БСП: Наш общински съветник в Ботевград е душен!

Свадата станала заради изнесени данни за злоупотреби
Обновена: 26 мар 2015 15:09 | 26 мар 2015 15:05, Анисия Иванова
11
БСП: Наш общински съветник в Ботевград е душен!
Сблъсъкът по време на обищинския съвет в Ботевград. Снимка БСП

Общинският съветник от БСП в община Ботевград Христо Якимов беше нападнат и душен по време на заседание на общинския съвет, съобщиха от "БСП лява България".

Според прессъобщението повод за атаката са изнесени от него факти за злоупотреби при възлагане на обществени поръчки за строителство в общината.

"Марин Захариев - собственик на СД "ЦЕКИ-Захариев и сие", нахлу по време на заседание на общинския съвет, придружен от лица, които твърди, че са негови работници. Той поиска обяснение от общинския съветник, който му отговори да си търси правата в съда. Последва нападение срещу съветника пред очите на кмета Георги Георгиев, присъстващите общински съветници, граждани и представители на медиите", твърдят от левицата.

"Отдавна сигнализирам за нарушенията в управлението на община Ботевград", заяви Корнелия Нинова, зам.-председател на ПГ на БСП, която пък пристигнала на заседанието на Общинския съвет, което продължава и в момента.

"Срещу кмета Георгиев се водят множество разследвания, свързани с констатации за закононарушения на Сметната палата и на НАП. Разчитам на институциите да си свършат работата и да сложат край на беззаконията в общината. Шокирана съм от внесеното предложение на днешното заседание за налагане на зверска цензура върху случващото се тук. Общинските съветници на ПП ГЕРБ правят предложение медии и граждани да бъдат допускани до заседанията само по предложение на председателя на Общинския съвет", е казала Нинова.

Тя твърди, че е имало опити общински съветници да бъдат изваждани от заседанията с полиция, защото си позволяват критики към кмета.

"Ето така - с погазване на закона, с налагане на цензура и малтретиране на опонентите започва предизборната кампания на ГЕРБ в Ботевград. Представителите на всички останали партии днес се обединяват и излизат с декларация срещу подобни силови методи и грубо погазване на закона“, смята Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МУТРИТЕ НА ГЕРБ В АТАКА. СЕГА В БОТЕВГРАД, УТРЕ И В ДРУГИ ГРАДОВЕ/ И СЕЛА/. СЛЕД КАТО БАШ ТИКВАТА ОТ БАНКЯ ПОИСКА ДОГАН НА ЕДНА РЪКА РАЗСТОЯНИЕ, ЗА ДА ГО РАЗМАЖЕЛ, ТАКА ЕХОТО ОТ ДУМИТЕ МУ ЗАГЛЪХВА С НАПАДЕНИЕ НАД НИНОВА, АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ, ГУЦАНОВ, НАД НЕПРАВИЛНИ БИЗНЕСМЕНИ И ПР. ЕКСТРИ. ДОРИ ГО ДОКУМЕНТИРАТ, ЗА ДА НЯМА ПОСЛЕ, АМА..."НИЕ НЕ БИЕМ ***"
8
2
 
2
 
! Отговори
Свободен Ботевград преди 9 години
7 - и какъв му е незаконния бизнес на Якимов? Мишок кметски, видя се що за стока сте...
7
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
кмет ХАМЕЛЕОН -изводите всеки сам.такава *** е навсякъде в БГ .ТОЯ *** КМЕТ ЛИ Е ИЛИ НА ПЕТЕЛ ШИЯТА.***
6
7
 
4
 
! Отговори
ботевградчанин преди 9 години
Пишете измишльотините на няколко ***, които ги настъпи кмета за незаконен бизнес
5
1
 
12
 
! Отговори
Колев преди 9 години
до 4Якимов си е комунист и е известен на цял Ботевград, но за разлика от кмета Георгиев /бивше БКП, бивше НДСВ в момента Герб/, адвокат Якимов е честен човек и не е далавераджия. Така че ако някой трябва да бъде удушен не е той.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е във всички общини, които са под контрола на ГЕРБ. Безогледно крадене във всички посоки и по точно изпипани схеми за източване. Боко затова винаги като дойде на власт говори за еврофондовете, защото те се подаряват на верни на партията хора и фирми. Обикновеният българин никога няма да види и един лев от тези фондове, с които се тупат в гърдите.
3
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
язък че не е удушен,мекерета мръсни
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
firmite na gerb sa gotovi da izbiat naroda,zashtoto v kraia na meseza triabva da plashtat napartiata.
1
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оживял е.Жалко!