"Атака" отбеляза 71 г. от американските бомбардировки над София

Поискано е извинение от САЩ за убитите цивилни и обезщетение за щети
10 яну 2015 15:32, Елка Василева
201
"Атака" отбеляза 71 г. от американските бомбардировки над София
Снимка: БТА

Партия "Атака" излезе на протест пред вратите на американското посолство по повод 71 години от бомбардировките над София. Това съобщиха от пресцентъра на политическата формация.

 "Това е традиционен митинг на "Атака" по случай годишнината от варварските бомбардировки над столицата. На 10 януари 1944 г. се изсипват хиляди бомби над цивилното население от страна главно на американски пилоти, които не се спират пред това да убиват цивилни, да взривяват деца. Потомците на тези варвари сега са в този бункер, наречен американско посолство", е заявил лидерът на партията Волен Сидеров на протеста.

 "Атака" е поискала извинение от САЩ за убитите цивилни хора и обезщетение за щети. Сидеров е припомнил, че при бомбардировките над 12 000 сгради в София са разрушени, 2500 души са убити, над 5000 са ранени тежко, някои от тях са останали инвалиди за цял живот.

 "Америка е агресивна държава и го показва през всичките тези десетилетия след Втората световна война. Тя има над 70 военни намеси в различни части на света. САЩ в момента също се опитва да разпалят световна война с безумната политика, която водят", е казал Сидеров.

Той е посочил, че България в лицето на своето правителство не прави необходимото да бъдем независима държава и да водим политика, с която да се разграничим от действията на тези "световни гангстери".

Сидеров е коментирал и случилото се в Париж. Според него българските медии по повърхностен начин показват и тълкуват информацията оттам, без да правят задълбочен анализ. Той е заявил, че България е застрашена от подобни удари заради "глупавата политика на поредицата от български правителства и особено на външни министри".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: атакасащбомбардировки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
46
 
17
 
! Отговори
ПФУУ преди 9 години
АМИ ДВЕТЕ СТРАНИ СА БИЛИ ВЪВ ВОЙНА . СИДЕРОВ ДА НЕ ИСКА С ЦВЕТЯ ДА СА НИ БОМБАНДИРАЛИ ЯНКИТЕ !!
4
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nali sme veche bratia be ,malko sa bombardiraliu taq skapana sofia trialo oshte ...bombichki.
3
38
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори е опасно луд.
2
18
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЕГА ПАК ЛИ Е ЛУД ВОЛЕН СИДЕРОВ? ИЛИ ПАК ГОВОРИ НЕУДОБНИ ЛЪЖИ???? ЗА СПРАВКА- GOOGLE!
1
18
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-после нещо някой да направи в тая държава. С ВАС СЪМ