Евродепутатите на ГЕРБ и БСП против АСТА

Те ще гласуват против ратификацията в Европарламента
10 фев 2012 16:16,
30
Евродепутатите на ГЕРБ и БСП против АСТА
Снимка: Reuters

Българските евродепутати от ГЕРБ и от БСП ще гласуват против ратификацията на Търговско споразумение за борба с фалшифицирането (АСТА), съобщиха от двете партийни централи.

Ратификацията в Европейския парламент е предвидена за юни.

Твърдата позиция на евродепутатите от ГЕРБ е за отстояване на свободното ползване на глобалната мрежа. 

Докато не се изчистят съмненията, че в желанието си да защитим правата върху интелектуалната собственост, жертваме правата и интересите на потребителите на интернет, не може да става дума за ратификация на АСТА в сегашния й вид. 

Споразумението е неясно в тази си част и Европейската комисия не успя да убеди европейската общественост в ползите от АСТА, посочват евродепутатите от ГЕРБ.

Те отбелязват, че са първите заявили своята позиция, че няма да подкрепят ратификацията на АСТА във вида, в който споразумението е подписано от Европейската комисия.

От Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент също заявяват, че няма да подкрепят споразумението и ще отстояват политическите и гражданските свободи на интернет потребителите.

Българските евродепутати социалисти са за спазване на закона, включително и за защитата на авторските права, но смятат, че споразумението не бива да бъде прието, тъй като текстовете, свързани с ролята на интернет доставчиците са твърде неясни и оставят въпросителни относно прилагането на разпоредбите. 

Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент ще огласи официалната си позиция по АСТА по време на пленарната сесия в Страсбург следващата седмица, посочват от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интернета е като трън в петата на всички управляващи по света,бързата информация и бързото организиране на протести и митинги,стачки,дори революции не им се нрави и рано или късно,по един или друг повот ще постигнат своето да имат тотален контрол,освен...........освон ако не им позволим!!!
22
0
 
4
 
! Отговори
26 до 27 преди 12 години
Благодаря.
21
0
 
0
 
! Отговори
рутракер.орг преди 12 години
Имаше ДДос атака на сървъра вчера :Друзья! С 6 февраля 2012 года примерно с 10 часов вечера форум находится под серьзной DDoS-атакой!В связи с этим, как вы заметили, он не открывается, или открывается не всегда и с ошибками.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не им вярвайте.Ако някой знае защо не отваря rutracker.org да каже.
19
2
 
3
 
! Отговори
Питащ преди 12 години
"Евродепутатите на ГЕРБ и БСП против АСТА"-Но какво е написано със ситните букви се пита в задачата?Не им вярвам на нашите политици.Все са се огъвали за национално значими въпроси.
18
0
 
26
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
България трябва да оттегли подписа си от това споразумение. Не е достаъчно то да не бъде ратифицирано.
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже най накрая нещо смислено да чуя! АМИН!
16
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо никой не пише, че въпросният договор е подписан от предишното правителство?????"
15
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе на мен ми се струва, че тия дето организираха арабските "револшции" и тия дето натискат за АКТА са едни и съши, просто искат да се застраховат да не би някой неоторизиран да използва интернет не за правилните цели
14
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В интерес на България е да не приема АКТА. В интерес на света е АКТА да не бъде приета в от никоя държава.Тя е документ, който цели напълно да потопи планетата в мрак, отнемайки свободата на всеки и-нет потребител. Много влиятелни хора се страхуват от интернет, защото всички видяхме какво може да се постигне с негова помощ ( Сирия, Египет). Целта на АКТА е да неутрализира подобни опасности (революции,сваляне на правителства). АКТА е най-голямото зло което планетата е виждала.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпреки това алчната развлекателна индустрия заслужава да бъде наказана - или както беше казал известен наш политик навремето - "За Бога братя - не купувайте" .... a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/431423_364639953563721_100000531597346_1349730_16631846_n.jpg
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей как така бъро ви осени прозрението? Три години докато са го мъдрили сте били за, сега за 3 дни се усетихте за човешките права. Ама да не дойде други ден пак Хилари да ви набие канчетата и да преосмислите отново?
11
1
 
47
 
! Отговори
ПРОТЕСТ преди 12 години
Събота - София НДК от 11.00 ч. СПРЕТЕ АКТА ЗАДА НЕ СПРЕМ ПРАВИТЕЛСТВОТО !!!
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мен заглавието ми звучи така: "Евродепутатите на ГЕРБ и БСП против АСТА , а останалите български евродепутати не знаят к'во е тва ?!"
9
6
 
28
 
! Отговори
Цирк... преди 12 години
Като усети на къде духа вятъра Бойко Велики винаги е с народа, а ако може винаги го цака :1.Шистов газ !2 Цеко- Алеко- Банско- бетон планини...3. АКТА - добре дошла за Цветанов и манията му да подслушва, следи и мачка тези които не му коленичат !ГЕРБ=*** !
8
0
 
32
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Ако всички партии се обеднеят и работят за интересите на гражданите България няма да е каквато е сега.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ще са "за" депутатите от ГЕРБ бе? Още не са гласували. А на Бойко му стана ясно, как мисли народа и сега ще видите, коко ще са "за". Единствения "за" до момента е ратифициралия го в Япония. Споко това е края на АКТА, поне за момента.
6
0
 
15
 
! Отговори
bg преди 12 години
bravo vsichki bg koito redovno izpolzwame interenet sme blagodarni za tova va6e re6enie
5
1
 
27
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Интересно положение. Депутатите от ГЕРБ са ЗА, евродепутатите са ПРОТИВ?Принципно следват утвърдения модел, ама все пак има ли някакво обяснение?И по-важното кой ще обясни защо се подписва нещо тихомълком. Нима някой си е помислил че хората ще им хареса?
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най накрая нещо хубаво да не се плюят е и да не плюят страната си .Всички на този свят са против.Никой не иска вечно за всичко да е следен.