Шолц попари Украйна, Киев не очакваше това от Берлин

Германия е против да се удря по Русия с тяхно оръжие
27 май 2024 09:10, Петър Бойчев
238
Шолц попари Украйна, Киев не очакваше това от Берлин
Снимка БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц се противопоставя на евентуално разширяване на военната подкрепа за Украйна от страна на Запада, като заяви днес, че не подкрепя възможността Киев да използва германски оръжия за поразяване на цели в Русия, предаде ДПА.

"Имаме ясни правила, договорени с Украйна, за оръжейните доставки, които сме извършили досега. И те работят. Поне такава е моята теория", заяви Шолц на събитие в Берлин, посветено на 75-годишнината от приемането на германската конституция.

Откакто Русия нахлу в Украйна преди повече от две години, Германия доставя на Киев артилерийски установки с голям обсег на действие, като например ракетната установка "Марс II", която има обсег на действие над 80 км.

Украинският президент Володимир Зеленски обаче твърди, че на украинските въоръжени сили е забранено да използват западни оръжия за поразяване на цели на територията на Русия.

В неотдавнашно интервю за "Ню Йорк Таймс" Зеленски спешно поиска от съюзниците на Украйна да дадат разрешение оръжията да бъдат използвани за поразяване на руски артилерийски позиции в близост до украинската граница.

Досега Украйна можеше да поразява цели в Русия само с помощта на безпилотни самолети, произведени на нейна територия.

Политикът от Зелената партия Антон Хофрайтер наскоро стана първият член на управляващата коалиция в Германия, който публично подкрепи разхлабването на ограниченията за използване на западни оръжия от Украйна.

Според публикация във в. "Ню Йорк таймс" правителството на САЩ вече обмисля да разреши използването на западни оръжия за обстрел на цели на руска територия.

"Мисля, че е дошло времето съюзниците да обмислят дали да не отменят някои от ограниченията, които са наложили върху използването на оръжията, които са дарили на Украйна", каза и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за сп. "Економист", като напомни, че се водят боеве в Харковска област. "Да се отнема на Украйна възможността да използва тези оръжия срещу легитимни военни цели на руска територия силно затруднява защитата ѝ", подчерта той.

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви по време на неотдавнашното си посещение в Киев, че Украйна сама трябва да реши дали да използва британски оръжия срещу позиции в Русия, цитира dir.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от Общество
Тленните останки на цар Фердинанд идват у нас на 29 май
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Германците най много трябва да внимават какви ги вършат!
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
4 дена по късно разрешиха... ние за ден ще го направим...
203
1
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 седмици
Шолц е страхливец!
202
8
 
2
 
! Отговори
Коко преди 2 седмици
Абе червен плазмодии що поне не прочетеш мемоарите на маршал жуков където той признава че хитлер буквално е размазал непобедимата червена армия през 1941г.и без огромната военна и храни май са щели да обърнат хода на войната на албанския празник.Но немския национал социализъм и руския болшевизъм са еднакво зло.Едно се утече в канала какво ще кажете за другото след като това нападение над Украйна е пето по ред от както цар путин се възкачи на трона
201
1
 
3
 
! Отговори
Треньор по бокс преди 2 седмици
Хохлы, что с хлЕБАЛОМ?))))))
200
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хаха...дойчовците не искат пак руски танкове да трополят по улиците на Берлин,хаха :) Още им държи влага,1е този път няма да има самолети с храна после,ще има само Кинжали и Искандери!Хахаха,дърпай спирачката шолц,на онези зад океана им е лесно(и те ще го дъвчат,ама по-късно)
199
1
 
9
 
! Отговори
Парата свърши преди 2 седмици
То за бежанци ли бяха,то за укри ли не бяха!!! Сега има доста народ в Германия,който иска да спрът да раздават парите им събирани от данъци за укропитеци и талибани!!!НЕЗНАМ ЕС ЗАМИСЛЯ ЛИ СЕ КАК ИЗНАГЛЯ И ИЗТЪПЯ С ТАЗИ ХИБРИДНА ВОЙНА МЕЖДУ САЩ И РУСИЯ???
198
12
 
2
 
! Отговори
Коко преди 2 седмици
Най голямата наглост е как тук русофилите представят руския разбойник за жертва и мислят че мнозинството сме безгръбначни червеи като тях.И ако ги питаш ако в къщата ти напиша да влиза разбойник ти ще го молиш на колене да не прави пакости.Жалки сте
197
1
 
13
 
! Отговори
УМЕН преди 2 седмици
Щом и на олигофренясалият тъпунгерел Шолц взеха да му светкат червените лампички значи войната скоро ще приключи.
196
19
 
4
 
! Отговори
Хектор преди 2 седмици
Големият немски политик Ханс Дитрих Геншер е казъл много ясно следната мисъл: По добре американци да те окупират отколкото руснаци да те освободят. И българската поговорка: Къде е стъпил руски ботуш трева не никне. Руснаците са като скакалците след тях само глад, мор, корупция, проституция,алкохолизъм и престъпления. Китай, Русия и Иран са най вредните държави в света.
195
15
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 2 седмици
Социалиста и канцлер Шолц е една мижитурка която го командва жена му. Точно такива като него които дават малко оръжия с които украйнците едва се защитават. Немските социалисти и комунисти взимат страната на психопата и убиец гнома Путин един професионален лъжец обучен от Кгб как да лъже и манипулира хората особено тъпите руснаци. Целия свободен свят намрази руските сатрапи и убийци за водената от тях кървава война. Надминаха по жестокост и хитлеристите. Господ забавя, но не забравя. Ще има възме
194
15
 
5
 
! Отговори
Ахил преди 2 седмици
Русия трябва да бъде наказана за това, че с военни методи окупира територии на една независима и суверенна държава Украйна. А Путин и обкръжението му трябва да бъдат арестувани и осъдени в международния съд В Хага за извършените военни престъпления и избиването на невинни жени, деца и стари хора. За превръщането на половин Украйна в развалини с руските бомби и ракети получавани от Иран, Северна Корея и Китай. Русия и руснаците са по жестоки от хитлериска Германия. Тези окупатори не заслужават ми
193
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво Шолц добро решение, следваща стъпка сядане на масата за преговори за мир, че светът най вече Европа се вириса на мизерия от всякаде.
192
4
 
19
 
! Отговори
Руски Мечки преди 2 седмици
"Имайки предвид, че Украйна не е член на НАТО, какво би попречило на Москва са хвърля ядрени ракети в Киев, също както направиха американците през ВСВ?"Те дори и без ядрени оръжия я правят леш Украйна.
191
26
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 2 седмици
"Шолц се опитва колкото е възможно по дълго да отложи войната на НАТО с тези гадове руснаците ,но колкото и да се отлага война ще има и НАТО ще победи или земята ще изчезне веднъж завинаги след ядрената война"Самите Кравари казаха, че Украйна в просто играчка и те при никакво положение война не искат. Т.е. война с Русия. Иначе с Йемен, Сирия, Джибути, Мадагаскар, Еритея и т.н. винаги са готови.
190
2
 
28
 
! Отговори
Запознат преди 2 седмици
Шолц може да е зависим от краварите, но не е глупав като нашите мижитурки. Парата е хубаво нещо, но трябва да си жив за да я харчиш.
189
18
 
2
 
! Отговори
неизбежно е преди 2 седмици
Шолц се опитва колкото е възможно по дълго да отложи войната на НАТО с тези гадове руснаците ,но колкото и да се отлага война ще има и НАТО ще победи или земята ще изчезне веднъж завинаги след ядрената война
188
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе хора, какво ги слушате политиците, те си говорят каквото им падне, обаче какво се случва решават само военните, а те до сега не са дали и знак че ще направят някакви отстъпки на укрите.
187
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не само това ами и парите на германците свършиха и тая помощ последна за тая година, за догодина неясно, че то и избори идват.
186
4
 
21
 
! Отговори
ГжегошБженчешчикевич преди 3 седмици
Ще започнат да усещат жегата. И не само Шолц.