Големият сутрешен студ приключва, идват по-топли дни

Другата седмица градусите ще стигнат до 10
18
Големият сутрешен студ приключва, идват по-топли дни
Снимка: БГНЕС

Много студените утрини, които в последните дни бяха регистрирани на много места в страната, на този етап ще приключат.

През почивните дни сутрешните температури вече няма да са толкова ниски, а от понеделник ще започне повишение на температурите, се посочва в седмичната прогноза за времето в България - от 11 до 16 февруари, подготвена от Анастасия Кирилова - дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През почивните дни - 11 и 12 февруари, вятърът ще е слаб със западна компонента, като в много райони временно ще стихва. В събота времето ще бъде предимно слънчево, по-късно през деня ще започне увеличение на облачността, средна и висока. Минималните температури ще са между минус 9 и минус 4 градуса, а максималните - между 1 и 6 градуса.

В неделя, 12 февруари, облачността ще е значителна, на отделни места в Западна България ще превали слаб сняг. Сутрешните температури ще са с 3-4 градуса по-високи, а дневните - без промяна.

Новата седмица обаче ще започне с предимно слънчево време, като в понеделник, 13 февруари, сутринта ще е все още студено с минимални температури в по-голямата част от страната около минус 5 градуса, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

Във вторник, 14 февруари, и в сряда, 15 февруари, вятърът ще се усили, облачността ще се увеличи, на отделни места, главно в Източна България ще превали слаб дъжд, а в планините - слаб сняг. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните вече ще достигат между 5 и 10 градуса.

В четвъртък, 16 февруари, облачността отново ще намалее до предимно слънчево време, вятърът ще отслабне и ще стихне, а дневните температури ще се повишат с още 2-3 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
Живял съм по това време. Всички работеха. И не можеха са и купят нито телевизор,нито пералня,нито кола. Седем години съм чакал да ми свържат домашен телефон. Кола така и не дочаках. А за режима на тока не си ли чувал? Или си забравил... нарочно!Нафта било имало по 8 стотинки.Не точно дизелово гориво,а нафта за печки! И по това време кой е имал дизелова кола???Комунизма си беше мизерия.Като гледаш списанията Некерман и Квеле и преглъщаш като сираче!Не ми хвали комунизъм!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще почнат да се обаждат и птиците, в частност дроздовете.Разкошно.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекрасни дни се задават с две думи.Честит имен ден на Харалампи!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идват по-топли дни и по-красиви жени.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7 - Не забравяй и дизел за по 8 стотинки, при 240 лева средан заплата (това колко идваха в джобчето). Днес при 1500 реални, очкаваш нафтичкавта да е 50-60 стотинки ... Нямаааа нямааа - 2.80, 3, 3.40 лева.
7
0
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Ами ако е така, отложете първия кръг в А група!
6
1
 
9
 
! Отговори
До Мечо преди 1 година
И аз искам, ама не дават зелените есср политики. Едно време през соца си имахме и индустрия и истински сезони с дебел сняг през зимата, дебел комат. От както ни предадоха на демонокрацията, нищо нормално не остана и това не е просто усещане, а реалност.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една лека закачка на зимата и всички почнаха да се оплакват.
4
1
 
1
 
! Отговори
д-р Охболи преди 1 година
Грипозното време се връща ...
3
0
 
3
 
! Отговори
На мен преди 1 година
си ми е топло. Климатика работи. Само се надявам да не ме пуснат на "свободния" пазар на електроенергия, че ще ми изядат БГ спекулантите заплатата.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От началото на зимата имаме една седмица с нормални зимни температури (не рекордни студове както го изкарват), останалото време с рекордно високи, които пак се връщат
1
1
 
12
 
! Отговори
1989 преди 1 година
Абе ще изгрее слънце и на нашта улица се некога :)