Пулев: Държавата няма да спре да функционира след 10 юни

Риск за плащанията на хората няма, заяви министърът
13
Пулев: Държавата няма да спре да функционира след 10 юни
Снимка: БГНЕС, архив

Риск за плащанията на хората няма, държавата няма да спре да функционира след 10 юни, ние направихме най-адекватното и отговорно действие- удължихме бюджета, сега удължаваме удължаването, пари ще има, хората трябва да бъдат спокойни, заяви служебният министърът на иновациите и растежа Александър Пулев пред БНТ.

По думите му хората са наплашени, което е част от една цялостна политика на парламентарните групи да всяват страх и да си играят с манипулации на ръба на дивия популизъм. Това, което чух като обратна връзка по време на информационните кампании на министерството, беше много притеснително - говорих с възрастни хора, притеснени, че няма да си получат пенсиите, че ще спрат всички плащания от страна на държавата и че трябва на всяка цена да има редовно правителство, защото - ако има служебен кабинет, спират плащанията, спират пенсиите, посочи Пулев.  Това не е вярно, има в момента дефицит на отговорност в парламента, има дефицит на отговорност от страна на партиите, служебният кабинет влезе много силно и запълни този вакуум, заяви още Александър Пулев.

Правителството е нападано без аргументи, смята той. В момента се изгражда един удобен параван, зад който са се скрили повечето фигури, които управляват политически партии, с идеята да скрият собствените си управленски дефицити и да прикрият реалните си намерения, отбеляза той.

От моя гледна точка напрежение от страна на президентската институция няма, не бих искал да коментирам думите на господин президента, не ми е работата да го правя, той доста ясно направи едно резюме на всички неща, които целият народ чу в контекста на този злощастен запис, допълни Пулев в отговор на въпрос за политическата и обществената реакция срещу президента. Така че позицията е много точна и ясна, оттук нататък реакциите са политизирани силно, не се борави с аргументация, хвърлят се кухи опорни точки, това е една форма на пропаганда, която цели да раздели хората още повече, отбеляза Александър Пулев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Александър Пулев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 10 месеца
Но ти ще спреш товарищ
7
1
 
1
 
! Отговори
Фед Красивия преди 10 месеца
До 5 :Нищо няма да има след 10-ти,всъщност, ще има предсрочни отново.
6
0
 
1
 
! Отговори
Посолството преди 10 месеца
Не е важно дали на Вас ще Ви е добре важното е на Радев са му е зле!
5
0
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 10 месеца
Ще ема ще има...линиите ти няма да са линиите ми!!! хохохо
4
1
 
2
 
! Отговори
Времето ви свърши преди 10 месеца
Няма страх другарю. Но си искаме ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА! След 10-ти юни ще си имаме КАБИНЕТ И ПАРЛАМЕНТ...и е излишно ти да се опитваш да всяваш ПАНИКА. Стягай багажа и отчета!!!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тя така или иначе не функционира, така че разлика едва ли ще има.
2
0
 
2
 
! Отговори
Бахти успокоението преди 10 месеца
Евала
1
4
 
4
 
! Отговори
от народа преди 10 месеца
Защо още съществува 49 НС. Два месеца не могат да се натуткат да съставят правителство и после президентът им е виновен. Разпускане на 49 НС и избори, това искаме ние, избирателите!