КНСБ с четири искания към властта

Дава й срок 30 септември
19 сеп 2023 20:07, Стела Стоянова
15
КНСБ с четири искания към властта
Снимка Димитър Кьосемарлиев

Президентът на КНСБ Пламен Димитров се качи на трибуната на протестиращите пред сградата на министерски съвет, веднага след като приключи срещата му с министър-председателя акад. Николай Денков в Министерски съвет, и съобщи, че е поставил четири основни искания към властта.

"Искаме постигнатите споразумения за натоварване на мините да бъдат описани с конкретни срокове по години и искаме да се подсигурят застрашените работни места в сектора", заяви Димитров.

Друго искане, поставено от него към премиера Денков, е отпуснатите средства за подпомагане на енергийния сектор реално да стигнат до миньори и енергетици, предаде БТА.

Още по темата

"Четвъртото ни искане е всички парламентарно представени партии да излязат поименно пред нас и да гарантират, че без значение кой ще управлява следващите девет месеца, не правителството, а партиите да гарантират, че подписаните договорки ще бъдат изпълнени, защото се уморихме от бездействието на различни правителства", каза Димитров.

По негови думи властта има двуседмичен срок, за да изготви споразумението и да покани протестиращите на преговори. Димитров посочи 30 септември за краен срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Плебеиско парти преди 7 месеца
Тип неискаме природа искаме бетон а българските гори ги изсекаха ромуляните под шапката на някои други хора
12
1
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
До 11: ако ще на 40 да е, ако не е плащала осигуровки, да няма достъп до никакви плащания от държавата! Всичко да става на индивидуални партиди! Който, колкото е внесъл, толкова да ползва!
11
0
 
2
 
! Отговори
Заводски профкомитет преди 7 месеца
Ха, че откога има в България профсъюзи? Не знаех! Явно усещат че потърпевшите от разните браншове сами си организират акциите и водят преговорите, така че постепенно ще направят всякакви синдикати излишни??? А профсъюзни функционери, които не са нужни на никому за къде са?
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Важното е американската Марица да работи,българските ги закривайте.Тя е био,зелена,еко и тнт.
9
2
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
Масови съкращения в държавните и общински служби, закриване на всички дублиращи се комисии, агенции и тн! И не на последно място: затворниците да минат на самоиздръжка! Колкото заработят, толкова да ядат!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как да му повярваш, като в сектор енергетика /ЕСО, Я и К, НЕК, ВЕЦ и др. разликата в заплащането между стари и нови е в хиляди лева, същото е и между ръководители и служители, те не го ли виждат това. Над 30 г., но за нищо в полза на хората не са се преборили орязани доп. отпуски, премии и унизително отношение към дългогодишните служители и синдикати няма.
7
3
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
Тия КНСБ все искат и все заинтересовани за държавните ***! А някой пита ли данъкоплатците те какво искат? Ние пък искаме да се спре с държавните помощи за всички браншове! Да се спрат социалните на лица без трудов стаж, да не се дава майчинство на майки без трудов стаж! Стига хрантутене на безполезни и! И веднага всички профсъюзи, синдикати и тн да се закриват! Партиите да им се спре субсидията и да минат на издръжка от членски внос! Заплатата на депутата да е равна на минималната!
6
0
 
10
 
! Отговори
Богомил Трайков преди 7 месеца
Подлеци! Никой не мисли как ще живеят следващите поколения - нашите деца и внуци. А пламен Димитров мисли само колко пари ще сложи в джоба си за сметка на работниците. За 30 сребърника ще продаде всичко което ходи и лети С една дума ПОДЛЕЦ
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И аз искам пари. От 10 години не работя щото ми се потят краката, а ми дават само 350 лева на месец. Как да живея с 350 лева на месец? Кажете ми. Как?
4
0
 
6
 
! Отговори
Тоя за какво преди 7 месеца
Се е договорил аз не разбрах, а вие? Свикнал е от край време да дрънка празни неангажиращи приказки и продължава. Никаква конкретика - нито за пари нито за срокове. Но пък ще бъде подписано от всички в парламента хаха. Защо да не подпишат едно нищо.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нито едно конкретно искане а само популизъм!Какво правим с хората след затварянето на Мариците?Какво правим с хората след излизането им на свободният пазар на електроенергия?
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Прави са.И на нас не ни се стои на тъмно и студено.Не искаме да плащаме високи сметки за ток.
1
1
 
6
 
! Отговори
уу преди 7 месеца
Тази власт няма да излъже, тя не лъже никога

Спонсорирани публикации