Караянчева скочи на Башев. Сакън, спря я Миков

ГЕРБ винят ДПС, че реализират сценарий за напрежение в Родопите
83
Караянчева скочи на Башев. Сакън, спря я Миков
Цвета Краянчева. Снимка: ГЕРБ

Уволнението на директора на училището в село Рибново Манчо Джуркин предизвика скандал и в парламента.

От името на ГЕРБ депутатът Цвета Караянчева обяви, че БСП, ДПС и "Атака" участват в реализацията на сценарий за ескалиране на етническото напрежение в Родопите.

Още по темата
Според нея поредната провокация на този етнически сценарий е политическото уволнение на Джуркин под диктовката на ДПС и в частност на депутата от движението Ахмед Башев, който беше кмет на община Гърмен.

"От ГЕРБ питаме кой е Ахмед Башев, че да уволнява училищните директори в Гоцеделчевско, има ли министър на образованието и защо той позволява на един депутат да уволнява училищни  директори", попита Караянчева.

Според нея е очевидно, че изкуственото нагнетяване на етническото напрежение не е случайно и то обслужва предизборните интереси на ДПС и "Атака".

Ахмед Башев обаче не й остана длъжен.

"Днес разбрах, че мога всичко, за утре съм поръчал сняг, ще има, щом мога всичко", иронично й отвърна той.

Башев продължи с тирадата си и обяви, че депутат от ГЕРБ от предишния парламент го е обявил за народен представител, а той всъщност е бил само "един селски кмет".

"Искам да ви кажа, че знам много добре къде ви стяга вас чепикът. Докарахте един автобус на изборите в Гърмен, но загубихте изборите. Даже ме обвинихте в някаква световна конспирация - тръгнахте от Рибново и стигнахте до Ирак", нападна ги от своя страна Башев.

Според него не може и дума да става за каквото и да било етническо напрежение в Рибново, защото там живеят само помаци.

Башев беше категоричен, че директорът на училището е уволнен, защото са установени повече от 50 негови нарушения.

"Той е изпитвал учениците не в класната стая, а в столовата при чиниите и вилиците, какво искате вие - да унижава децата ли?! Вашата цел е да не се образоват нашите деца, да стоят мирно и кротко, няма такова нещо, те ще се образоват като вашите деца", отсече депутатът от ДПС.

Заради обвиненията пък Цвета Караянчева поиска думата и с това ядоса председателя на парламента Михаил Миков.

"Това заприлича на селска седянка, тук не е парламент с дебати, а всичко се превърна в лично обяснение, сакън някой да не се обясни", скара се той на депутатите.

Въпреки това Караянчева обвини от трибуната Башев в клевети, но Миков й отне думата, защото не я е поискала по правилната процедура от правилника на Народното събрание.

"Г-жо Караянчева, не с тези селски номера". С тези думи той я отпрати да си седне на място, но тя продължи спора си с Башев, което провокира Миков да я упрекне, че не е "на стадиона в Кърджали".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
0
 
! Отговори
Stefanova преди 10 години
На ГЕРБ не вярвам! Всичко, което правят, е само за собственото си добруване.
73
3
 
1
 
! Отговори
Чул и видял преди 10 години
Да бяха така критични и към маститата герберска феодалка Искра Фидосова, докато кадруваше.
72
3
 
0
 
! Отговори
L. Kolev преди 10 години
Законно ли е уволнението ще каже съдът, а не ГЕРБ.
71
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Цяла България от тефтерчето на Златанов разбра как се е управлявало при ГЕРБ, а сега се загрижили за етническия мир...
70
3
 
1
 
! Отговори
Ангелова преди 10 години
Много бързо герберите забравиха за действията си, докато управляваха. Те не уволняваха ли, за да назначат партийните си членове? Защо смятат, че само техните действия са добри?
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZABRANA ZA DPS I BSP ZAVINAGI.OPASNO ZA BYLGARIQ.
68
0
 
7
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,КонституцияЧл.6.Не се допускат никакви привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежностГлава .Чл.26.Гражданите имат всички Права и Задължения по тази Конституция. Чл.36.Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани. Чл.47.Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители... Чл.53.Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.- Казах! .
67
5
 
17
 
! Отговори
кулски цървул преди 10 години
Все го знаех миков, че е ***, ама чак толкова не предполагах...подценяване е имало явно. Как може да говори така на една жена, да не правила селски номера, да не била на стадиона в Кърджали. Аве селооо кулско я си ходи в Кула да си въртиш селските мурафети, вие там сигурно и стадион нямате. По - голям *** не бяхме имали за председател на народното събрание. И каква му е зачервена пияндурска физиономията, ще стресне и баба яга.
66
3
 
16
 
! Отговори
кой? преди 10 години
До кой знаеЕ па що не питаш кви пари дава Доганя на Башев и кой го покровителства,че да си позваолява да деребейства в Гърмен? Не се грижи за опозицията,щото тя много правилно пита!
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДИДИПишеш тъпотии! Много са си готени и трите! Я да те видим теб?
64
3
 
19
 
! Отговори
Елена преди 10 години
Миков,ти да не би да си пък на партийно събрание в пенсионерски клуб?Стига с пропаганда и диктатура(21 век сме-информационен),дано си отидете с мир,че виж Украйна.Вярно били,че комунистите с кръв вземат власт и с кръв я дават.Иначе,ви "вярвам",че при ДПС+БСП+Атака няма калинки.......ха,ха,ха,........освен,че летят повече и от герберските миришат на турско и не знаят добре български език.
63
1
 
13
 
! Отговори
Филип Тотю преди 10 години
До федя 52 ФЕДЯ , АГА ...ВАШАТА ПАРТИЯ С КОЛКО % ИЗБИРА НЕСМЕНЯЕМИЯТ СИ ЛИДЕР , АГЕНТА - ДОНОСНИК ???? МИСЛЯ , ЧЕ Е НАЙ - ДОБРЕ ВАС ДА ВИ ИЗПРАТЯТ В АНАДОЛА , КЪДЕТО ВИ Е МЯСТОТО , ЗА ДА СЕ ОПРАВИ ДЪРЖАВАТА , НАШАТА , НЕ ВАШАТА ...
62
34
 
7
 
! Отговори
Помак преди 10 години
Евала Башев.Тури и го на място...ха..ха
61
25
 
13
 
! Отговори
Тиква преди 10 години
три в едно: грозна ,*** ,нахална.
60
20
 
10
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Пази , боже, това да ти е в къщи!
59
16
 
11
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Пази , боже, това да ти е в къщи!
58
3
 
6
 
! Отговори
Духовников преди 10 години
До ДИДИНарочно ги е избрал такива, та на техен фон да изпъкне неподправената му натуралистична красота!
57
20
 
13
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Боко с конкурс ли ги е избирал тея бе : дали Деса, дали Цвета, дали Цецка .... Хвани едната, па удари другата! Грозни, злобни, ***....
56
16
 
11
 
! Отговори
кой знае преди 10 години
колко пари им дава бикич -на тая змия цветанка,на оная *** атанасова и на стрина цецека -та като един матросов го бранят -да се молим да не е само с голи гърди ,че тогава мъжете български хич няма да ги има,ей мутро само на трите шантонерки ли можеш да платиш,само толкова ли имаш гадино
55
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стига с тоя башев ***