ХИВ мутира многократно повече от коронавируса

Расте броят на заразените, заяви доц. д-р Нина Янчева
41

На 1 декември по традиция отбелязваме световния ден за борбата със СПИН. Правителствени и неправителствени организации по целия свят провеждат лекции за контрола и превенцията на болестта.

По официалнни данни у нас близо 4 000 души са регистрирани с ХИВ инфекция.

"Расте броят на заразените с ХИВ. В световен мащаб, към края на 2021 г., около 34 млн. са хората, живеещи с ХИВ. От началото на пандемията - 80-те години на миналия век, са над 80 млн., т.е. близо половината от хората, живеещи с ХИВ, са загинали от това заболяване", каза ръководителят на катедрата по Инфекциозни болести в Медицинския университет доц. д-р Нина Янчева в студиото на "България сутрин".

ХИВ вече се възприема като хронично заболяване. От 1995 г. е налична комбинирана терапия с лекарства, с която се блокира възпроизвеждането на вируса и се стига до състоянието "неоткриваем вирусен товар", посочи гостът.

"Проблемът при тази инфекция е, че остава един вирус в спящо състояние, в т.нар. вирусни депа. Ако се спре терапията, вирусът започва да се размножава отново. Тази терапия за момента е пожизнена. Човек трябва да приема лекарства всеки ден, но приемайки терапията, продължителността на живота на хората не се различава съществено от тази на хората без ХИВ", обясни доц. д-р Янчева пред Bulgaria ON AIR.

До момента в света има само 5 случая на излекувани от инфекцията. Четири от тях са пациенти, които освен ХИВ инфекция са имали и злокачествени кръвни заболявания, стана ясно още от думите ѝ.

"ХИВ вирусът мутира. В рамките на пандемията с Ковид-19 населението разбра какво е мутацията. Вирусът на ХИВ мотива многократно повече от SARS-CoV2. Това пречи да се изработи ефективна ваксина", поясни доц. д-р Янчева.

Гледайте целия разговор във видеото.


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
стар мераклия преди 2 месеца
добре че излезе този СПИН че да се оттеглиме със чест
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези нетестваните са най-опасни. Гъмжат от болести.
20
2
 
4
 
! Отговори
Чистокръвен преди 2 месеца
Нетестван и неваксиниран :)
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Анонимен 31, вирусът на Ковид няма нищо общо с вируса на СПИН. Двата генома са публикувани, а има и програми да автоматично търсене на съвпадения. Можеш да ги сравниш сам, за да се убедиш, че двата вируса нямат нищо общо. А може би предпочиташ да се кланящ на авторитети? Това вече си е твоя работа.
18
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Според Люк Монтание -откривателя на СПИН, части от вируса са взети и интегрирани в SARC -Cov2 , понеже според него ковид вируса е създаден лабораторно. Дано да е в бил в грешка големия учен, защото нищо добро не ни чака.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 33 - Значение на думата насила: Принудително, по чужда воля, с насилие; Въпросът за инелигентността ти остава. Под голям въпрос е.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сериозно, ти с нормална интелигентност ли си? Какво общо има кой се е "дал"? Не съм инжектиран, нито съм си ровил и веднъж в носа с клечка да търся вирус от който не съм болен. Но какво общо има това с ФАКТА ЧЕ НИ КАРАХА НАСИЛА ДА СЕ ИНЖЕКТИРАМЕ?
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 26 А мен че караха бе! Айде загрей го?
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Сега можеш ли вече да фанеш, че ако се спазваше карантината" - аз вече "фанах" че не трябваше и един ден или дори един час да спазвам" карантина" и дори един път не трябваше да нося смехотворните "маски". Няма да го забравя за следващ път, за разлика от плоскоглавите ковифанатици, аз мога да помня по-дълго от няколко седмици назад.
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 22 плоскоглави ваксизависим, понеже не можеш да следваш разговора за повече от няколко минути и се объркваш, ще ти припомня - темата е, че НАСИЛА ни караха да се инжектираме, за да не ни отнемат правото да влизаме в магазини и да ходим на работа.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 19 ти сериозно ли забрави какво стана буквално преди няма и една година бе? Че имаше постови на входовете на моловете да проверяват "сертификатите" за принудително инжектиране? Плоскоглавите ваксизависими наистина имате някаква частична и непълноценна мисловна дейност, а? А какво теб са те карали или не - не знам и не ме интересува, аз не можех да ходя на работа, понеже не се инжектирах и нямах "сертификат".
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значение на думата насила: Принудително, по чужда воля, с насилие; Когато по чужда воля ме принуждават да се инжектирам, за да мога да ходя на работа и да влизам в магазини и обществени сгради - това е насила.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Откривателят на спин беше споменал че ваксинираните срещу ковид да си направят тест за спин!
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 14 "Някой карал ли ви е да се ваксинирате насила" - Да? Караха ни в продължение на месеци. Твоето микромозъче не забеляза, а
8
1
 
2
 
! Отговори
ЦИРК СПИН ВАКСИНИ преди 2 месеца
Ех, че не внимавате в картинката и не се научихте на нищо от последните 3 години измама и манипулация. "Това пречи да се изработи ефективна ваксина" - но може да се изработи неефективна псевдоваксина, която да се инжектира през половин година и "да предпазва" от "актуалната" мутация. Айде да видим дали съм прав. До половин година очаквам да се съобщи нещо такова.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спина дошъл от маймуните короната от прилепите ай стигс бе от цялата история на човешкото развитие баш сега дойдоха тия заболявания направо ви вярваме ама много че били случайност
6
0
 
3
 
! Отговори
Член на НОЩ преди 2 месеца
Вашите вируси за нас са бял ляб.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
викате, фалшивата "ваксина" е почти готова за продаване и почна рекламната кампания?
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И двете заболявания са дело на американски лабораторий някой да е чул в историята да е, споменавал някой за подобно нещо чел съм много историци но нито един не споменава за симптоми подобни на тези
3
1
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 2 месеца
Добре лелче ще си подбирам думите щом са заразени от ХИВ тия болшевики и Хитлер е бил заразен