Караянчева скочи на Башев. Сакън, спря я Миков

ГЕРБ винят ДПС, че реализират сценарий за напрежение в Родопите
83
Караянчева скочи на Башев. Сакън, спря я Миков
Цвета Краянчева. Снимка: ГЕРБ

Уволнението на директора на училището в село Рибново Манчо Джуркин предизвика скандал и в парламента.

От името на ГЕРБ депутатът Цвета Караянчева обяви, че БСП, ДПС и "Атака" участват в реализацията на сценарий за ескалиране на етническото напрежение в Родопите.

Още по темата
Според нея поредната провокация на този етнически сценарий е политическото уволнение на Джуркин под диктовката на ДПС и в частност на депутата от движението Ахмед Башев, който беше кмет на община Гърмен.

"От ГЕРБ питаме кой е Ахмед Башев, че да уволнява училищните директори в Гоцеделчевско, има ли министър на образованието и защо той позволява на един депутат да уволнява училищни  директори", попита Караянчева.

Според нея е очевидно, че изкуственото нагнетяване на етническото напрежение не е случайно и то обслужва предизборните интереси на ДПС и "Атака".

Ахмед Башев обаче не й остана длъжен.

"Днес разбрах, че мога всичко, за утре съм поръчал сняг, ще има, щом мога всичко", иронично й отвърна той.

Башев продължи с тирадата си и обяви, че депутат от ГЕРБ от предишния парламент го е обявил за народен представител, а той всъщност е бил само "един селски кмет".

"Искам да ви кажа, че знам много добре къде ви стяга вас чепикът. Докарахте един автобус на изборите в Гърмен, но загубихте изборите. Даже ме обвинихте в някаква световна конспирация - тръгнахте от Рибново и стигнахте до Ирак", нападна ги от своя страна Башев.

Според него не може и дума да става за каквото и да било етническо напрежение в Рибново, защото там живеят само помаци.

Башев беше категоричен, че директорът на училището е уволнен, защото са установени повече от 50 негови нарушения.

"Той е изпитвал учениците не в класната стая, а в столовата при чиниите и вилиците, какво искате вие - да унижава децата ли?! Вашата цел е да не се образоват нашите деца, да стоят мирно и кротко, няма такова нещо, те ще се образоват като вашите деца", отсече депутатът от ДПС.

Заради обвиненията пък Цвета Караянчева поиска думата и с това ядоса председателя на парламента Михаил Миков.

"Това заприлича на селска седянка, тук не е парламент с дебати, а всичко се превърна в лично обяснение, сакън някой да не се обясни", скара се той на депутатите.

Въпреки това Караянчева обвини от трибуната Башев в клевети, но Миков й отне думата, защото не я е поискала по правилната процедура от правилника на Народното събрание.

"Г-жо Караянчева, не с тези селски номера". С тези думи той я отпрати да си седне на място, но тя продължи спора си с Башев, което провокира Миков да я упрекне, че не е "на стадиона в Кърджали".


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
0
 
! Отговори
Stefanova преди 7 години
На ГЕРБ не вярвам! Всичко, което правят, е само за собственото си добруване.
75
3
 
1
 
! Отговори
Чул и видял преди 7 години
Да бяха така критични и към маститата герберска феодалка Искра Фидосова, докато кадруваше.
74
3
 
0
 
! Отговори
L. Kolev преди 7 години
Законно ли е уволнението ще каже съдът, а не ГЕРБ.
73
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Цяла България от тефтерчето на Златанов разбра как се е управлявало при ГЕРБ, а сега се загрижили за етническия мир...
72
3
 
1
 
! Отговори
Ангелова преди 7 години
Много бързо герберите забравиха за действията си, докато управляваха. Те не уволняваха ли, за да назначат партийните си членове? Защо смятат, че само техните действия са добри?
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ZABRANA ZA DPS I BSP ZAVINAGI.OPASNO ZA BYLGARIQ.
70
0
 
7
 
! Отговори
Румен221 преди 7 години
Приятели,КонституцияЧл.6.Не се допускат никакви привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежностГлава .Чл.26.Гражданите имат всички Права и Задължения по тази Конституция. Чл.36.Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани. Чл.47.Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители... Чл.53.Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.- Казах! .
69
5
 
17
 
! Отговори
кулски цървул преди 7 години
Все го знаех миков, че е ***, ама чак толкова не предполагах...подценяване е имало явно. Как може да говори така на една жена, да не правила селски номера, да не била на стадиона в Кърджали. Аве селооо кулско я си ходи в Кула да си въртиш селските мурафети, вие там сигурно и стадион нямате. По - голям *** не бяхме имали за председател на народното събрание. И каква му е зачервена пияндурска физиономията, ще стресне и баба яга.
68
3
 
16
 
! Отговори
кой? преди 7 години
До кой знаеЕ па що не питаш кви пари дава Доганя на Башев и кой го покровителства,че да си позваолява да деребейства в Гърмен? Не се грижи за опозицията,щото тя много правилно пита!
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДИДИПишеш тъпотии! Много са си готени и трите! Я да те видим теб?
66
3
 
19
 
! Отговори
Елена преди 7 години
Миков,ти да не би да си пък на партийно събрание в пенсионерски клуб?Стига с пропаганда и диктатура(21 век сме-информационен),дано си отидете с мир,че виж Украйна.Вярно били,че комунистите с кръв вземат власт и с кръв я дават.Иначе,ви "вярвам",че при ДПС+БСП+Атака няма калинки.......ха,ха,ха,........освен,че летят повече и от герберските миришат на турско и не знаят добре български език.
65
1
 
13
 
! Отговори
Филип Тотю преди 7 години
До федя 52 ФЕДЯ , АГА ...ВАШАТА ПАРТИЯ С КОЛКО % ИЗБИРА НЕСМЕНЯЕМИЯТ СИ ЛИДЕР , АГЕНТА - ДОНОСНИК ???? МИСЛЯ , ЧЕ Е НАЙ - ДОБРЕ ВАС ДА ВИ ИЗПРАТЯТ В АНАДОЛА , КЪДЕТО ВИ Е МЯСТОТО , ЗА ДА СЕ ОПРАВИ ДЪРЖАВАТА , НАШАТА , НЕ ВАШАТА ...
64
4
 
26
 
! Отговори
... преди 7 години
Да припомня на читателите,че Ахмед Башев е агент на държавна сигурност от 1988г. под псевдоним Манол. Так че каквото говори той няма никакво значение. Явно гласподавателите на ДПС си харесва тези които са ги доносничели.
63
1
 
31
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Башев дели децата на" наши и ваши" както ДПС дели българските граждани на турци и българи колкото и да отричат това.
62
34
 
7
 
! Отговори
Помак преди 7 години
Евала Башев.Тури и го на място...ха..ха
61
25
 
13
 
! Отговори
Тиква преди 7 години
три в едно: грозна ,*** ,нахална.
60
20
 
10
 
! Отговори
mitova преди 7 години
Пази , боже, това да ти е в къщи!
59
16
 
11
 
! Отговори
mitova преди 7 години
Пази , боже, това да ти е в къщи!
58
3
 
6
 
! Отговори
Духовников преди 7 години
До ДИДИНарочно ги е избрал такива, та на техен фон да изпъкне неподправената му натуралистична красота!
57
20
 
13
 
! Отговори
ДИДИ преди 7 години
Боко с конкурс ли ги е избирал тея бе : дали Деса, дали Цвета, дали Цецка .... Хвани едната, па удари другата! Грозни, злобни, тъпи....