Гражданите вече могат да подават сигнали за липсващи лекарства

Това става на специален имейл, съобщи Костадин Ангелов
20 сеп 2023 10:34, Елка Василева
14
Гражданите вече могат да подават сигнали за липсващи лекарства
Снимка: архив, БГНЕС

Гражданите вече могат да подават сигнали за липсващи лекарства на специален имейл - 49ns_lekarstva@parliament.bg. Това стана ясно от публикация на председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Костадин Ангелов в профила му във фейсбук.

Още по темата
На този имейл всеки вече може да подава сигнали за липсващи лекарства, пише Ангелов.

"Пишете ни. Бъдете сигурни, че аз и останалите депутати от комисията по здравеопазване ще четем и ще реагираме, за да може всеки, който се нуждае от лекарство да го получи. Сигурен съм, че тази комуникация ще накара институциите и регулаторите да заработят по-бързо и във ваша полза", пише депутатът.

Костадин Ангелов отправи апел и към собствениците на аптеки и работещите в тях да подават информация за липса на медикаменти при търговците на едро и невъзможността да ги заявят в електронната система или по телефона, което би възпрепятствало някоя аптека да изпълни предписанието на лекаря.

На 15 септември пред журналисти в парламента Ангелов обяви, че е информирал прокуратурата, която да извърши проверка дали в справката на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) за анализа на причините за недостиг на медикаменти в страната, има данни за престъпление. Ангелов припомни, че на 17 август е изпратил писмо до министъра на вътрешните работи и до ДАНС във връзка с първата справка, която от здравната комисия са получили от министъра на здравеопазването за липсващите лекарства на територията на Република България. Той припомни, че според решение на здравната комисия в парламента министърът е задължен всяка седмица да изпраща на депутатите информация за липсващите медикаменти на територията на страната. (БТА, Йоана Димитрова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
и за какво преди 7 месеца
са му на българина лекарства,хем е здрав като камък,хем вярва,че фармацевтичната мафия иска да му сложи чип,да си пие чайчетата с лимон и джинджифил и готово,какви лекарства,какви 5 лв.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гражданите може ,а селяните?
6
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 7 месеца
За какво са всичките тези служби и агенцията по лекарствата, само заплати да вземат, затова ли?
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Към Ботокса от снимката ли да подаваме сигнали? ))
4
1
 
4
 
! Отговори
bb преди 7 месеца
Обява за работа:ОПГ граб търси кандидат за кмет на Сф.Изисквания :Умело да прибира Да не е особено харизматичен.Може жена, учителка
3
2
 
3
 
! Отговори
Makedon преди 7 месеца
Ck... Ck...... kakov debel i mazen Bolgarski doktor apelira za farm. mafijata
2
2
 
5
 
! Отговори
Един с Една преди 7 месеца
''Много важно'' , това с какво ще ми помогне като ми няма лекарството...спамя по мейли аз...
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ботокса се е вгледал в тавана като Флюбена ученичка.