Обрат: Строим АЕЦ Белене, САЩ ни финансират

Трайчо Трайков се връща на бял кон, става шеф на БЕХ
524
Обрат: Строим АЕЦ Белене, САЩ ни финансират
На 1 април Джеймс Уорлик застана зад гърба на Трайчо Трайков.Снимка: Булфото

Пореден обрат претърпя прословутата сага със строителството на АЕЦ Белене. Това стана само три дни след като българското правителство обяви, че страната ни се отказва от проекта.

"В крайна сметка преценихме, че е по-добре България да строи АЕЦ "Белене", заяви преди минути премиерът Бойко Борисов сред продължителна среща с американския посланик Джеймс Уорлик.

Финансирането на бъдещата атомна централа обаче ще дойде не от Русия, както се планираше предварително, а от САЩ.

"Имаме сериозен интерес да инвестираме в българската енергетика, въпреки необоснования ви отказ за шистовия газ", посочи след срещата Джеймс Уорлик и продължи:

"Ние оценяваме България като изключително важен партньор както във военно, така и в икономическо отношение, и затова решихме да ви протегнем ръка за изграждането на атомната централа".

Уорлик обаче разкри, че е поставил условие на българското правителство, за да стане факт бъдещото финансиране – бившият икономически министър Трайчо Трайков да бъде назначен за изпълнителен директор на БЕХ. Само преди дни американският посланик заяви открито, че напускането на Трайков е голяма загуба за българското правителство.

Бойко Борисов призна, че веднага след ранната среща в утрото на 1 април е говорил с Трайков.

"Разговарях с Трайков, да. Аз мога да прощавам, не като Станишев и Доган само да прибирам, мога и да давам“, отсече премиерът и добави, че Трайков също е изразил готовност да стане шеф на БЕХ.

Все пак съществува възможност ако той откаже, да бъде изпратен от Борисов на задгранична мисия с намигване – спасител на плажа в Катар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


524
Още по темата: АЕЦ Белене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
1
 
1
 
! Отговори
Rosica.Ivanova преди 12 години
Чакайте малко... това твърдение е несериозно! Не знам дали сайтът публикува недостоверна информация или информацията си е съвсем достоверна и такава среща се е състояла, но и в двата случая нас ни взиамт за балъци. Мислите ли, че е в компетенцията на един посланик да води енергийни преговори и още повече, мислите ли, че Трайков е толкова важен за САЩ, че бъдещият америко - български проект ще се осъществи само при условието Трайков да бъде назначен за шеф на БЕХ?
384
3
 
2
 
! Отговори
outsider преди 12 години
Ако на някой не му е било ясно защо Трайчо протакаше три години строителството на АЕЦ "Белене" би трябвало вече да му се изясни - изпълнявал е нареждане на американския посланик. А когато американския посланик подкрепя някого Бойко Борисов е готов да прощава. Накъде отива тази държава при толкова много продажници.сега, ако това е истина, ще трябва Иван Костов, Мартин Димитров, Гамизов и цялата дебелокожа американска слугинария бързо да си сменят мнението за АЕЦ "Белене".
383
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте се подигравали с народа!То е бивало каво ли не,но това надминава всичко!!!!администратора на сайта да потвърди истинността на информацията или незабавно да я свали!ако е поредната ШЕГА, защо са си спестили два реда да напишат "Първоаприлска шега" и без това на народа не му е до никакви шеги!!!!
382
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам дали Бойко го разбра, но след централата Белене, си отиваше и той самият - просто на следващите избори щяхме да прелеем към тия, които ще я построят. Това го разбраха обаче хамериканците и "вдъхнаха" още малко живот на Бойко в политическия живот. Да видим до кога.
381
0
 
9
 
! Отговори
Nina преди 12 години
Ехо, това шега ли е! Добре се е получила.
380
0
 
4
 
! Отговори
\\\\\\\\\ преди 12 години
За мен това е несериозно и го приемам , като първоаприлска шега.
379
0
 
4
 
! Отговори
РадоКрумов преди 12 години
Дали е съвпадение тази новина да се появи на пурви април?Не мисля.
378
2
 
8
 
! Отговори
Странжата преди 12 години
И на това као му се вика "независима" външна политика и независима държава здраве му кажете господа послушковци.Там внародното събрание са събррани послушковците на негово величие ББ.Щом им свирне "ЗА" и те гласуват - като марионетки .А генерал - губернатора най- после си показа рогата.На всички вече трябва да е ясно за каква независимост говорим.
377
3
 
15
 
! Отговори
КРАС преди 12 години
Добра първоаприлска шега си е направил генерал - губернатора на България. Гаврата е пълна. Да прави на *** един изцяло зависим с престъпното си минало премиер е едно, но да се гаври по този начин с цял един народ, това е нещо съвсем друго. Разбира се, че в тази говорилня наречена народно събрание няма нито един който да поиска обяснение от Уорлик за неговото поведение, както при разпореждането му за спиране на АЕЦ Белене, така и сега при неговото "пускане". Още утре щу гласуват за "пускане"
376
8
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Комунистите ще ги трепеме заедно с вас герберистите!!!Не разбрахте ли че тези костови номерца не вървят вече 2012година е а народа ви мрази яко!!!
375
8
 
3
 
! Отговори
Прости кумунета преди 12 години
Видяхте ли колко ви е акъла...........ако ви търна една щипка вълна и ще ви продам за уфсе, бе тъпоъгълници :)) прищяло им се ядрен самовар за водка...........ми беж при ***
374
2
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Кратунката тази новина я забрани бе още ли не сте я свалили?Утре като му звънне Путин ко правиме?
373
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
другари комунисти, макар и с 23 години закъснение, вече НЕ вървите! Имате избор- северна Корея или Куба, щото и майка Русия не ви ще вече
372
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе това явно е 1 априлска шега.В никой друг сайт не се споменава подобна новина.Макар че ако беше верно щеше да е чудесно.....
371
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя мазен ЛОБИСКИ *** пак ще го натресат на важен пост е сега ясно ли е за кого е работил като министър
370
0
 
13
 
! Отговори
йов преди 12 години
Първоаприлска!
369
6
 
9
 
! Отговори
Атом преди 12 години
Америка е достъчно далече от България за да не се интересува от екологията тук, и от евентуална авария в АЕЦ. Единственият мотив са парите. Сега си даваме *** за всеки долар, без да мислим за бъдещето. Вие които подкрепяте атомната енергетика за да ви дебелее зъзът, децата ви ще ядът *** ви след няколко години. Взимайте пример от Германия! Мислете с перспектива!
368
4
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
За съжаление газът в главата на премиера неможе да се втечни!Много си кух Бойче!!!
367
0
 
6
 
! Отговори
venci преди 12 години
...kakvo moje da se kaje za tova...i tezi hora upravliavat 7 miliona dushi!!!
366
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно е , че е 1ви април но не е хубаво да се шегувате с тази тема. Защото като гледам по-голямата част от хората искат Белен и започват да се надяват :Д :Д :Д . Честит 1ви април на всички