Съчетание с (прерязани) ленти за Борисов

Предсрочен вот е малко вероятен, твърди германски анализатор
Обновена: 14 яну 2012 19:15 | 14 яну 2012 19:02,
714
Съчетание с (прерязани) ленти за Борисов
Снимка: Булфото

2012 няма да е годината на решителни реформи в България, а на новия сезон на "Борисов-Строител". Предсрочни избори са малко вероятни, както и подаръци за българските граждани, смята д-р Марко Арндт от Фондация "Конрад Аденауер".

Според анализатора българпският премиер знае добре, че партията му няма да получи друг шанс да управлява удобно и с малцинство в парламента.

"Единствено някакъв много тежък управленски крах или непредвидено събитие може да измести развитието на нещата в друга посока", смята шефът на бюрото на близката до германските християндемократи фондация.

Д-р Арндт отхвърля прогнозите на редица български политолози за неизбежността на предсрочния вот през настоящата година.

"Успехът на ГЕРБ на миналогодишните избори говори както за подкрепа за политиката на правителството, така и за недоверие, че другите партии са в състояние да се справят по-добре, ако вземат властта. В България все по-отчетливо се утвърждава триполюсен политически модел, при който сцената е поделена между десните партии, ДПС в центъра и БСП вляво", смята германският експерт.

Съчетание с (прерязани) ленти

Според него през 2012 българите ще продължат да наблюдават откриването на обекти от страна на премиера Борисов и неговите министри.

"Правителството вече няма време да извърши още от нужните на България болезнени реформи. Само година и половина делят управляващите от редовните избори през 2013-та, а в Европа няма правителство, което да прави болезнени реформи преди избори. При преполовен управленски мандат правителството вече няма време за нови "жестокости", убеден е д-р Арндт.

Той дава пример с пенсионната реформа - в България бе решено, че възрастта за пенсиониране ще се вдига с по четири месеца всяка година, докато Германия възприе по-лек вариант: всяка година с месец до 67 години за мъжете и 65 за жените.

И тази година без подаръци

"Липсата на перспектива за предсрочни избори и кризата ще оставят и тази година българите без подаръци от страна на управляващите. Правителството ще продължи политиката си на "финансова стабилност на всяка цена", което означава, че няма да има скок в благосъстоянието, смята д-р Арндт.

"В същото време Борисов и колегите му в правителството по никакъв начин няма да търсят конфликти с профсъюзите и останалите влиятелни организации в страната. Това не се прави пред избори", категоричен е германският експерт в интервю за "Дойче Веле".

Той не отрича, че животът в България е тежък, но според него е за предпочитане, а благосъстоянието на хората да расте макар и бавно, отколкото страната да изпадне в състоянието на Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
453
2
 
5
 
! Отговори
Докторо преди 12 години
Бойко става само за художествена гимнастика това е!
452
1
 
7
 
! Отговори
до 708 преди 12 години
страх ги е хората, ща им кръцнат сайта. И ще гладуват като нас. Съкращения, оптимизации. Ако слушкат ще има рекламки от монопола. Да проявим разбиране към наличната зависимост и застрашеност над свободното слово. Все пак не трият всичко, имат и кураж.
451
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ляв политик крадец - краде за апартамент. Десен политик крадец - краде милиони. Съгласно идеологията. Ха ха ха.
450
0
 
4
 
! Отговори
Месия в общност преди 12 години
Видя ли каква лента- от медал на татко, при това от тенис, ти донесе Дядо Бахар?! Виж колко те обичам!
449
19
 
3
 
! Отговори
Супер ГЕРБЕР преди 12 години
Със всяка отрязана лента с екъса пъпната връзка на шумкаризаторите с държавата-майка. Браво на ГЕРБ!
448
0
 
4
 
! Отговори
REKLAMA BG преди 12 години
mnogo interesno predavane za Romite ot Stolipinovo v Dortmund Germania po nemskata ARD tv , haha kakva REKLAMA na Balgaria pravat samo , pri tova BEZPLATNA:
447
0
 
8
 
! Отговори
aninimen преди 12 години
Pone magistrali da prave6e,a toi gorkiq i tova ne pravi!Ima edna otse4ka ot Sofia do Dragi4evo i tq se nari4a avtomagistrala Liylin!Haha eh Bate boiko koi te tebe i pojarnikar napravi!
446
6
 
8
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Аз преди време бях казал, че няма да гласувам за депутати от ГЕРБ, които седят на една маса с хора на Гоце ... Това, че Б. Б. е имал някаква уговорка с Гоце за НСО е ясно отдавна и ако тази служба, която се занимава с незаконно следене и компрометиране на политици с цел контрол и манипулация от страна на ДС, не бъде закрита или трансформирана от сегашния и вид, няма как да се доверим на ГЕРБ, нали ? Изборът за това е изцяло в ръцете на Б. Б. ! В противен случай ще трябва да се търси алтернатива вдясно от ГЕРБ, ако въобще ГЕРБ е дясна партия !?
445
1
 
21
 
! Отговори
до 695 и T.N.T преди 12 години
Вие си гледайте издънките във европарламента като Желева та тогава търсете кусури на другите
444
7
 
2
 
! Отговори
T.N.T.DO 697 преди 12 години
OSTAVI GO.BALGARSKI EZIK I LITERATURA MU E PREPRODAVAL,NE KOI DA E,A "WELIKIQ"4ERVEN PROFESOR I MINISTAR NA 4ERVENATA KU(HA)LTURAZ T E F A ND A N A I L O V....TOLKOVA SI MOGAT,NO INA4EP R E T E N C I I . . .NQMAT RAVNI.
443
7
 
1
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
"A MI GO...",SORRI,NE SI RAZBRAL.OSVEN SVETOVNATA IKONOMI4ESKA KRIZA,W BALGARIQ AKTIVNO DEISTVA IMOGA6TATA IKONOMI4ESKIKREMALSKA PETA KOLONAI TOB E Z N A K A Z A N O,W PREDVID,G%CEVOTO PRAVOSADIE.SAMO ZA MIG,AKO SI PREDSTAVI6,4ESE ISZEMAT OTKADNATITE OT4ERVENITE LICEMERIMILIARDI I AKTIVI,TOTOGAVA,BALGARIQ,EDVA LI 6TE6E DA E PO--DOBRE OT GERMANIQ,NO WAV WSI4KI SLU4AI PO--DOBRE OTDARJAVITE,KOITO BQHA OT "ZONATA NA ZDRA4A"BOIKO MA4I DA NAPRAVI NE6TO I ZA PRAVOSADIETO,NO...TAM E AD
442
4
 
9
 
! Отговори
до 695 преди 12 години
Ще те бия по канчето докато се научиш да пишеш .Пише се РЕАЛНО а не "РЕЯЛНО".С тая неграмотност си решил да ни отваряш полезрението,че и да подреждаш кабинети.Я оди си тегли един студен душ и си нанкай или си довърши кривата зидария...
441
8
 
4
 
! Отговори
до Бойко преди 12 години
Освободените от затвора бандити чрез помилване ще отпушат вълна от престъпления,което ще е манна небесна за комунистите.Последствията са ясни.Моля да се проверят твърденията на Яне,и ако са вярни,пандизчиите на Първанов обратно в затвора.
440
3
 
17
 
! Отговори
Испания преди 12 години
До T.N.T.--DO приятел на тебе ако могат на мен не могат да ми диктуват ,обсъждам реялноста която видях и това което видях е лошо,лошо и пак лошо извратено лошо ,стига със оправдания този и онзи е виновен ,следващите ще се оправдават със Герб че са виновни и до кога ще е така. На този свят или можеш или не можеш ,и във Европа се говори за криза съгласен сам но във БГ не е криза а АД . Не оправдавам и предишните но сегашните са трагични и е нужно да се състави служебен кабинет до изборите
439
7
 
1
 
! Отговори
T.N.T.DO 691 преди 12 години
"ISPANIO",ZA6TO POSO4VA6 RUMANIQ?KOMUNISTI,KATO WAS KREMALSKI IZMEKQRIIMA SAMO IEDINSTVENO W ZADUNAIKATA-BALGARIQ.MILIARDITE SA WAV WAS KOMUNISTITE.BOIKO RABOTI S FONDOVETE I DANACITE.KOMUNISTITE,S MILIARDITE--PO KREMALSKO PORA4ENIESAMO S A B O T I R A TI K O M P R O M E N T I R A TDEISTVIQTA NA BOIKOI E S .KREMALSKI PODLOGI,KAKVITO NQMA PO SVETA."PROTESTITE"...TRQBVA DA SA SRE6TU4ERVENITE KRADLIVIL I C E M E R I .ZA6TO NE SA W ZATVORA?G%CEVO PRAVOSADIE-FARS
438
11
 
3
 
! Отговори
до 691 преди 12 години
Ей,неграмотен комунист.Пише се" АСФАЛТ "а не "асвалт".С такива неграмотни баламурници скори няма да просперираме.Марш при Станишев да ти спонсорира училището поне до 8 клас.
437
12
 
2
 
! Отговори
до 687 преди 12 години
Я го вижте този" Испанец "как оплюва Бойко".Какви били тези пътища и *** ленти???" ***,без аналитично мислене,че на всичкото отгоре и ***.Със сигурност е алкохолизиран строител,който и испанците не са го изтърпяли и са му били шута.
436
2
 
11
 
! Отговори
Испания преди 12 години
Какви ленти и за какво ги реже тоя така и не разбрах . Рмънскиат му колега ако тръгне да реже ленти една фабрика няма да може да смогне да произвежда лентички, Румъния е със 50 г. напред от България и въпреки това има стачки и се иска оставката на премиера. Да не говорим за цените на хранителните стоки сас около 25% по скъпи от европеиските .Какво асвалтиране какви магистрали това което видях е жива порнография.Бях и във София имаше протест със лозунг " Премиерът е крадец" ,тоя нямали достйнство
435
10
 
4
 
! Отговори
до 685 преди 12 години
Вярно е,че Ангел Марин е помилвал престъпници с тежки наказания по заръка на Първанов.В тяхно лице имат вече 431 вярни кучета,които ще изпълняват всякакви поръчки на БСП имитирайки "всенародно" недоволство,агитатори за избори,провокации по време на избори че и след това и не дай си боже изпълнение на мокри поръчки.От комунистите всичко може да се очаква-историята помни.
434
3
 
1
 
! Отговори
T.N.T.--DO 687 преди 12 години
"ISPANIQ",TOVA SAM LI GO IZMISLI,ILI TI DIKTUVAHA OT POZITANO?LO6O E W BALGARIQ,TEJKO E--WQRNO.4ERVENITE OSTAVIHA EDIN REZERV I O6TE TOLKOVA BOR4OVE.KRIZA E.I PRI 4ERVENITE TI LICEMERNI,KRADLIVI DRUGARI BQHMENA SA6TOTO MQSTO W KLASACIQTA PO MIZERIQ,NO...NE SE PIPA6E NI6TO DA SE STROI,DA SE PRAVI,ASAMO BEZOGLEDNO SE KRADE6E...TA 4AK I SPRQHA FONDOVETE.PONEJE HORATA ZABRAVQT BARZO,LAJLIVITE MASLARSKI OV4AR4ETAPAK 6TE DOIDAT NA WLAST I...6TE KRADATZA6TOTO SAMO TOVA SI MOGAT--LICEMERI.