Шаламанов: За истински преговори трябва да спре огънят

За Русия сега въпросът е как да излезе от Украйна без допълнителни щети
Обновена: 10 мар 2022 22:30 | 10 мар 2022 22:30, Веселина Йорданова
64

"За да започнат истински преговори, трябва да има спиране на огъня и готовност на Русия да изтегли войските си от Украйна. Тогава може да се разговаря за статута на Крим и Донбас", заяви бившият военен министър Велизар Шаламанов в студиото на "Денят ON AIR".

Той отбеляза, че украинските сили на места преминават в контранастъпление, което Москва не е очаквала.

"За Русия сега въпросът е как да излезе от Украйна без допълнителни щети. Комплексът от инструменти - през икономически санкции, военна помощ за Украйна, високият дух и успехите в защита на Украйна показват, че с повече сила няма да бъде решена тази война", коментира Шаламанов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият военен министър прогнозира, че Путин няма да постигне целите си.

"Целта на цялата инвазия беше да бъде сменено правителството, да има марионетно правителство и да започне прочистване на хората, които искат европейска Украйна. Случва се точно обратното", отбеляза Шаламанов.

А искането на Зеленски за закриване на въздушното пространство определи като непостижимо.

"Това и самият Зеленски го знае. Но в същото време виждаме, че с изключение на България и Унгария, всички страни осигуряват средства за защита - боеприпаси, противотанкови, противоракетни. Рано или късно, ако продължи по-дълго войната, и България ще даде такава подкрепа", прогнозира бившият военен министър.

Атлантическият клуб е взел решение да открие сметка за подкрепа не само на бежанците, но и на защитниците чрез посолството на Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Джострадамус преди 2 години
След 7-8 години ще излят Московците, а до тогава ще има правораздаване и връщане на фабричните настройки на Урк/краинците. И вече е договорено с УСА-ците всичко друго е театро за съжеление.. Дошло му е времето за преразпределяне на световното влияние.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В този конфликт виждам неспазване на най-ценното човешко качество: чувството за мярка !Това е .... катастрофа на мисълта, на човечността, на братската ръка.....всичко е съсипано за дълго време, да не кажа за винаги!
46
1
 
3
 
! Отговори
Пръкнато преди 2 години
До Скрий се бе *** Беше активен комсомолец и партиец. Военно поделение не е помирисвал - цял живот по институти и топли щабове. Шарлатанчо е отровно цвете на демокрацията пръкнато на жълтите павета.
45
1
 
3
 
! Отговори
Скрий се бе мушмул преди 2 години
Шаламанов бе много добър футболист от Славия. Къф е тоз запъртък с негово име?
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Шаламанов се изживява като шаман на американците.
43
0
 
9
 
! Отговори
Безродник! преди 2 години
Шаламанов, защо не спреш да получаваш грантове от НПО-та и после да говориш? Такива като теб *** ще затрият България!!! Това, което и Отоманската империя за 500 години не успя, такива като теб, Паси, крадлата Ленче, скокливата Надка и др. ще го направят.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е! Истински преговори ще има когато бъде завзета цялата територия. Те ще са кратки, ще се положи само по 1 подпис от едната и от другат страна в/у документ от 1 страничка
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чогунените, червени кратуни са, толкова изпростели, че няма накъде повече.
40
6
 
1
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До Анонимен 48- "освен злоба за това как Украйна ще трябва да понесе още разрушение"---- Къде съм казвал подобно нещо? Ти да ни си журналист та да извърташ така? Напротив. Искам незбавно да спре. И никога да не се бе налагало да започва това. Но бъдещия нобелист за мир, не е на това мнение и иска Украйна да губи още. Добре че до сега поне не успя да предизвика световна война. Но пък се старае.
39
6
 
6
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До Анонимен 47- Хайде да те питам теб съвременника. А Новия Световен Ред не иска ли от Русия капитулация пред него?? И то от години. Колкото и да е лоша Русия, може пък руския народ да не им иска Новия Световен ред и нови "ценности". И да се брани от него. Нали? Сляп ли си, да не виждаш, че Запада не е вече това, което беше преди десетина години. Ни свобода на словото ни на мисълта, ни на живот - нищо. Но пък ФБ и гугъл и толерират вече заплахи насърчаване на убийства над руснаци. И на Путин.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Глух Пор "И не ме изкарвай путинист." Истината е неприятна. За останалото, освен злоба за това как Украйна ще трябва да понесе още разрушение, друго няма, тъй че още веднъж се доказват качествата на путинистите.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мдааа "През средновековието" Така е, Империята на Злото е в Средновековието умствено, затова и се държи така.
36
3
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
А за да спре огъня си трябва капитулация... През средновековието в повечето случаи са събирали пари и са откупвали града или са предавали съответният политик и са си запазвали имота и живота. Еееех зелений имаш ли топки, или друг ти ги държи здраво!!!
35
4
 
5
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До 41- Щом казваш, така ще е. Само не забравяй че тези партизански войни ще се водят на територията на Украйна. И нищо няма да получат. Нито украинския народ ще го изтърпи това вечно. Само Зеленски ще получи нобелова награда за мир въпреки, че съсипа Украйна . А ако Украйна се бе придържала към условията при създаването и, и Крим щеше да си е още неин. И не ме изкарвай путинист.
34
0
 
2
 
! Отговори
Гатанката преди 2 години
Ами какво ли един на месец 8 ребрен радиатор за 50 квадрата натоварване струва 2 минимални пенсии. Вземи електромер и засичай
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39 "Знаете ли защо японците са атакували при Пърл Харбър - мислите, че от каприз?" Руснаците ги чака капитулацията на японците, с тази разлика, че след войната те не могат да си построят собствената страна като японците.
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Глух Пор "Шаманов говори глупости. Русия и още утре да спре войната, вече е получила и притежава почти целия достъп до Черно и Азовско море. Което никога няма да върне," Докато Империята на Злото не върне ВСИЧКО на Украйна войната няма да спре, независимо каква е цената за Украйна. Русия може да остане колкото иска в Украйна. Зеленски им го каза: всеки руски войник на нашата земя ще бъде изнесен с краката напред.
31
1
 
5
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
Шаманов говори глупости. Русия и още утре да спре войната, вече е получила и притежава почти целия достъп до Черно и Азовско море. Което никога няма да върне, овен след пълни отстъпки от Украйна. Подкрепени от договор с НАТО , САЩ и ЕС
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво да са преговорите? Притискаха Русия до момента, в който тя вече нямаше къде да отстъпва. Русия се опита да им обясни, че са необходими гаранции за сигурността й - отказаха високомерно да разговарят с нея. Русия се опита да обясни, че не бива да избиват руснаци в източната част на Украйна и трябва да спазват минските споразумения - отказаха й високомерно. Какво й оставаше на Русия да направи. Знаете ли защо японците са атакували при Пърл Харбър - мислите, че от каприз?
29
0
 
0
 
! Отговори
Дс преди 2 години
А какво е получил после. Живков пък така се Е РАЗПОРЕЖДАЛ ВСЕ ЕДНО ВСИЧКИ ТУКА Е НЕГОВО ТОЙ САМ ТИТАНА Е ОСВОБОДИЛ БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО НАРОДИЛ БЪЛГАРЧЕТАТА И ПОСТРОИЛ ИНФРАСТРУКТУРАТА.