Сметната палата ще прави одит в "Пирогов"

Здравната комисия в НС иска външна проверка на болницата
7 дек 2023 18:22, Анисия Иванова
7
Сметната палата ще прави одит в "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Сметната палата обсъди днес на свое заседание включването на одит на „Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И.Пирогов“ ЕАД в годишната програма на институцията за 2024 г.

До 17 часа днес в Сметната палата не е постъпил от Министерството на здравеопазването одитен доклад за „Пирогов“ ЕАД, съобщиха от Палатата.

Здравната комисия в парламента днес гласува "за" отмяната на издадения протокол за освобождаването на директора на "Пирогов" - до произнасяне на всички компетентни органи.

Според Комисията предоставеният ѝ доклад съдържа противоречиви данни. Затова те настояват за външен одит на болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Световният план е да няма държавни болници, всичко да е частно. Вече и в много държавни се доплаща, но няма болница като пирогов да отидеш и да кежеш преди 3 дни се ударих и да те снимат БЕЗ пари
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 3.От поне 10-12 години една ненаяла с мафия свързана медицината ( не лекарска ) иска да ликвидира спепната болница на София./Звездите ли ти го говорят това бе?Как ше ликвидираш спешна болница на двумилионен град ?Това да не ти е GTA
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не му прави чест на шефа на Пирогов,поведението му.Дава интервю зад него персонала на болницата и вика министърът обижда всички тези хора.Не ,селянин министъра говори специфично за теб че не си вършиш работа щото точно от теб зависи бюджета на болницата не от персонала.И с твоята благословия са теглени заеми.А ако излезе че са правени обществени поръчки без конкурс директино си са затвор нe6стниk.Стига се прави на жертва !!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 4 месеца
До АнонименЗа голямо твое учудване планът не гласи това. Гласи, че системата на тогавапното ни здравеопазване е била учудващо добра, наситена със специалисти, обхващала е равномерно цялото населени. Препоръчали са да се обнови матариалната база и да се повишат заплатите на медицинския персонал, зашото като се отворят границите и се признаят диполомите в ЕС, нископлатения мед. персонал ще отиде в Западна Европа. Така и стана след 2007 година.
3
2
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 4 месеца
От поне 10-12 години една ненаяла с мафия свързана медицината ( не лекарска ) иска да ликвидира спепната болница на София. Целта и да се пренасочат спешни пациенти към други софийски болници. За сега софиянци успяват да си спасят болницата, защото и вярват и когато получат травма или отравяне търсят помощ там. Това е истината, другото е театро на авансцената,
2
0
 
2
 
! Отговори
пожелание преди 4 месеца
И не само там , а във всички големи болници трябва да има ,защото милионите изчезват като вода в пясък !!
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Според плана Ран-Ът искат да фалират държавните болници и после,който оцелее...

Спонсорирани публикации