За вота в чужбина: 136 секции отварят в Турция, в Македония–3

Двойно повече че ще са СИК-овете зад граница на тези избори
Обновена: 16 сеп 2014 14:31 | 16 сеп 2014 14:25,
79
За вота в чужбина: 136 секции отварят в Турция, в Македония–3
Снимка: архив Булфото

136 секции ще бъдат отворени в Турция за изборите на 5 октомври. Само в три пък ще могат да гласуват сънародниците ни в Македония. Това потвърди говорителката на ЦИК Камелия Нейкова в интервю за БНР. Общият брой на избирателните секции зад граница е два пъти по-голям в сравнение с предишните избори.

Сега те ще са 427, а на миналите избори са били 227.

Още по темата
Нейкова потвърди, че броят на секциите в Турция е атакуван от Патриотичен фронт във Върховния административен съд. Очаква се решение. Говорителката обясни, че за Турция има подадени най-много заявление – 8907. В Македония пък броят на разкритите секциите е малък, защото няма подадени заявления за откриване на повече, стана ясно още от думите на Нейкова.

Говорителят на ЦИК разясни, че разкриването на секции в чужбина не става само по преценка на избирателната комисия. Нейкова припомни промяната в Изборния кодекс, според която секции зад граница вече се отварят и без подадени заявления, стига на изборите през последните пет години там да са гласували повече от 100 души. Създаването на секции става и по преценка на шефовете на посолства и на консулства.

Нейкова потвърди, че има увеличение на секциите в Турция и си го обясни с промяната в Изборния кодекс. Тя съобщи, че и в Испания, Великобритания, Германия и др. държави ще има повече избирателни секции.

До 27 септември ще могат да се отстраняват непълноти и грешки в избирателните списъци, съобщи още говорителят на ЦИК. До 20 септември пък е срокът, в който всеки, който иска да гласува по настоящ адрес, може да подаде заявление за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VIE NE RAZBRAHTELI 4E BALGARITE ZA NISHTO NE GI BIVA A TURCITE IMAT RAZBIRATELSTVO S VSI4KI. TOVA E DPS
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сърбите ще гният във Ада задето ни предадоха на турците и асимилират Българите в Македония.Уж братя, а всъшност чакали, които само гледат как да разпънат България и да вземат, това което получат от Турция след унищожението на България.Сега и световните сили се опитват да раздвоят България като подствят секциите за избори за съревнование. ТОВА НЕ Е СЪРЕВНОВАНИЕ. Турците нямат право на толкова избирателни секции и Македония има правото на повече. Ама Македонците са притиснати и от Сърбия.
64
2
 
6
 
! Отговори
хабер преди 9 години
плащат си данъците за чужда държава а пък ще гласуват какво да става тук.какъв им е приносът на хора вече второ поколение .
63
13
 
6
 
! Отговори
ma4enik преди 9 години
Второто което бих споделил с вас от тук е,че турците в България винаги са били лоялни играждани на Родината си.Те са строителите на пътищата, ж.п. линий, жилищата в които болшенството от вас живеят,Кремиковци,АЕЦ Козлодуй и всички обекти от Национално значение,болшенството на които вие и вашите съименници-апаши изпродадохте за стотинки.Не търсете причини за вашия неуспех в други хора.Вие сте виновниците за всичко което се случва в тази скапана *** ***.ПОМНЕТЕ ДОНЕЦК И ЛУГАНС.
62
2
 
6
 
! Отговори
до маркс преди 9 години
кой от къде налива пари не е толкова от значение. важно е за какво отиват тези пари,дали за крадливи политици които отново ги изнасят по офшорни сметки в чужбина,дали за корупция молове и безмислени проекти за усвояване. в България през периода 2004-2010 влезнаха над 20 милиарда евро, ама файда никаква. в турция вече има мощно производство,всички големи брандове имат производствени филиали в турция.
61
7
 
9
 
! Отговори
ma4enik преди 9 години
Скъпи съотечественници,Виждам омразата и неудомението ви да схванете,че всички които са граждани на РБългария са и равностойни граждани.Не може в едни да имат само задължения а други само права.Тези които се готвят да гласуват на 05.10.2014 в РТурция са хората които бяха пренудени през 1989 да напуснат пределите на Родината си.И тъй като човек който е страдал много знае цената на гражданското право,задължението към Родината и правото на глас откликва винаги.Всички документи са на БЪЛГАРСКИ.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в бг никой на никого за нищо не вярва. за да се оправи тая територия наричаща се държава трябва да станем нечий протекторат. проблема е че никой не ни иска. даже и българите не си искаме държавата щом не гласуваме
59
3
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Таийб не е някакъв финансов гений нито пък праведник. В Турция се изливат милиарди и милиарди от Саудитска Арабия и Катар с цел световна експанзия на Исляма. Тези хора вярват в това нещо!
58
1
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Защо ще се срамуваш, затова, че дедите ти не са клали други народи до крак, за това, че са спасили свойте евреи или за това, че сме бедни? Бедноста не е порок, а днешното безверие и корупция са поскомунистически синдром, който ще отшуми!
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
турция- минимална заплата 411 евро, минимална пенсия 310 евро. пенсия се взима за 20 години осигурителен стаж и е 65 % от осигурителния доход. бг- минимална заплата 170 евро, минимална пенсия 75 евро. всички цени в турция са по ниски, голяма част от лекарствата са безплатни. Ердоган затова е на власт и печели всички избори вече 12 години.
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в турция има ред и държавност,корупцията е сведена до много по малки размери.турските политици отстояват националните интереси и работят за повишаване на жизненото равнище на народа. имат вече перфектни здравна и пенсионна системи. който е влизал в турска държавна болница се е срамувал че е българин.
55
0
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Когато Аллах е говорил на Моямед за война с неверниците е имал пред вид, че човек трябва да воюва денем и нощем с вътрешните си бесове на егоизма. Моамед го е разбрал буквално...
54
1
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Светлината на звездата на Кемал Ататюрк залезе и Турция пак навлиза в мрака на ислямизма. Турците са силно набожен народ и едно изкривено тълкувание на Корана ще ги превърне в ония чудовища от Идил, а има зайнтересована страна- Таийб Ердоган искащ да въстанови Империята. Тя няма начин да бъде възстановена без кръв и зверства, а затова са нужни фанатици!
53
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щом турците така масово гласуват значи ги е по грижа от българите за тая държава.
52
3
 
9
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
Какъв е смисълът хора живеещи извун България да гласуват?
51
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МарксАми, не си прав! Сега турците са най-добрите ни комшии от всички на Балканите. Защо смяташ, че ни мразят? Във фитнеса ни идват и доста турчета. Винаги са много вежливи,любезни и възпитани. Това,което пишеш ти е било някога, преди 50-100 години. Но хората се променят в днешния модерен свят и светът върви напред. Не трябва да имаме старите предубеждения и предразсъдъци към сънародниците ни турци.
50
1
 
1
 
! Отговори
ужаси преди 9 години
Мерси, но изпуснах Виаграта. Последното изречение да се чете: анаболите, амфетките и виаграта!Zig Hail.
49
4
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Кви санародници бе, тия ни мразят и в червата!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ужасихахахаха!
47
1
 
3
 
! Отговори
приветствам! преди 9 години
Нека нашите сънародници в Турция да упражнят конституционното си право да гласуват за нов парламент. Занапред без гласовете на ДПС не може да бъде избрано нито едно българско правителство. Въпрос на елементарна аритметика е! Има 10-20 % избиратели на ДПС. 100-20=80.При изравнени сили на леви и десни партии 80/2=40 % приблизително. Не достигат 10 % на всяка една българска партия решила да управлява сама без ДПС. Като Белгия сме при демокрацията.