди българи са се преброили онлайн до вчера - това са 33 процента от хората. Още 2 милиона души или 27% са се преброили с анкетьор. Това прави общо 60% от населението, отчитат от НСИ.

Надеждите са оставащите 40% дотогава да бъдат преброени. Град, преброен на 100%, все още няма.
Най-много са преброените в област Стара Загора - около 90%. В София са 60%, като по-голямата част от тях - електронно.

А най-малко са в Кърджали и Смолян - едва 20% от населението там е преброено. Според националната статистика най-активни в кампанията са жените между 40 и 49-годишна възраст.
 


29
Още по темата: преброяване
Още от Страната
Вяра в доброто: За 4 дни млад мъж събра 25 000 лв. дарения за протеза
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 седмици
Аа,приключва ли преброяването вече?! И колко сме мюсюлманите вече,колко процента от общото население на бг сме и достигнахме ли бройката за правото да си имаме най сетне автономна република?! И кога турският език ще е официален език в бг?!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е как знаят, че няма град, който да се е преброил на 100%, нали затова се прави преброяване...
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Идва една неграмотна на нашата улица ,оставила само три съобщения ,защото имала 3 ,а другите за глоба ли сме ? )Получава заплата а не ходи по адресите )
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как защо ни преброяват....ама моля ви се, това е благотворителна акция за човек в нужда! Искрено се надявам обществената поръчка за това преброяване да е тлъстичка и добре да се облажи избраният! Много здраве и щастие му пожелавам, скъпи коли и имоти да си купи с нашите пари. От днес животът ми е по-смислен, що знам, че сме 6 783 601 души.
25
1
 
4
 
! Отговори
Значииии преди 2 седмици
Преброих се послушно и коректно. Отговорих, че имам пералня. Да ама перялнята приключи жизнения си път вчера. Сега какво? Как точно да коригирам анкетната си карта? Щото нали,към днешна дата, неверни данни съм подал.
24
0
 
5
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 седмици
Идеята била държавата да знае бат Жоре от Плевен къде живее, и като какъв се определя. Друн, дрън. Държавата да води политика да не бягат хората от малките населени места. Хората да се чувстват добре, тогава няма да се пишем, римляни, българи, будисти, и т.н.Държавата много добре знае всичко за нас, къде живеем. ами нали за това има настоящ адрес. Ама защо живеем някъде си? Държавата като играе ПРОТИВ хората, като ги ограбва, хората ще саботират държавата.
23
1
 
3
 
! Отговори
На практика преди 2 седмици
1 000 000 са се регистрирали онлайн и са преброили 2.3 млн души. За 14 дена преброителите са преброили още 1.7 млн до 4 млн. Сега за 10 дена трябва да преброят два пъти повече. Няма как да стане.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
СЯ В 21 ВЕК ДА СИ ОБЯСНЯВАМЕ ЗАЩО СЕ ПРЕБРОЯВА.. ТО БИВА ХЕЙТ И ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ...АЙ МАЛКО ПОВДИГНЕТЕ СИ НИВОТО ДЕ!
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
очаквано ромеите и турците-неграмотни, София -тоже! там са вси селяци!
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Sdf ми това дето го правите такива като теб са глупости. Идеята е да се определи кой каква религия изповядва,кой какъв се определя-българин,ром..,в кой град колко хора има. По документи може да се водиш от Плевен,но да живееш в Пловдив. Държавата няма как да го знае и затова е статистиката. Според тази статистика държавата трябва да определя своята политика. Кои райони се обезселват,къде трябва да се стимулира. Има десетки неща за които е полезна.
19
1
 
3
 
! Отговори
Томислав Дончев преди 2 седмици
ги разбираше тези работи с електронните правителства, той беше спеца!
18
9
 
7
 
! Отговори
sdf преди 2 седмици
Аз се писах, че нямам кухня, канализация; че съм будист с основно образование. Малко да им размешам данните в знак на протест срещу задължителността на това преброяване.90% от данните могат сами да си набавят от ЕСГРАОН, МВР, имотен регистър, данъчни декларации, НОИ и т.н.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Верно било, че пилците се броят наесен.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Виждам, че не само аз се питам същия въпрос : Какви проценти, нали се броим уж...
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма отърване. Вчера съседката нахлу да ме преброява, след като я отсвирих 3 пъти преди това. Омръзнахте ми с глупостите си. Броите коронавирусни, а не броите здравноосигурени, образовани и имащи нормална работа. Броите си просто.
14
2
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 2 седмици
До Анонимен 8 Вместо електронно правителство имаме смехотворно.
13
2
 
14
 
! Отговори
wtf преди 2 седмици
2 милиона и 300 хиляди българи са се преброили онлайн до вчера - това са 33 процента от хоратаAло редактора, как ги знаеш процентите, значи знаеш и точната бройка, за какво е това преброяване тогава...
12
1
 
13
 
! Отговори
чвор преди 2 седмици
Е след като знаят,че 60 % са се преброили защо е това преброяване?!
11
1
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 2 седмици
До Анонимен 7 За да ни е гадничко.
10
5
 
5
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 седмици
Май тези от НСИ, искат да източат едни пари. Кому е нужно това преброяване. Та в днешни времена информацията която им трябва могат да я вземат от Полицията, мобилните оператори, НАП и т.н. или Понеже сме България лявата ръка не знае какво прави дясната? И хрантутняците от НСИ трябва да си оправдаят заплатите.Аз не съм се преброил, и съм сигурен че до 10 ще ми хванат дедовия. Аре баста, мизерници такива.