Военен пилот: Мината е била поставена нескопосано

Виси тел, сякаш е провокация
19 сеп 2023 10:32, Стела Стоянова
54
Военен пилот: Мината е била поставена нескопосано
Снимка БГНЕС

Мината на дрона е била в стационарно положение, както стотици такива стоят до хората, които обслужват минохвъргачки. Тя е била поставена нескопосано върху дрона - тел виси, сякаш е провокация. Тя може да дойде от страната агресор или от поддръжници у нас. Повече прилича на дрон, довлечен от течение. Това каза по Нова нюз военният пилот ген. Спас Спасов.

"Чрез радиоелектронно устройство му е повредено управлението, паднал е плоско във водата и затова не се е взривил. Ако ударiте под 7 градуса, боеприпасът не се взривява, трябва да има челен сблъсък с обект", обясни той.

По думите му подобни боеприпаси са намирани в отделни райони през годините.

"Има ясни правила как се действа. От много години формирования обезвреждат взривни устройства, които са откривани на различни места. Не си спомням да е имало инцидент с работещите по отстраняване на даден боеприпас. Ако той не е толкова опасен, експертите могат да се приближат, както са преценили в случая", смята генералът.

Още по темата

"Устройства като дрона край Тюленово може и в бъдеще да се намират близо до нашата граница на морето, довлечени от течения. При сигнал за такива, граждани не бива да се доближават до тях, а да се отцепи районa и да се чакат специалисти, които се занимават с обезвреждане на взривни устройства. Не виждам грешка в подхода към тази ситуация. Отцепен е районът, сформирал се е екип и се е извършила утилизация в светлата част на деня", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: минадрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
13
 
! Отговори
ГМО правителство преди 7 месеца
Управляват ни на конци, от едно посолство. А ние Вас.
5
4
 
3
 
! Отговори
Летящо франкенщайнче преди 7 месеца
Мина залепена с тиксо колко ли минути би издържала преди да се отлепи? Второ тежестта и несъответства на размерите на дрона, много е тежка за да лети.
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
като Сглобката, с тиксо и дъвка :)))
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това пилот да говори чак такива глупости не мога да повярвам. Телта ако гусин пилота не знае, се монтира на самоделните дронове с цел екраниране срещу системите за РЕБ на противника! Такива телове имат и руските FPV дронове. Аман от коментиращи нескопосници!!!
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То си беше ясно ,че затова го унищожиха ,за да може сега се спекулира ,провокация "от страната агресор или от поддръжници у нас." :)))))
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Недоумявам фуражките как имат очи да се обясняват кое е нескопосано и кое- не, при условие, че нашИО сапьор го видяхме и стана за смях по цял свят- меметата заляха интернет... А до него две други фуражки пушат цигарки.