БСП за спрените европари: Да не изпадаме в истерия!

Проектите били за целия програмен период, управляван от 4 кабинета
68
БСП за спрените европари: Да не изпадаме в истерия!
Деница Караджова Снимка: БСП

Да не изпадаме в политическа истерия, призова Деница Караджова от левицата, след като стана ясно, че Брюксел замразява пари по две мерки от ОП „Регионално развитие“ - за интегрирано градско развитие и за развитие на туризма.

Тя заяви, че това са проекти за целия програмен период, управлявани от четири правителства. За нас като държава-членка е важно да си защитим националния интерес, да не допускаме тези временни спирания да прераснат в постоянни, изтъкна депутатът.

Още по темата
На прогнозата на ГЕРБ, че ще има още спрени средства по други програми, тя отговори с думите: „Не съм врачка. Мога да коментирам на базата на факти и конкретни писма, боб не хвърлям“.

Караджова заяви, че по нейна информация става дума за няколко проекта, като основният е за интегрирания градски транспорт на Бургас. Има засегнат от спирането проект на община Асеновград по мярката за туризма, както и проект на МВР за закупуване на техника за 6 областни центъра на пожарната.

По думите й основните критики от ЕК са свързани с възлагането на обществени поръчки и начина, по който се избират изпълнители.

„Това, което е важно оттук нататък, е съответният управляващ орган да предприеме действия да проведе наново одит на проектите“, коментира тя.

Караджова уточни, че не е запозната с одитните доклади и не познава в детайли констатациите, но изтъкна, че освен да се преодолее това спиране, е важно и какво правим оттук с проблема с обществените поръчки, който се явява „препъни камък“ и в други програми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: ОПекспрени европари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
още една изперкала "експертка" се надбегва с вятъра право с рогата напред. Невменяеми бесове.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бсп е в перманентна истерия, нападание и айдушки акции, но винаги приписва на други своите теменужени творения. *** са и от това си дередже няма никога да се променят. Променят се само като им дойде времето за шест фиит ъндър. Като всяка ганювщина, зомбирана към величие и експерност от последна инстанция. Страхотгна диагноза.
50
0
 
2
 
! Отговори
uhaaa za 4 kabineta преди 9 години
taq mnogo natroveno gleda :D
49
0
 
7
 
! Отговори
Димитър преди 9 години
Старата песен на нов глас! Как все при вас ги спират тези пари? Някой може ли да отговори!
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да , но три от тези четири кабинета са съставени от бсп и то с прякото участие на станишев!
47
0
 
3
 
! Отговори
Прост народ преди 9 години
Богати комунисти.Що е то?
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да - но ги спират все при управление на комунистите ... запитайте се ЗАЩО....
45
6
 
1
 
! Отговори
Мими преди 9 години
А кой е кмет на Бургас и от коя партия е? Мда...то, като плюеш червените хич не е лошо да се запознаеш с подробностите, щото излиза, че плюеш по себе си. Хич да не е и периода, който касае проверката е точно 2009 - 2013 г. Пък кой беше на власт тогава?
44
1
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 9 години
И от тези четери кабинета БСП участваше в колко ??? Да точно така 3 кабинета с участието на БСП , хубаво да не се оправдаваме с предишните , ама вие се въртите все едни и същи , Герб поне не теглиха заеми като луди .....
43
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е кво пък толкова е станало. Още ли има изненадани. Спрели били поредните пари. Чобан петко и компанията експерти вече работят върху следващия заем от 1,5 милиарда евро.
42
1
 
19
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Mnogo nagli.naroda spi
41
2
 
30
 
! Отговори
BG преди 9 години
На това му се вика дежавю - при предишното им управление - отново спрени еврофондове и отново същите изказвания "Да не изпадаме в истерия" :))))
40
2
 
25
 
! Отговори
Деница Караджова преди 9 години
Ми да - какво пък толкова. Ще теглим още няколко милиарда, та да си ни е добре.
39
3
 
31
 
! Отговори
Ф-1 преди 9 години
"Да не изпадаме в истерия"Червените хиени каквото е трябвало да си вземат са си го взели!Народът -- "ДА ГО Д.ХА".ЕХ, ***, КЪДЕТО СЛАГАТЕ ЧЕРВЕНИТЕ ПЛЮСЧЕТА...
38
30
 
4
 
! Отговори
Истински бългaрин преди 9 години
Дa го духaт СAЩ и ЕС ! Нямa дa ви минене номерa този път мръсни гейове ! Б.Г трябвa дa следвa пътя нa Унгaрия нa Виктор Орбaн.Aйде дa ви видим червенобузи дебели Вурстове дaли ви стискa дa ни изключите от ЕС.Дa ....aмa ...НЕ ! ,че Москвa сaмо товa чaкa ! Ще си прaвим кaквото искaме и ще ни трaете,aко мниго ни дрaзните ще спрем дa плaщaме вноските, Кaкто ви кaзa Виктор Орбaн "Неоколониaлизмa свърши господa ! "Тепървa ще видите!
37
3
 
30
 
! Отговори
Истината преди 9 години
бсп унищожи България!
36
2
 
8
 
! Отговори
plamen70 преди 9 години
DA NE SE PRITESNIAVATE KAZA DRYGARKATA KARADJOVA:) MAI MAI NA VAS NE VI PYKA KAKVO VI SPIRAT DOBRE CHE SKORO PAK SHTE SI POLYCHITE ZASLYJENOTO NA IZBORITE TOGAVA SHTE VI PRATIM VAV SIBIR NA POCHIVKA ZA VECHNI VREMENA:)
35
3
 
14
 
! Отговори
lele преди 9 години
Къв поглед, ко излъчване:'не човек, а желязо..."За по -младите- излъчване ала Мизъри... спомняте ли си романа, като че и филм имаше...?преди около 20 години...
34
1
 
9
 
! Отговори
Koce преди 9 години
Kato pochnat da gi vzimat tezi pari ot zaplatite i imushtestvoto na UPRAVLQVASHITE, shte sprem da izpadame v isteriq. Nagli skapanqci!
33
1
 
45
 
! Отговори
... преди 9 години
Абе да не изпадаме в истерия! Или казано с други думи: Спокойно корабът потъва нормално вода ще има за всички!