Блокада на центъра на София, ако до 15 ч. исканията на земеделските производители не са изпълнени

Стотици трактори се събират на „Ботевградско шосе“
Обновена: 19 сеп 2023 07:01 | 19 сеп 2023 06:27, Елка Василева
411
Блокада на центъра на София, ако до 15 ч. исканията на земеделските производители не са изпълнени
Снимка: архив, БГНЕС

Протестиращите земеделски производители дават срок до 15:00 часа днес, за да бъдат изпълнени исканията им.

В противен случай ще блокират центъра на София с тежка техника във вечерните часове, а не от сутринта.

Още по темата
Това обявиха снощи от инициативния комитет на протестиращите, предаде БНР.

Протестиращите земеделски производители може и да не блокират центъра на София днес, ако правителството изпълни исканията им в срок до 15:00 часа следобед. Тази заявка дадоха в понеделник вечерта Илия Проданов и Симеон Караколев от инициативния комитет на протеста. По думите им през деня няма да има тежка техника на жълтите павета заради протеста на синдикатите, който започва на обяд.

Трактори, автобуси и автомобили на протестиращи от цялата страна ще се събират от снощи и днес ще престояват на входа на София, на „Ботевградско шосе“, но без да блокират движението, обясниха от инициативния комитет.

Цяла нощ тежка техника пътува към столицата. Очаква се около 600 трактора да пристигнат от цялата страна. Сборният им пункт е на "Ботеградско шосе" при Долни Богров, където ще се проведе недоволството днес.

Симеон Караколев от Националната асоциация на овцевъдите и козевъдите: "Ще очакваме наистина премиерът академик Денков да излезе с евентуално удовлетворяване на нашите искания".

Земеделските производители ще съгласуват протестните си действия в Столичната община тази сутрин, а ако не бъдат изпълнени исканията им, блокада на жълтите павета ще има най-рано във вторник вечерта.

От инициативния комитет заявиха, че исканията са на целия бранш, а не само на зърнопроизводителите.  

Протестиращите земеделци настояват да бъде спрян вносът от Украйна не само на пшеница, царевица, слънчоглед и рапица, но и на мляко, месо и мед.

Искат също до 30 септември да получат пълния размер на компенсациите заради повишените разходи заради войната в Украйна и незабавно да бъде изплатена държавната помощ на тези, чиито площи са пропаднали напълно.

Проданов каза, че най-вероятно протестът на земеделските производители пред Народното събрание ще бъде в сряда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
0
 
1
 
! Отговори
ДонДон преди 7 месеца
До Анонимен "зърно на Русия и Украйна Е ГЕННО МОДИФИЦИРАНО"За качествения контрол на внос на храни има специални служби по границите. Те трябва стриктно да контролират вноса от всякъде (извън ЕС). Тази сутри Левон Харпацумян вметна, че често е ходил в Киев (и аз съм ходил веднъж) и там хляба е чувствително по добър от този, който ядем у нас, а там го правят с украинско зърно, не с европейско!
327
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тероро - теруреро, теруреро! Сглобки, фенки, опорки - на зелено, на зелено! Шмъркам бяло, нямам кинти - теруреро, теруреро! Дай ми Денков, искам дупи - за тероро, теруреро!
326
1
 
4
 
! Отговори
Хахо преди 7 месеца
Цялата дандания е била за пари!Зърнарите клекнаха след като ги прелъстиха с обещания и накрая пак ще ги измамят
325
1
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 7 месеца
Видяхте ли какви луксозни леки коли бяха паркирани около тракторите в полето? Зърнена мафия и ненаситни използвачи са тия. Ами по логиката на зърнарите утре и шивашките предприятия могат да блокират страната и да искат спиране на вноса на евтини дрехи от Китай , производителите на електроника - също. Нали затова развиваме пазарна икономика , пазара да определя цените.На който не му изнася,да си сменя бизнеса.
324
2
 
7
 
! Отговори
Кви искания бе преди 7 месеца
Терористити, мафия крадци...Вземайте им субсидията и да изчезват
323
1
 
2
 
! Отговори
МИЛИОНЕР преди 7 месеца
Уважам хората повече от всеки. Така ме научи един холански професор. Тези от нашенските не го познават, но той преподаваше в Щатите. Специализирал съм при него само 3 месеца.
322
0
 
1
 
! Отговори
СРЕТАН ЙОСИЧ Е преди 7 месеца
Оставете ги мъките за политиците. Нека те да си се мъчат колкото си искат. Нашите мъки бяха преди години. Когато бяхме малки. ЧЕСТИТО ДЕТЕЛИНЕ. Нас никой не ни е жалил, когато бяхме малки. А и ние никого няма да жалим. Така са ни научили. ЗА ДА НИ УВАЖАВАТ. За това ги бием. На играта си ни. А не като банкянската мутра.
321
0
 
2
 
! Отговори
Еврозона 2021 г. преди 7 месеца
След толкова служебни, просто няма как да не им го честитя редовното. Правителството. Ние пък с Тинко, Петър, ЦАПЕТО И ДРУГИТЕ ще си останем от обикновените хора. ТЕЗИ ИСТИНСКИТЕ.
320
0
 
1
 
! Отговори
Честито РЕДОВНО преди 7 месеца
С г-н ФИКРИ ще си говорим за Джоганите. После и за футболистите ще си приказваме. Ние сме си от най-добрите, тези бившите им на Радков и НИКОЛОВ. ТРЕНЬОРИТЕ НИ НАПРАВИХА ХОРА. ХАЙМАНИ СИ БЯХМЕ. Там сме си израстнали. А и си я обичаме играта. ТАЗИ НАШАТА СИ. НЕКА ДА ПРОТЕСТИРАТ И ДА БЛОКИРАТ. Каквото си искат да правят. ПРАВИ СА ХОРАТА. Както и аз.
319
1
 
2
 
! Отговори
ФУТБОЛ преди 7 месеца
Тинко си е КОЧЕВ. Той се сети кой съм. А ипросто нямаше как да е иначе. Заедно сме си я играли тази нашата си, наречена футбол. Още си я можем. Особено на нашето си, тжова заводското. ИГРИЩЕТО. Поздрави за г-в Вальо Марков с песните на Влади МАРКОВ.
318
1
 
0
 
! Отговори
до 332 преди 7 месеца
До Анонимен Като искаш, *** опитай! Няма да те допуснат до баницата със субсидиите. Ще ти метнат 100 тояги на голо и щете откажат!
317
1
 
1
 
! Отговори
Играта ни си е наша преди 7 месеца
Прави са хората да протестират. Министър председателят ни не знае какви са значенията на думи(ките тероризъм и протест. Специалне поздави за пршиятеля ми Фикри от Ловеч. Той се сети кой съм. Великолепет футболист е бил преди години. Честито ФИКРИ. Познаваш го ЛЮТВИ ИБРАИМОВ. Приятели сте си, както и аз с футболистите на РАДКО И БАТЕ ДЕНЬО НИКОЛОВ.
316
2
 
6
 
! Отговори
дада преди 7 месеца
сами си го сложиха тия кухи кратуни , които не са никакви земеделци а прости земевладелци
315
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
334 а защо трябва на връзкари нагли милионери с ферарита да плащаме помощи и субсидии???
314
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Икономическата неграмотност ви е отчайваща - покупателната способност в Украйна е с много ниски цени, щото доходите им са нула, така нашето производство ще се убие с дъмпинг, независимо какво се внесе. След това не се засява и догодина примерно Русия ги окупира , следва дефицит и тогава инфлация отново.
313
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ДонДонтупик, само да ти напомня, че тяхното зърно на Русия и Украйна Е ГЕННО МОДИФИЦИРАНО.
312
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Целия внос сега ще върви през България, Полша да не са агенти на Путин че спряха вноса? Просто нашите са капитулантни...
311
1
 
9
 
! Отговори
ДонДон преди 7 месеца
Преди 2 години имаше ли забрани за внос от Украйна?!Нямаше. Нямаше и недоволни зърнари. Тогава в БГ реколтата беш свръх добра, но в същото време беше точно обратна ситуацията с големите производители - Украйна, Русия и тн. Тогав цените на световния пазр бяха в космоса, а нашенците тол упи се нагушиха зверски.Сега е време да си покриват "загубите" от тогавашните свръх-печалби!Дан е говорим, как унищожиха селата с това монокултурно земеделие!
310
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 332Ами да си продават продукцията на реалните пазарни съществуващи цени! Никой не е длъжен да ги мисли, както и никой не помисля за другите браншове в производството... Нахалници! Бивши комунисти, партийни секретари и ченгета... Това са зърнатите в България! Далавера която им подари Партията майка след раздържавяването на ТКЗС. Какво ми реват, да реват на майка им Русия, която им го набута с ниски цени....
309
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гледат в паницата на зърнарите,а защо политиците не кажат колко пари влизат в държаватаот РВД / РЪКОВОДСТВО ВЪЗДУШНО ДВИЖЕНИЕ/Там си раздават държавни пари на разбъркано.Затова си назначили деца,жени,мъже ,любовници и т.нТова е държава в държавата. Но за тази хранилка нито дума.Въздушното пространство е Държавна собственост- превърнато в частна.

Спонсорирани публикации