МВР задържа 36 шофьори, управлявали след употреба на алкохол

Под въздействие на наркотици са засечени 12 водачи
25 фев 2024 22:15, Анисия Иванова
13
МВР задържа 36 шофьори, управлявали след употреба на алкохол
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени 36 души, качили се зад волана след употреба на алкохол – 18 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а други 18 - с над 1,2 на 1000, двама са отказали тестване. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Под въздействие на наркотици са засечени да шофират 12 водачи, един е отказал тестване.

В специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата са проверени 10 753 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 10 581 водачи и пътници. Съставени са 2526 фиша и 655 акта за установени административни нарушения.

Един човек е загинал, а 22-ма души са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Тежките пътни инциденти са 20. В София са станали едно тежко и 13 леки пътнотранспортни произшествия. Има един ранен, няма загинали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: МВРшофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
заради това депутатите си имат имунитет да не ги закачат пътните полицай.То дело за педофилия му спряха на изявения евроатлантик че за закони и конституция ще ми правят точно пък тия
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А дрогирани няма )
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От моите съученици, само двойкаджиите, побойниците, крадците,наркоманите и дилърите станаха полицаи. Всички други успяха да се реализират на пазара на труда.
6
0
 
6
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 2 месеца
"Под въздействие на наркотици" и следват дела срещу България и тлъсти обезщетения! Стойте и гледайте :) А псевдо-журналистите на Днес.бг е редно да се замислят какво ще им се случи на тях, когато ги тестват :) Само четейки писанията ви.. става ясно, че сте яко на "бело"!
5
0
 
9
 
! Отговори
От който преди 2 месеца
Нищо не става,започва работа като полицай!
4
3
 
3
 
! Отговори
Трябва време преди 2 месеца
Закона е добър. Улиците около РПУ тата са претъпкани с конфискувани автомобили. За премахването им трябва да се помисли. А на който му се играе, ще се наиграе! Ако съдиите са почтени и по чевръсти много хора ще останат живи. Там е заровено кучето.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днес сутринта като отида на работа - ЩЕ ИМА ЛИ НОВИНА за мене? Нали това работят тъпитe шапкари? Какво значи днес? Вчера? Утре? Тия като излязат да се разходят и веднага новина - видиш ли... Шапкарите работят. Ама Акъл и Коса под фуражка НЯМА! А тая "новина" трябваше да е къде това е станало? Кое РПУ? Какво изобщо става? Дай им на тия кафенца да си пият по храстите зад ръждиви знаци. Нищо няма да се промени. Само леко в кафяво цвета на храстите.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПП и ДБ бяха променили закона и оттогава се отнемат автомобили на пияни шофьори. Защо, обаче хората продължават да пият и карат. Значи законът нещо не е направен , както трябва?
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Взема ли им машините?

Спонсорирани публикации